lauantai 25. toukokuuta 2013

Safkaa: Paistettu riisi

Paistettu riisi on supersimppeli arjen luottoannos, jota tulee välillä väsäiltyä, jollei muutakaan keksi: ainekset kun tähän safkanderiin löytyvät useimmiten yli 90-prossaisella todennäköisyydellä omasta kaapistamme milloin vain. Ja on se hyvvee, vaikkei sörsseli ulkonäöllään koreilekaan! Resepti on nyysitty kauan sitten jostain reseptikirjasta, ja se on vuosien saatossa modautunut Rikun kätösissä omaan makuumme istuvaksi. Kas, tässä:


Paistettua riisiä ja kanaa
Kahdelle

1,5 dl jasmiiniriisiä
1 broilerinfileepihvi
1 iso sipuli
voita paistamiseen
suolaa riisiin

2 rkl soijakastiketta
2 valkosipulinkynttä
2 tl sambal oelek-tahnaa
1 kananmuna

1. Laita riisi kiehumaan paketin ohjeiden mukaan. 
2. Vatkaa pikaisesti kulhossa soijakastike, valkosipulinkynnet murskattuna, sambal oelek-tahna sekä kananmuna.
3. Silppua sipuli ja paloittele fileepihvi suunnilleen sentin levyisiksi kuutioiksi. Paista sipuli ja kana.
4. Lisää joukkoon kypsynyt riisi. Paista noin minuutin verran. 
5. Lisää joukkoon valmistamasi soijakastike. Paista noin kolmen minuutin verran tai kunnes soijakastikkeen joukossa oleva kananmuna on kypsää. Valmista!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti