sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kesälomareissu - check!

Tämän kesän lomareissua on pohdittu pitkään ja hartaasti. Ensinnä mieleen tulleeseen kohteeseen, Egyptiin, ei heinäkuussa tehdä Suomesta pakettimatkoja, eikä edullisia lentojakaan tuntunut löytyvän, vaikka niitä pitkään seurailinkin. Uusi yritys sitten syys- tai talvilomalla? Käännettiin siis katse Euroopan suuntaan, ja maihin, jotka eivät ole meille vielä tuttuja. Finskin kesähintatarjoussivulla katse kiinnittyi Dubrovnikiin, ja lennot Kroatiaan poimittiin virtuaaliseen ostoskoriin eilen. Lisäksi meillä oli kerättynä piakkoin vanhenemassa olevia Finskin lentopojoja, joilla tuli lisättyä matkustusmukavuutta korottamalla lentoliput business-luokkaan. 
Heinäkuun alkupuoliskolla siis meitä kutsuu kesäinen Kroatia! Maa ei ole meille laisinkaan tuttu, ja ideakin ponnahti esiin vähän ex tempore, kuten asiat usein tässä huushollissa tuppaavat tapahtumaan... Siksi ottaisinkin kaikenlaiset matkavinkit tyytyväisenä vastaan - koko matkasuunnitelma kun vielä on avoinna, sillä hotellivarauksiakaan en ole vielä ehtinyt tehdä. Jakakaa ihmeessä siis kommentiboksin puolella kaikki Kroatia-kokemuksenne :)

Ja näin illan viime hetkillä vielä huisisti onnea kaikille äideille!

7 kommenttia :

 1. Oii Kroatia on varmasti ihana! Ollaan monesti itsekin sitä mietitty. Hotellien lisäksi kannattaa katsella villa majoituksia. Halvalla saa vuokrattua kartanon/omakotitalon/asunnon reissun ajaksi. Tutut on sitä suosineet siellä lomaillessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta - nyt olisi oivallinen paikka kokeilla tämmöistäkin majoittumismuotoa, kun meillä ei siitä kokemuksia vielä ole :)

   Poista
 2. Me tehtiin tyttöporukalla kesäkuussa neljä vuotta sitten Euroopan läpiajo, tähtäimessä Kroatia :) Aivan mahtava paikka! Oltiin perillä 2 vkoa ja sitten cruisailtiin eri reittiä takaisin Suomeen. Meillä oli asunto vuokrattuna Trogirista josta oli helppo ajella ristiin rastiin rannikkoa ja lyhyt matka Splitiin. Splitista otettiin autolautat esim. Hvarin ja Brac'n saarille. Päiväpurjehduksia kannattaa tehdä kauniissa saaristossa miehitetyssä purjeveneessä tai jos on itsellä taitoa, vuokrata vene päiväksi. Primostenin vanha kaupunki on käymisen arvoinen pieni paikka Trogirista pohjoiseen, sinne ajettiin pari kertaa illalliselle. Muutama päivä vietettiin vielä villa-majoituksessa lähellä Dubrovnikia.
  Kroatiasta voisi kirjoittaa vaikka mitä, mutta vinkki nro 1 on auto! Sillä pääsee explooraamaan parhaiten :)
  Mukavaa reissun suunnittelua teille!

  VastaaPoista
 3. Dubrovnik on aivan ihana paikka! Käytiin siellä viime syyskuussa miehen kanssa. Siinä ihan Dubrovnikin kyljessä on pienempi kaupunki Cavtat, joka on idyllinen ja pienempi paikka. Cavtatiin pääsee sieltä linnan kupeesta veneellä.

  Jos meinaatte vuokrata auton, niin suosittelen Monte Negroa, erityisesti Budva oli meidän molempien mieleen. Minusta Monte Negro oli hiukan tyylikkäämpi kuin ne Pohjois-Kroatian rantakaupungit (telttabaari-hökötykset ja känniset britit).

  Jos majoituksessa haluaa säästää, niin suosittelen katsomaan tripadvisorin yksityisten pitämät majatalot.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvistä vinkeistä! Autonvuokraus meillä onkin ollut mielessä, pitääkin ruveta heti selailemaan noita paikkoja :)

  VastaaPoista
 5. Meillä on samat suunnitelmat, mutta heinäkuun lopussa. Juuri katsottiin samoja finskin halpislentoja, jejee! Hyvä kohde valittu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin oltaisiin ehkä haluttu lähteä mieluummin hääpäivän kieppeillä heinäkuun lopussa, mutta ei saatu eläimiä hoitoon. Käy se näinkin; heti kesäloman kärkeen :) Ja kohdetta odotan todellakin innolla, paljon hyvää olen Kroatiasta kuullut ja se ei ole itselleni yhtään tuttu!

   Poista