torstai 27. kesäkuuta 2013

Valoa yöpöydälle

Nyt olis kuulkaa niin asianlaita, että yöpöydälle pitäis valaisinta hankkia. Itse olen pärjännyt suhteellisen hyvin ilmankin, mutta mieshenkilö, joka kanssani asuu, otti asian esille hiljattain. Eli ainakin hänen puolelleen pitäisi katsella jonkinlaista lukuvalonpuolta. Ja mikäpä siinä - minähän katselen mielelläni! Seinälamppuja en taho en tarvihe, eikä perinteinen jalallinen lukuvalokaan herätä suuria tunteita, joten niillä mennään...


Mun puolellani lattialla on tällä hetkellä Design House Stockholmin Block, joten toinen samanmoinen (tai mini) olisi tietysti luonnollinen valinta. En tosin käytä sitä oikeastaan koskaan lukuvalona, eikä sen lopullinen paikkakaan välttämättä ole juuri tuolla, joten en lähtisi ehkä kuitenkaan tähän vaihtoehtoon ihan ensimmäisenä... Eikä mun mielestäni sitä paitsi molempien puolten valojen olisi mikään pakko olla identtiset. Hauska vaihtoehto lukuvaloksi voisi olla myös Tecnolumenin Book Light, mutta kyllästyyköhän tuohon hetkessä?


Yksi ikuisuuskysymyksistä on toki myös valaisimen koko; meillähän on yöpöytinä Kartellin Componibilit, joiden laskupinta-alassa ei varsinaisesti ole hurrattavaa. Pitäisikö valaisimen siis mahtua yöpöydän päälle, vai mietitäänkö muunlaisia ratkaisuja? De Majon Otto x Otto L saattaisi kokonsa puolesta pöydälle sopiakin, Normin Milk ei sitten millään - ainakaan, jos pöydällä haluaa säilyttää joskus jotain muutakin sälää. Milk kuuluu kuitenkin sille epäonniselle "mut kun mä haluun"-osastolle. 


Vai ehkä sittenkin jotain mustaa? Tämänhetkiseen sängynrunkoon ja -päätyynhän musta istuisi varsin loistavasti, joskin seuraava sänkymme hamassa tulevaisuudessa ei toisaalta taatusti tule olemaan väriltään musta. Design House Stockholmin Box Light, kuten listalta lähes kaikki muutkin, olisi helposti hyödynnettävissä muualla kotona, jahka siihen yöpöydän lamppuna kyllästyy. Ja tokihan listalla on vielä vahvana ehdokkaana Cini&Nilsin Cuboluce, joka on ollut iät ja ajat jahkailun kohteena. Tälle vaan en keksisi ainakaan tällä hetkellä yöpöytää lukuunottamatta käyttöä meillä, ja näitä pitäisi myös mielestäni ehdottomasti tilata kaksi. Kyllä on vaikeeta tää pienen ihmisen elämä!

Löytyykö tästä lemppareitanne, vai mikä olisi hyvä villi kortti? :)

9 kommenttia :

 1. Meillä on myös toi Block, ja se on kyllä tosiaan lähinnä tunnelmavalaisin. Siksi se onkin saanut siirron ikkunalaudalle ;) Mutta kokeilkaapa villinä korttina jalkalamppua: mun puolella sänkyä on Kartellin yöpöydän ja sängyn välissä yksinkertainen, siro musta jalkalamppu, enkä halua (koskaan) enää vaihtaa "perus" yöpöytälamppuun. Toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis semmoinen korkeanmallinen? Siinä voisi kieltämättä olla ideaa, pitääkin vähän vilkuilla eri valikoimia! :) Kun jalalliset pöytälamput on kyllä ehdoton nou-nou.

   Poista
  2. Nimenomaan korkea, joka seisoo siis lattialla ja nousee aika ylös. Tai suht matala toi meidän versio kai on, onhan noita pidempiäkin olemassa. Ylettyy kuitenkin sammuttamaan lampun ilman, että tarttee nousta ylös sängystä :)

   Poista
  3. Niin joo, onhan mulla siitä kuvakin täällä: http://melkomustavalkoista.blogspot.fi/2013/01/neljan-seinan-sisalla.html (vika kuva).

   Poista
  4. Tontapainen vois kyllä olla just hyvä, kun meillä ei noilla pöydillä ole juurikaan tilaa! Ja valaisee varmaan paljon paremmin kuin monet muut vaihtoehdot.

   Poista
 2. Meillä on muuten myös tuollainen lattialla seisova jalkalamppu (joku siro perusikea) lukuvalona ja toimii. Saattaisi tosiaan olla vinneri myös teillä, jos ja kun sitä pöytätilaa ei liiemmin ole. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy tosiaan ottaa harkintaan, jahka mieleinen löytyy :)

   Poista
 3. kannattaa kyllä ennemmin panostaa siihen, että se lukuvaloksi aiottu valo oikeasti valaisee, kuin siihen että se vain näyttää kivalta... Vanhempana ei oo kiitteleminen kun silmät on ihan sökönä kun valoa ei ole ollut tarpeeksi.
  Marjon ehdottama kunnon lamppu näiden blockien sun muiden ohella kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta niinkin, mutta toki omaa silmää miellyttävä ulkonäkö on myös tärkeää :)

   Poista