keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Lomamatkan loppuosa

Nyt ollaan saatu kaikki Kroatian-matkan osaset loksahtamaan paikoilleen, huhheijaa! Kauan sitä tällaista viikon rutistusta tuli pähkittyä ja tutkailtua erilaisia vaihtoehtoja, mutta nyt on paketti kasassa. Aiheesta viime kerran kirjoitellessani punnitsimme parin päivän reissukohteina Splitiä ja Montenegroa. Splitin puolelle vaakakuppi kallistui tällä kertaa, sillä laiskuus iski: rajan ylitystä vuokra-autolla emme jaksaneet lähteä sumplimaan. Tässä siis kuuden päivän pikkureissumme matkasuunnitelma pähkinänkuoressa...

Perjantaiaamuna lennämme sinivalkoisin siivin Dubrovnikiin, ja kentällä meitä pitäisi olla odottamassa pikkuruinen Volkswagen. Kentältä sumplimme tiemme viettämään viikonloppua meren rannalle jo aiemmin mainitsemaani Hotel Aristoniin. Viikonlopun aikana on tarkoitus ottaa rennosti ja tutustua niin jalan kuin autoillenkin lähiseudun nähtävyyksiin.


Maanantaina aamusella lähdemme huristelemaan kohti Splitiä. Ajoreitti on vielä suunnitelman tasolla, mutta tarkoituksena olisi sumplia eri reitti meno- ja paluumatkalle, jottei ihan samoja maisemia tarvitsisi töllöttää molempiin suuntiin. Yhtenä vaihtoehtona on taittaa toinen suunta matkasta erinäisten saarten läpi, mikä toki vähintäänkin kolminkertaistaa matka-ajan lauttamatkoineen, mutta voisi olla kokemisen väärti. Splitistä olemme varanneet yöpymiset kahdelle vuorokaudelle vanhasta kaupungista paikasta nimeltään Authentic Luxury Rooms. Kyseinen rakennus on yli 300 vuotta vanha, mutta kokenut täysremontin viitisen vuotta sitten vanhoja rakenteita kuitenkin säästäen. Makeita tiiliseiniä ainakin näkyy promokuvissa! Sijainnin pitäisi myös olla myös varsin keskeinen; ainakin lähellä kaikkia Splitin tunnetuimpia nähtävyyksiä.


Parin päivän ajan Splitiä ihmeteltyämme lähdemme paluumatkalle Dubrovnikiin, missä meitä odottaa yhden yön majoitus Guesthouse Samuelissa Ombla-joen varrella. Vielä viimeisenä päivänä on aikaa tehdä jotain mukavaa, sillä lentomme lähtee takaisin Suomeen vasta kahdeksan pintaan illalla. Aamulento mennessä ja iltalento palatessa "pidentää" mukavasti tällaista päivää vajaan viikon mittaista lomamatkaa!

Ja vieläkin kalastelen vinkkejä: kyllähän google osaa kertoa vaikka mitä, mutta omakohtaiset kokemukset tai kuulopuheet nähtävän ja koettavan arvoisista asioista Dubrovnikissa, Splitissä sekä näiden välisellä ajoakselilla palkitaan jälleen kauniiden kiitosten kera :)

6 kommenttia :

 1. Kuulostaa kivalle lomalle :)
  Koskas te lähdittekään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä ihan heinäkuun alkupuolella :)

   Poista
 2. Heh ihanaa, voinkin ottaa suoraan meidän reissulle nämä sinun vinkit kun ensi viikolla on meidän reissun suunnittelut ;)

  VastaaPoista
 3. Mungolife -blogin Anna postaili vähän aikaa sitten Kroatian reissustaan ja oli ajellut tuon välin Split - Dubrovnik jommin kummin päin. Niistä postauksista voisitte saada jotain vinkkiä!

  Mieli tekisi itsekin matkata samoihin maisemiin, mutta vielä ei olla buukkailtu reissua. Hetki pitää vielä odotella kesälomien alkamista ja seurailla säätiedotuksista millaisena tämän Suomen kesä oikein tästä jatkuu. Tähän asti on aurinkoa riittänyt kotimaisemissakin. Innolla kuitenkin jään odottelemaan teidän reissukokemuksia! Jospa mekin sitten viimeistään syksyllä päästäisiin tutustumaan Kroatian maisemiin.

  -Em

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin käydä kurkkaamassa! :)

   Syksy on kyllä mahtavaa aikaa matkustaa tuonne eteläisempään Eurooppaan, kun Suomessa alkavat jo kelit viiletä, mutta siellä vielä tarkenee :)

   Poista