keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Häätarina kovissa kansissa

Nyt se vihdoin saapui – oma hääkirjamme! Jahkailin pitkään hääpäivän kuvien teettämisen kanssa, sillä halusin niistä ainakin kaikkein mieluisimmat suoraan kirjan muotoon. Toiveenani oli myös saada hääkirjasta myös vähän spesiaalimpi, eikä suomalaisista kuvapalveluista tuntunut löytyvän sopivannäköistä versiota. Jonkin kuvapalvelun editorin latasinkin koneelle joskus aikoja sitten, mutta se oli jotenkin niin hidas ja vaikea käyttää, että kuvakirjan tekeminen jäi silleen.

Kesän alkupuolella törmäsin Milk Booksiin, joka tarjoaa käsinsidottuja, kovakantisia kuvakirjoja. Itse päädyin tilaamaan Milk Bespoke Bookin Wedding Portrait –muotoisena. Valkokantinen kirja on pakattu suojakansien väliin, ja vaikuttaa kestävältä ja laadukkaalta. Sekä kansi että sen suojus on päällystetty ohuella pellavakankaalla.

Kirjan kokoaminen oli mielestäni todella helppoa; ihan ensimmäisenä plussapuolena se, ettei omalle koneelle tarvinnut tätä varten ladata mitään ohjelmaa. Itse kun kiroilen aina ladattavien osien parissa; käytän usein työkonetta kotonakin, mihin ei ole mahdollista ladata yhtikäs mitään ilman admin-oikeuksia. Omaa kirjaa on mahdollista toteuttaa myös yhteistyössä ystävien tai sukulaisten kanssa: sen voi jo valmistumisvaiheessa jakaa muiden kanssa, ja heillä on mahdollisuus lisätä siihen kuvia tai eh-dottaa tekstejä. Editori oli siinä mielessä vähän rajoittuneempi kuin joidenkin muiden kuvapalveluiden vastaavat, että oli tyytyminen tiettyihin sivumalleihin, ja ihan omaa sivupohjaa ei pystynyt tuunaamaan. Omalta kannaltani tämä oli toisaalta myös positiivinen puoli: jos tarjolla on liikaa vaihtoehtoja, menee tekeminen usein omalla kohdallani nyhertämiseksi, jolle ei loppua näy.Kirjaa tehdessäni sain moneen otteeseen huokaista helpotuksesta, kun hääpäivän asiat löytyivät koottuina vanhasta hääblogistani: ei tarvinnut jäädä pähkäilemään, mitä viiniä siellä nyt tarjottiinkaan ja mitenköhän se menu kokonaisuudessaan olikaan. Sekä Riku että minä olimme myös kirjoittaneet blogiin hääpäiväkertomukset omasta näkökulmastamme, joita sitten lainailin kuvakirjaan. Kirjaan tuli siis mukaan kuin huomaamatta suhteellisen loogisesti etenevä hääpäivän tarina molempien näkökulmasta tuoreeltaan kuvattuna, eikä vain erinäisiä kuvia kuvateksteineen. Hääblogiini olin myös kerännyt erilaisia aiheeseen liittyviä lainauksia, uskomuksia ja muuta pikkuasiaa, mitä ripottelin mukaan sopiviin paikkoihin. Hääblogista oli siis hyötyä vielä näin vuodenkin jälkeen!
Mitään puoli-ilmaista lystiä tämä ei ollut, vaan 60-sivuinen kirja kustansi postikuluineen ja tulleineen euroina noin satasen luokkaa. Mukana tuli myös sähköinen versio kirjasta takakanteen upotetun cd-levyn muodossa. En siis ehkä jokaisesta lomareissusta lähtisi tällaista kirjaa tilaamaan, mutta hääpäivästä oli mielestäni ihana saada vähän erikoisempi muisto!

15 kommenttia :

 1. Tosi hienon näköinen! tuota voisi itsekin harkita!

  VastaaPoista
 2. Tosi kivan näköinen lopputulos teidän hääpäivästä ja sen yksityiskohdista! Meilläkin on hääkuvien parhaimmistot "hääalbumissa" ja loput odottelee, että saan aikaiseksi värkkäillä ne tavallisiin kansioihin. Huoh, onhan siinä hommaa!

  VastaaPoista
 3. Upea! Eroaa ifoloreista erittäin positiivisella tavalla. Mahtava muisto :)

  VastaaPoista
 4. Näyttää tosi kivalta! Milloinkahan me saataisiin toi aikaiseksi, ehkä 10-vuotis hääpäivän kunniaksi...?

  VastaaPoista
 5. Wauu, tää on hei Krista tosi upee! Taisin saada tästä nyt vihdoin sen motivaation kimmoikkeen oman hääkirjan vääntämiselle, kiitos :D


  psst. niin kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä :) Itselläkin melkein se vuosi vierähti, mutta yhden viikonlopun illat kun tälle pyhitti, niin kyllä se sieltä pullahti ulos ;D

   Poista
 6. Tosi tyylikäs! Teillä oli kyllä upeat kuvat, niistä näyttää saaneen mahtavasti koottua kivoja kokonaisuuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Suurin kiitos kuuluu tosin valokuvaajallemme Tiulle :))

   Poista
 7. Onpa upea! Tosi kivan kirjan oot niistä saanut kyhättyä. Meillä tämä homma on vielä ihan vaiheessa, ajatuksena oli kasata ihan perinteinen valokuva-albumi. Minä olisin hyvin voinut tilata netistäkin, mutta mies haluaisi perinteisemmän version. Saa nähdä, toteutuuko kumpikaan koskaan, vähän hitaanlaisesti homma edistyy ;)

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis kirja! Teimme myös omamme ifolorin kautta ja kun näki vähän vaivaa, siitä tuli kaunis muisto kuvineen ja teksteineen :) Hauskaa LOMAA!

  VastaaPoista
 9. Upea kirja häistänne! Itselläni juuri työnalla Ifolorin kuvakirja. Tuntuu, että sitä tulee tuusattua ja hierottua ja luopumisen tuska on kova. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Itsekin aloittelin Ifolorin kanssa, mutta siinä iski runsaudenpula, niin päädyin sitten vähän "säännellympään" vaihtoehtoon ;)

   Poista