maanantai 15. heinäkuuta 2013

Lokrum Island

Lokrumin saari sijaitsee noin puolen kilometrin merimatkan päässä Dubrovnikista, ja päätimme ottaa sen yhdeksi päiväkohteeksemme. Edestakainen matka saarelle maksoi kohdallamme 60 kunaa henkilöltä, ja matkaan pääsi vanhan kaupungin edustalla sijaitsevilta laitureilta. Itse olimme hieman hukassa, mistä lautta saarelle lähtee, mutta löytyihän se sieltä pienen kyselykierroksen jälkeen.


Lokrum osoittautui varsin kiinnostavaksi saareksi. Siellä sijaitsevat esimerkiksi toisen vuosituhannen alussa perustetun benediktiiniluostarin rauniot ja vuonna 1959 perustettu kasvitieteellinen puutarha. Lisäksi saaren keskellä on pieni suolavetinen järvi, Mrtvo More (Dead Sea), jossa on mukava vilvoitella saaren tutkiskelun lomassa. Saarella kulkee myös vapaana paljon riikinkukkoja, ja uimakelpoisia kivikkorantoja on joka puolella. Alueella on ravintola sekä muutamia kioskeja ja baareja, joista ostaa syötävää ja juotavaa.


Lautta tuntui kulkevan non-stoppina vanhan kaupungin ja saaren välillä. Jostain luimme sen kulkevan puolen tunnin välein, joten saarelta pois lähtiessä emme pitäneet mitään kiirettä, kun lautta rantautui laituriin varttia yli. Se kuitenkin lähti saman tien jatkamaan matkaansa takaisin vanhaan kaupunkiin, joten sillä kertaa jäimme rannalle. Ylimääräisen puolen tunnin odotus ei kuitenkaan ollut laisinkaan paha aurinkoisilla rantakallioilla istuskellen!

7 kommenttia :

 1. Niin kaunista! Teillä on kyllä ollut kertakaikkiaan hanan ja rentouttavan ja silmiä hivelevä matkakohde. :)

  VastaaPoista
 2. Äskeiseen vielä lisäten... IHANAN, ei hanan.. :DD

  VastaaPoista
 3. Suositteletko tätä saarta päiväretkikohteeksi, kun menemme parin viikon päästä? Vinkit tervetulleita Dubrovnikin läheisyyteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä! Saari on sen verran pieni, että kuumallakin jaksaa kävellä katsomaan paikkoja, ja ihmisiä ei ainakaan meidän päivänämme kuhissut saarella riesaksi asti, vaan rauhassa sai katsella ja ihmetellä :)

   Poista
 4. Ihania kuvia! Tulee niin vahvana oma reissu mieleen, vaikkei tuolla kyseisellä saarella vierailtukaan. Kroatia on niin kaunis. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Kroatia oli kyllä meillekin ehdottoman positiivinen kokemus kauniine maisemineen!

   Poista