keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Keskiviikon kevennys: Aikuisen kodin merkit

Satuin bongaamaan eilen Iltasanomien sivuilta Huffington Postista lainatun, hauskan kymmenen "aikuisen ihmisen kodin" merkkiä, ja lista sekä sen saateteksti oli selvästi kirjoitettu kieli poskessa:

"Tänä ikuisen nuoruuden aikana voi olla vaikea tietää, milloin ihmisestä tulee oikeasti aikuinen. Nämä 10 asiaa kertovat aikuisen ihmisen kodista.
Sitä voi olla aikuisessa parisuhteessa, voi olla oikea ura, mutta silti henkinen kypsyystaso voi olla olematon. Asunnon ja kodin kunto kertovat ehkä paremmin kuin mikään muu mittari, milloin kyseessä on todella täysikasvuinen ihminen."

Tästä päästäänkin kymmenen kohdan listaan:

1. Taide ja kuvat kehyksissä. Ei seinille liimattuja tai teipattuja julisteita.
- Eipä meillä hirveästi "oikeaa" taidetta seiniltä löydy, muttei sen puoleen kyllä liimattuja tai teipattuja julisteitakaan :) Ei kun voihan hittolainen, on mulla pari postikorttia teipattuna vaatehuoneen peilin viereen!


Eihän näilläkään varsinaisesti mitään kehyksiä ole...

2. Kotona on muitakin kuin aivan välttämättömiä huonekaluja: leposohvia tai nojatuoleja. Mitä vain, joka kertoo käytettävissä olevista varoista.
- Nojatuoleja nyt ei ainaskaan löydy: omasta mielestäni ihan turhia tilavarkaita, kun meille sellaiset eivät luontevasti minnekään sovi. Muita kuin välttämättömiä huonekaluja sitä vastoin löytyy kyllä jonnin verran, mutta en minä ainakaan ole tullut niitä hankkiessani ajatelleeksi niiden olevan jonkinmoinen käytettävissä olevien varojen manifesti, vaan lähinnä miettinyt, mikä näyttäisi missäkin kivalta.

3. Oikeat käsipyyhkeet kylpyhuoneessa, ei kylpypyyhkeitä.
- Siis kylpyhuoneessa vai vessassa? Ei meillä hirveästi kylpyhuoneen puolella pelkästään käsiä peseskellä, joten en oikein tajua, miksi siellä pitäisi käsipyyhkeitä olla tarjolla. Kasvojen pesua varten siellä tosin roikkuu pari pientä pyyhettä, mutta harvoin niitäkään tulee käytettyä. Ja miksei kylpyhuoneessa saisi pitää kylpypyyhkeitä??!

4. Elävät kukat ja kasvit kertovat kypsyydestä ja työn ja vapaa-ajan terveellisestä tasapainosta.
- Juu, onhan meillä tuo chili keittiössä... Joka muuten on kasvanut ihan monsterikokoiseksi! Kukista ja oikeastaan viherkasveistakaan en tykkää ollenkaan sisätiloissa, mitä nyt leikkokukkia saatan joskus todella harvakseltaan hankkia kodin piristykseksi. 

5. Yhteen sopiva astiasto. Vaikka astiat olisivat Ikeasta.
- Kuinka monen hengen? Kyllä tuolla astiakaapin sisällöllä illalliset järjestää pienelle porukalle, mutta eipä niillä koko suku pääse ruuasta nauttimaan yhteneviltä lautasilta.

6. Oikea sänky- ei patja lattialla – tyyppinen ratkaisu. Bonusta sängynpeitteestä ja koristetyynyistä.
- Sänky löytyy, mutta bonukset jää nyt saamati.

7. Kankaiset lautasliinat ja pöytäliina. Nämä ovat merkkejä pitkälle kehittyneestä aikuisuudesta ja siitä, että ihmisen luona syödään muutakin kuin pizzaa.
- Pöytäliinaa ei löydy, kankaisia lautasliinoja varmasti jostain; eivät kovin ahkeraan käyttöön ole päässeet nekään. Ja meillä muuten syödään melko usein pizzaa! 

8. Oikeat lasit oikeille juomille. Ainakin oikeat viinilasit, koska kukaan ei halua juoda viiniään isosta kahvimukista.
- Tämä taitaa olla sentään hoidossa :)

9. Verhot ja sälekaihtimet.
- En tykkää kankaisista verhoista, sillä ne hallitsevat huonetta usein tarpeettoman paljon, joten niitä meillä ei ole lähes pakollisia, isojen ikkunoiden aurinkosuojaksi tarkoitettuja verhoja lukuunottamatta. Sälekaihtimet kyllä löytyy. 

10. Oikea päivällispöytä. Sen ei tarvitse olla iso, mutta kuitenkin jotain muuta kuin kahvipöydän tai keittiön lavuaarin jatke.
- Tämäkin meiltä löytyy, joten ehkei me olla ihan toivottomia tapauksia kuitenkaan? 

Oh no! Meidän talous taitaa saada melko huonot pojot tässä "aikuisuusmittauksessa" - eikä muuten haittaa pätkääkään!

Mites teillä - löytyykö teiltä kuinka "aikuinen koti"? :)

2 kommenttia :

 1. Tää oli hyvä juttu.
  Mutta meidän koti on täyden kympin aikuinen koti, pitäisiköhän huolestua. :) Tota käsipyyhe asiaa en ihan ymmärrä, sillä käsipyyhkeet taisi olla ensimmäisiä juttuja mitä hankin ensimmäiseen omaan kotiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama mulla - ekana taisi tulla hankittua astioiden lisäksi sekä kylpy- että käsipyyhkeitä :)

   Poista