perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kotimaanmatkalle?

Nonnis, nyt se tuli! "Jos joku pieni reissu vielä tähän loman kylkeen?" En vaihtaisi täällä pääkaupunkiseudulla asustelemista ainakaan tällä hetkellä mihinkään, mutta loman viettäjälle täällä ei kuitenkaan ole ehkä niin paljon nähtävää ja koettavaa, mitä ei pystyisi ihmettelemään myös työarjen lomassa. Siksipä meidän molempien mielissä alkoi kehittyä suuria suunnitelmia ensi viikolle; viimeistä lomaviikkoa kun vietetään, miksipä siihen ei sopisi vielä pienimuotoinen lomamatka? 


Matkan metsästys alkoi edullisten lentojen haistelulla: mikä voisi olla hyvä lähikohde, jonne pyrähtää parin yön pikareissulle? Sopivien lentojen, saati kohteen etsiminen tuntuu olevan neulan etsimistä heinäsuovasta, eikä lentomatkustaminen muutaman hassun päivän vuoksi innosta kumpaakaan, joten päätimme haudata tämän vaihtoehdon alkutekijöilleen. Seuraavana ideana päähän putkahti Ahvenanmaa; Maarianhaminassa itse olen käynyt viimeksi ala-asteen luokkaretkellä ja Riku taas joskus vuonna kivi ja kirves lätkäreissulla. Laivalla ees-taas ja yö tai pari Maarianhaminassa? Juu, ei natsannut; taisimme unohtaa, ettemme enää asu Turussa, mistä laivayhtiöt tapaavat operoida Mariehamn-pakettejaan. Se siitä laivamatkailustakin siis - Tukholma ja Tallinna alkavat olla poissa laskuista. 

Seuraavaksi päässä syttyi jälleen se ex-tempore-lamppu: entä jos viettäisimme koko ensi viikon ajellen Suomen läpi Pohjois-Norjaan saakka? Ehdimme jo pohdiskella ja laskeskella reittejä sekä matkapäivien mahdollisia lukumääriä, kunnes päädyimme siihen, ettemme koko viikkoa halua viettää vuorotellen auton ratissa, vaan muutaman päivän on sittenkin riitettävä. Koko loppuloma pelkkää aikatauluttamista - ei kiitos! Jäljelle jäi vielä eräs vaihtoehto, joka ei ole huonompi sekään - muutaman päivän kiertelyreissu koti-Suomessa: road trip seuduille, joissa emme ole aiemmin vierailleet :)


Ideapankki alkaa olla tosin sen suhteen tyhjillään, joten pyydänkin teiltä suosituksia ensi viikolle: mitä suosittelisitte - suurempaa tai eritoten pienempää nähtävää ja koettavaa? Mikä on parasta just sun kotikaupungissasi tai -kunnassasi? Pienempi tai suurempi paikkakunta - me halutaan tulla just sinne!

9 kommenttia :

 1. Tervetuloa Joensuuhun ;D täällä on vaikka mitä. ;D tai sit ei.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Why not :) Mun isoäitini oli muuten syntynyt Joensuussa, mutta itse en ole siellä käynyt kuin ehkä tosi pienenä :)

   Poista
  2. Kaunista luontoahan täällä on ja jos tykkää ulkonaliikkua niin Kolin kansallispuisto on mahtava paikka! Siellä on myös relax spa kylpyläkin nykyään :D Ehkä ilosaarirockin aikaan on enempi meininkiä ihan Joensuussa, muuten perus torielämää ja semmosta :)

   Poista
 2. Menkää Tampereelle katsomaan Terrakotta-sotilaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Oonkin nähnyt muutamalla kaverilla Facebookissa kuvia niistä, voisi olla kiva nähdä ne livenä itsekin :)

   Poista
 3. Lappeenranta, kesäkaupunki. Sataman ravintolalaivat, linnoitus, kauppatorit kahvikioskit ja siellä vedyt ja atomit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä tämäkin! :) Kun ollaan itään päin joka tapauksessa suuntaamassa päiväksi tai pariksi mökille...

   Poista
 4. Mä lähden huomenna (tänään ;)) päiväreissulle Hankoon. Kuulema upea kesäkaupunki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanko voisi olla kyllä varteenotettava vaihtoehto! :) Sielläkään ei ole tullut itse vuosiin vierailtua :)

   Poista