tiistai 28. toukokuuta 2013

Työ- / vierashuoneen päivitys?

Siirrytäänpä postausten osalta välillä sisätiloihin! Yhdistetty työ- ja vierashuoneemme on nimittäin edelleen aivan alkuvaiheessaan... Eräillä ystävillämme on muuten ehkä paras vierashuone ikinä: he ovat hankkineet vieraita varten kunnollisen parisängyn yöpöytineen. Siellä kyllä kelpaa kyläillä - ihan kuin hotellissa yöpyisi! Meillä ei huone sellaiseen ratkaisuun valitettavasti taivu, mutta olisihan sinne mukava saada vuodesohvan ja työpöydän lisäksi jotain muutakin pientä, ettei se olisi ihan noin askeettinen kuin nykyisellään. Ehkäpä niitä töitäkin tulisi sitten kannettua välillä yläkertaan, eikä vaan aina naputeltua omituisissa vänkyräasennoissa olohuoneen sohvalla? Ja nyt, kun kesälomakausi alkaa hiljalleen rullata, saamme toivottavasti paaaaljon vieraita kylään kesän aikana, heh :)
 
Ensimmäisenä hankintalistalla on pieni kirjahylly. Makuuhuoneen vaatekaappi toimii tällä hetkellä säilytystilana kirjakasoille, ja olenkin jo luopunut toivosta, että saisimme kaikki kirjat mahdutettua johonkin järkevään paikkaan: reilunkokoista hyllykköä kun tähän kahta tarkoitusta palvelevaan huoneeseen ei saa mahdutettua millään, enkä sellaista muuallekaan tahdo. Huoneeseen tahtoisin kuitenkin pienemmän hyllyratkaisun.
 
Tämän hetken lemppari olisi Normann Copenhagenin One Step Up -hylly korkeana versiona, mutta myös sen mahtumisen kanssa voi mennä vähän niukin naukin. Muuton Stackedeja puolestaan voisi sijoittaa työpöydän puoleiselle seinälle, joka on vielä tällä hetkellä huutaa tyhjyyttään. Kolmas varteenotettava vaihtoehto voisi olla Hayn matala Woody column -hylly, joka mahtuisi helposti ikkunan alle tilaan, jolle en oikein muuten keksi käyttöä. Lisäksi tykkään tuosta Kotonadesignin "Here Today Gone Tomorrow"-muistitaulusta, jonka teksti sopisi myös vierashuonehenkeen. Vai onko se liian tyly? :)
 
Huoneen toisessa päädyssä on "vierasosio", minne hankimme valkoisen vuodesohvan. Lisäksi lykkäsin sinne sivupöydäksi väliaikaisratkaisuna valkean Ikean Lack-pöydän, jonka edellinen asukas oli jättänyt eteiseen. Siitä haluaisin kuitenkin eroon ja tilalle voitaisiin hankkia esimerkiksi Magisin Easy-pöytä. Onkohan se kuitenkin turhan iso? En ole päässyt näkemään tätä luonnossa, enkä vielä ole vaivautunut mittailemaankaan sopivaa kohtaa. Huoneessa tuo vierassängyn puoleinen seinä on reilusti vino, joten se vaatii aina vähän miettimistä. Toinen, paljon pienempi tilarosvo olisi Artekin Aalto-jakkara, jota voisi hyödyntää niin minipöytänä kuin istuimenakin. Vai tarvitsevatko vieraat "yöpöydällä" sen kummemmin tilaa? Lisäksi yhteen kulmaan sopisi vielä Hayn Loop-naulakko, johon kyläilijät saisivat ripustettua vaatteensa roikkumaan. Meillä tuo sama on keltaisena makuuhuoneessa, ja olen ollut siihen tyytyväinen, joten miksikäs ei myös vierashuoneen puolelle...
 
Miltä vaikuttaa? Mikä teille on vierastiloissa ehdoton plussapuoli, kun käytte kyläilemässä?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti