lauantai 11. toukokuuta 2013

Shawarma djej - täytetty kanaleipä

Viikonloppuisin on ihana syödä hyvin alusta asti itse valmistettua kotiruokaa, ja myös aikaa löytyy pidemmille kokkaussessioille. Tänä lauantaina Riku kyhäsi meille libanonilaisia kanaleipiä Mondon Ruoka & Matka -lehdestä löydetyllä reseptillä. Meillä tämä kokkaamisen työnjako menee useimmiten niin päin, että mä etsin reseptit, joista Riku sitten valitsee ja valmistaa herkkuja pöytään; itse oon niin hasardi keittiössä, ettei mua parane päästää sinne säheltämään. Tuo Ruoka & Matka -lehti on muodostunut meille kyllä aarreaitaksi; sieltä löytyy paljon ideoita alusta asti itse valmistettaviin keitoksiin, joita ei välttämättä olisi tullut itse edes ajatelleeksi. Usein resepteissä kun tuntuu olevan paljon puolivalmisteita, tyyliin: ota jauheliha, lisää valmissalsa ja lykkää valmistortillojen väliin - tadaa. Tälläkin kertaa niin leivät kuin marinadikin valmistuivat lätkämatsin erätauoilla omin pikku kätösin, ja eilen matsieväänä oli saman lehden sivuilta bongattua, tuhtia lihapiirakkaa. Eikä muuten ees ollut maksettu mainos.


Tässä vielä reseptiä kehiin, jos muillekin sattuisi maistumaan: 

Libanonilainen leipä Mankouche
1 pss kuivahiivaa
½ l vettä
2 tl sokeria
2 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
12-14 dl vehnäjauhoa 
oliiviöljyä voiteluun

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja oliiviöljy. Lisää puolet jauhoista. Anna taikinan kohota 20 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon loput jauhoista, kunnes taikina irtoaa kulhosta. Vaivaa taikina sileäksi ja kohota liinan alla 45 minuuttia. 
3. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se 10-12 osaan. Pyöritä taikinasta palloja ja kauli ne ohuiksi leiviksi.
4. Nosta leivät leivinpaperin päälle ja paista niitä 200-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. 
5. Ota leivät uunista, voitele oliiviöljyllä ja paista vielä noin 2 minuuttia, jotta pinta saa kauniin, ruskean värin. 



Täytetty kanaleipä Shawarma djej
800 g kanafileetä (tai lihaa/lammasta)
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
½ pnt jäävuorisalaattia
3 tomaattia siivuina
1 punasipuli ohuina renkaina
lehtipersiljaa hienonnettuna
6 libanonilaista leipää
1 punainen chili (oma lisäys)
(hummusta)

Marinadi
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 ½ punaviiniä
½ tl cayennepippuria (oma muunnos, ohjeessa chilijauhe)
1 tl kanelia
1 tl muskottia
1 tl paprikajauhetta
(1 tl pimentón-paprikajauhetta)
mustapippuria 
suolaa

1. Sekoita marinadin ainekset pussissa tai kulhossa. Sivele marinadi kanafileisiin ja anna niiden maustua kylmässä yön yli tai vähintään 2 tuntia.
2. Paista kanafileet oliiviöljyssä kypsiksi. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. 
3. Asettele kasvikset ja kana leivän päälle. 



Nam, oli muuten hyvää! :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti