lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kotitekoinen tomaatti-limesalsa

Riku tekee usein nacholastujen ja muiden dippailtavien herkkujen kylkeen kotitekoista salsaa, joka myös tupareissamme oli jymymenestys. Siksi ajattelin jakaa reseptin myös tänne - on muuten aivan erilaista kuin kaupan teollisen makuiset tomaattimurskasalsat, ja ainakin omaan makuuni paljon maistuvampaa!


Tomaatti-limesalsa
~Kahdelle hengelle

1 iso sipuli
4 isoa, erittäin kypsää tomaattia
2 limen mehu puristettuna
1/3 dl tuoretta korianteria silputtuna
ripaus rouhittua mustapippuria
½ tl suolaa
cayannepippuria maun mukaan (voi myös korvata pieneksi pilkotulla, tuoreella chilillä tai tabascolla)
½ tl sokeria

1. Halkaise tomaatit ja poista niistä siemenet ja "vihreä osa" lusikalla. Koverra tomaatin sisukset irti kuoresta. 
2. Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi. 
3. Pilko sipuli pieneksi silpuksi. 
4. Pane tomaatit ja sipulit kulhoon, ja lisää päälle limemehu.
5. Lisää mausteet ja sekoita keskenään. 

As simple as that - ja hyvää tulee :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti