tiistai 21. toukokuuta 2013

Pihaihastus: Röshults Urban -tulikori

Piha-asiat ovat edelleenkin kovasti framilla omalla selailulistallani, joten niitä päätyy tännekin jatkuvalla syötöllä - koettakaa kestää! Tällä kertaa ihastelen Cornelia Norgrenin suunnittelemaa Röshultsin Urban -tulikoria, joka on eräänlainen pihatakka, joka on valmistettu käsityönä Ruotsissa. Sisätakkaa ei näinkään lämpimillä keleillä enää pahemmin parane panna tulille, joten tällä hetkellä eräs eräs omakotiasumisen lempielementeistäni on kesäteloillaan. Olen semmoinen tuleentuijottelija: elävä tuli se vaan jaksaa vangita katseen päivä toisensa jälkeen. Mökilläkin ehdoton suosikkini on järven rannanrajaan viritelty nuotiopaikka, missä on tullut vietettyä hämärtyvä kesäilta poikineen - eikä aina pelkästään herkullisten muurinpohjalettujen perässä.






Riku tosin jaksaa järjen äänenä muistuttaa, että onhan meillä tuolla alaterassin puolella tiilistä muurattu puugrilli, johon ollaankin muutamana iltana viritelty tulet pystyyn. Itseäni tosin vähän hirvittää paikka, jonka kyseisen laitoksen rakentaja on valinnut: lähestulkoon suoraan kahden isomman puun alla ja välittömästi tonttiamme rajaavan puuaidan vieressä. Mitään isompaa roihua siis ei siihen parane virittää etenkään kuivimpaan aikaan. Ajatus "pihatakasta" on siis hautumassa... 

Onko kenelläkään muulla jo ikävä sitä, kun talvi-iltana voi parkkeerata tunneiksi takan eteen möllöttämään?

6 kommenttia :

 1. aika kiva toi tulikori :) Mulla ei vielä toistaiseksi ole ikävä ollut niitä talvi-iltoja takkatulen ääressä :P kyllä tämä kesä on ihanaa aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mäkään en kyllä talvesta ikävöi tasan mitään muuta kuin takkatulta ;)

   Poista
 2. Onpa hieno, ja ihan kohtuullisen hintainenkin. Tuo sopisi kivasti kivikkoiseen pihaan.

  VastaaPoista
 3. Aika kiva pihatakka :) Mutta talvea ei TOD ole ikävä :D

  http://elamaakuvina.blogspot.fi/

  http://capitaloffinland.blogspot.fi/

  VastaaPoista