sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Off-duty wardrobe inspiration

Kaupat tuntuvat pullistelevan ihanista kesävaatteista, ja kuten jo viime postauksessa hehkuttelin, on meilläkin ollut jo parin päivän ajan varsin kesäinen ilma... Kukapa ei tällä hetkellä pohdiskelisi kesägarderobiaan? Itse olen alkuvuoden aikana yrittänyt höllätä vaatteidenostelutahtiani entisestä ja harkita tietoisesti tarkemmin, mitä tuonne kaappien syövereihin päätyykään. Mielestäni olen onnistunut melko hyvin: pahin heräteostostelu on pitkälti jäänyt, enkä ole kuluvan vuoden aikana tehnyt yhtään vaateostosta, joka olisi jäänyt kaapin perukoille odottamaan "sitten joskus"-aikaa, mikä itselleni on ollut hävettävän tuttu käsite. Selailemasta ja inspiroitumasta ei onneksi omatuntokaan kiellä, joten kesävaatekokoelmat ovat olleet kyllä mielessä ja näppiksen päässä jo hyvän aikaa. Itselläni kesäinen vapaa-ajan pukeutuminen on jo vuosien ajan rullannut näiden kolmen kovan ympärillä, joilla luultavasti mennään myös tämä kesä. Tässä ne siis, höystettynä Net-a-porterista bongatuilla jutuilla:


Shortsien, rennon yläosan ja matalapohjaisten kenkien yhdistelmä toimii loistavasti kaltaisellani laiskimuksella; voisin elää lämpimimmän kauden lyhyissä farkkushortseissa (jollei pitäis käydä töissäkin välillä). Helppoa, mukavaa ja simppeliä: mitä muuta kesän rientoihin tarvittaisiinkaan? Tälle kesälle himottaisi hankkia erityisesti tuollainen valkoinen, ponchotyyppinen yläosa. Lisäksi puuterinvärinen, kevyt ja läpikuultava paita on päässyt vahvasti toivelistalle.


Vierastin pitkään etenkin nilkkapituisia mekkoja, sillä tämä hädintuskin sadankuudenkymmenen sentin varsi on usein aiemminkin asettanut tiettyjä rajoituksia siihen, mihin helman pituus on sopivaa pätkäistä. Jossain vaiheessa päätin heittää hitot sopivuudelle, sillä maksipituinen mekko vaikutti niin vaivattomalta, ja viime kesän Dubain-matkalta hankin ekan maksimekkoni vuosikausiin. Yllätyin siitä, kuinka hyvin maksimekko toimi tällaisen hukkapätkänkin päällä! 


Sitten vielä tämä kaikkein helpoin ja varmasti myös omalla kohdallani useimmiten päälle eksyvä setti: farkut tai vastaavat pöksyt t-paidan kera yhdistettyinä wedge-pohjaisiin kenkiin tai espadrilloihin sekä mahdollisimman rento nyssäkkä. Tämän hetken farkkutyyliä höystämään kaipaisin etenkin seilorihenkistä, sinivalkoraidallista laukkua.

Löytyykö teiltä luottojuttuja kesäiseen vapaa-aikaan?

5 kommenttia :

 1. Ihania kesäasuja! Olen ehkä maailman huonoin kesäpukeutuja, jotenkin syksy ja kevät inspiroivat enemmän :D. Ehkäpä otan oppia etenkin noista kivoista raita-asuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitaa löytyy itsenikin päältä varmasti tänä kesänä paljon :)

   Poista
 2. Mulla taas ongelma löytää tarpeeksi pitkiä maksimekkoja... mut onneks lopulta löysin nyt yhden kesäksi. Vielä ois haaveissa löytää maksihame. Ihania juttuja oot kerännyt kollaaseihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Itselläni on yksi Helmut Langin maksimekko, joka on muuten tosi pitkä - kannattaa kurkata sieltäkin mekko-ostoksilla :) Itseni pitää nimittäin keräillä helmoja vyöllä "kasaan", ettei viistäisi maata, vaikka jalassa olisivat 15cm korot :)

   Poista