tiistai 7. toukokuuta 2013

Meidän koti

Nyt, kun metrisistä hangista ja mutavellistä ollaan pihalla päästy suurimmilta osin eroon ja siellä pääsee liikkumaan vaivatta, saa ulkoa vihdoin otettua kuvia, joissa näkyy koko talo. Ajattelin muutaman julkaista täälläkin, niin näette hieman kokonaiskuvaa siitä, millaista mökkiä täällä asutellaan ja sisustellaan. Ainakin mun mielestäni on hauska toistenkin blogeissa nähdä välillä myös ulkokuvia taloista; lieneeköhän peruja muinaisesta työstäni, jossa olin tekemisissä eri pientalovalmistajien tuotosten kanssa. Talomme on siis seitsemisen vuotta sitten valmistunut puutalo, joka on erään pääkaupunkiseudulla toimivan  rakennusliikkeen käsialaa. Näitä samannäköisiä on tässä rivissä kolme kappaletta, ja meidän omamme on niistä laitimmaisin, joten toisen puolen kuusiaidan takana ei meillä naapuria ole. Samoin takapiha päättyy puroon ja metsä/ryteikköalueeseen, joten aika lailla omassa rauhassa täällä saa etupihaa lukuunottamatta olla, vaikka naapurit ovatkin periaatteessa lähellä. Kuten muuten kuvista saattaa huomata, meidän talo "levenee" etupihalle päin, eli tuo oikeanpuoleinen sivuseinä on aika reilustikin viisto. Se on asettanut jonkin verran haasteita sen puoleisten huoneiden kalustamisessa, heh :)

Takapihan puolella on myös eräs maailmanlopun härveli, eli tuo ilmalämpöpumppu. Kyseinen koje ei toimi ja on myös sijoitettu ihan typerästi paraatipaikalle takaoven yläpuolelle, kuten kuvasta näkyy. Kunhan saadaan korjaaja vilkaisemaan sitä, jää nähtäväksi, tuleeko tuosta enää toimivaa. Sijoituspaikka ainakin vaihtunee ensi talveen mennessä, mahdollisesti myös pumppu. Meillä on täällä suora sähkölämmitys, minkä vuoksi toimiva ilmalämpöpumppu lienee varsin hyödyllinen pakkassään taittaja varaavan takan kaveriksi. Itse tosin emme kokeneet sähkölaskuja mitenkään tähtitieteellisiksi kuluneena talvenakaan, vaikka suorasta sähköstä olimme kauhukertomuksia kuulleetkin.


Tuskastelin tuossa taannoin etupihan ankeutta, enkä vieläkään ole saanut hankittua tänne kasveja. Ostin nyt ensi alkuun tuohon jättisuuren lyhdyn ja koristetikkaat. Seuraavaksi päästään toivon mukaan jo kasviosastolle. Pienestä on hyvä aloittaa! Eräs toinenkin tuleva pihaprojekti muuten näkyy ensimmäisessä kuvassa. Pihalla on nimittäin hiekkalaatikko, joka on meille täysin tarpeeton. Sen kehysten sisälle pitäisi keksiä jotain kivaa, ja sitä ajatellen mulla onkin jo pari juttua mielessä. Hyviä ideoita hiekkiksen hyödyntämiseen saa toki myös vinkata kommenttiboksin puolelle :) Niistä lisää joskus myöhemmin!

13 kommenttia :

 1. Vau, näyttää todella upealta! Ihanan isot ikkunat :)

  VastaaPoista
 2. Upeat nuo isot ikkunat, kyllä kelpaa asustella :) Odotan niin innolla että meidän tönö joskus valmistuisi, tuntuu ikuisuudelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis vaan hommata joku firma pesemään ne, niin kelpais vielä paremmin :) Itse kun ei ihan tuonne katon rajaan viitsitä lähteä keikkumaan, heh.

   Vitsit, mullakin tuoreessa muistissa, kuinka sitä odotti ihan hulluna, että pääsis muuttamaan. Me sentään jouduttiin venaamaan vain pari kuukautta ostamisen jälkeen, mutta sekin oli jo pieni ikuisuus :)

   Poista
 3. Meillä oli kanssa hiekkalaatikko tyhjänpanttina, tein siihen pienen mansikkamaan :) Mikään ei ole parempaa kuin kesäiltaisin käydä työpäivän jälkeen kurkkaamassa montako mansikkaa on päivän aikana kypsynyt ja napostella ne iltapalaksi. Kesä, tule jo! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikkamaa kuulostaa erittäin hyvältä, vois itsekin harkita sitäkin vaihtoehtoa :)

   Poista
 4. Hieno talo! :) Täältä kanssa peukut mansikkamaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikkamaa vois kyllä olla aika hitti :)

   Poista
 5. Upea talo, aivan ihana! :)Isot ikkunat saa aina huokailemaan ihastuksesta!

  VastaaPoista
 6. Hahaa kunnon tanssilava hiekkalaatikon päälle!! Kelpaa tampata kesän grillijuhlissa ;) no vitsi vitsi. Kuvasta en nyt nää tarkalleen että minkä kokoinen laatikko on, mutta jos kokoa riittää sen verran että siihen saisi vaikka kaksi aurinkotuoloa, niin siitä saisi sellasen aurinkodeckin!

  VastaaPoista