keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kesälomamatka kursiutuu kokoon

Pienin askelin, mutta varmasti! Tänään tuli nimittäin varattua ensimmäinen hotelli. Koska lennämme Dubrovnikiin, valikoitui se luonnollisesti ensimmäiseksi etapiksi. Hotellitarjonta ei ollut siellä kovinkaan runsasta - tai sitten vilkkaimmalla kesälomakaudella monet hotellit on jo buukattu täyteen aikapäiviä sitten, mutta kyllä niidenkin välillä pähkäilyyn sai uppoamaan tunnin jos toisenkin. Hotellien lisäksi tutkailin yksityisten tarjoamia majoituspalveluita esimerkiksi Airbnb:n kautta, mutta meidän kahden hengen matkaseurueellemme ihan perinteinen hotelli osoittautui vaiva-hinta-suhteeltaan kuitenkin parhaaksi vaihtoehdoksi. 

Pitkään myös surffailin eri varaussivustojen syövereissä: niitä kun putkahtelee markkinoille kuin sieniä sateella, ja kaikki tuntuvat kiljuvan "alinta hintaa ja monipuolisinta palvelua". Tälläkin kertaa päädyin kuitenkin tuttuun ja turvalliseen Booking.comiin jo ihan siitä syystä, että heidän kautta varatessaan hotellin voi maksaa perinteisesti paikan päällä, eikä kyseinen palvelu veloita koskaan asiakkaan luottokorttia, päinvastoin kuin monet uudemmat palvelut, jossa koko huonehinta täytyy maksaa varatessa. Tällä kertaa päädyimme Hotel Aristoniin, joka vaikuttaa varsin lupaavalta paikalta aloittaa kesälomailu...

Seuraavaksi pitäisi alkaa miettiä autovarausta sekä seuraavia hotellivarauksia. Ajattelimme vuokrata auton koko matkamme ajaksi, jotta siirtyminen paikasta toiseen olisi mahdollisimman helppoa, ja voi myös itse tehdä halutessaan matkaan pieniä mutkia. Koska kyseessä on vain suunnilleen viikon mittainen reissu, ei vuokrahintakaan kaada taloutta. 

Seuraava kohde, jossa viettäisimme muutaman päivän, onkin nyt hakusessa; näin lyhyellä matkalla kaksi paikkaa on ehdoton maksimi, ettei koko loma mene nautiskelun sijasta autossa istumiseksi. Näillä näkymin se voisi olla Split, tai sitten ylittäisimme rajan Montenegroon. Löytyykö teiltä vielä suosituksia?

10 kommenttia :

 1. Näyttää ja kuulostaa kyllä ihanalta reissulta :)

  VastaaPoista
 2. Just palattiin Splitistä, ja sinne kyllä kannattaa mennä!
  Parissa päivässä ehtii nähdä hyvin kaiken tärkeimmän, ja paikkanahan Split on ihan törkeen hieno!

  Suosittelen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis meillä oikeastaan "ykkösvaihtoehtona", kun ollaan vähän skeptisiä siitä, uskaltaako vuokra-autolla ylittää rajaa..

   Kiitos suosituksesta :))

   Poista
 3. Yksi kaveri palasi juuri tuolta suunnalta, ja kehui kyllä paljon Montenegroa, että ehkä laitan hänen suosituksensa nyt eteenpäin :) He olivat matkassa pienen lapsen kanssa, joten muuten reissuvinkit lienevät himpun erilaisia, mutta maana siis tykkäsivät hurjasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin kiinnostaisi ihan hirmusti Montenegro, mutta pari maata viikkoon saattaa olla vähän liian iso pala haukattavaksi :P Hmmm...

   Poista
 4. Voi elämä näitä lomapostauksia, olen niin kateudesta vihreä.. :D Itse joudun odottamaan vielä ensi talvea ja veronpalautuksia, ennen kuin pääsen kunnolla aurinkolomalle :) Mutta hotelli näyttää ihanalta, hauskaa reissua :)

  Esittäisin tässä sivussa vielä pienen postaustoiveen; muistaakseni joskus hääblogissasi annoit vinkkejä nettikaupoista, joista olet tilannut tuotteita, ja kaipaisin sellaista tämänkin blogin puolelle :) Olen itse aivan auttamattoman surkea, mitä tulee nettikauppojen tuntemiseen, ja vinkit (mistä ostaa, miten toimii, toimitus&tulli) eivät siis olisi pahitteeksi :) Jos siis itseltäsi intoa ja kiinnostusta tällaiseen postaukseen löytyy :)

  http://marijaslife.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvella onkin ihana päästä pois viiman ja lumituiskun keskeltä lämpimään :) Itse tykkään matkustaa ennemmin talvisin, mutta töiden loma-ajat eivät ole enää kanssani ihan samaa mieltä...

   Toki voin näpytellä postauksen nettikaupoista! :) Ehkä jo viikonloppuna ehtisin käydä sen kimppuun!

   Poista
 5. Kiitos vinkistä ja me varasimme myös lennot Dubrovnikiin heinä-elokuun taitteessa, täytyypä tosiaan olla ajoissa hotelliasioissa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytti tosiaan, että hinnat nousivat päivä päivältä ja hotelleja katoili listauksista, joten kannattaa olla "ajoissa" :)

   Poista