sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Matkalla muuttuva haaste

Haastetta pukkaa! Sain blogihaasteen Evalta - danke schön :) Haaste kuuluu seuraavasti:

1. Kerro pari asiaa itsestäsi tai päiväsi kuulumisia.
Mitäs tässä, loma alkoi tänään ja ajastelen nyt tätä postausta sunnuntaille. Ihan mahtava fiilis: nyt on pakattu Kroatian-matkaa varten, eikä tänään illalla tarvitse enää tehdä yhtikäs mitään muuta kuin nautiskella ekasta lomaillasta!
  
2. Vastaa haastajan kysymyksiin, jos se tuntuu sinusta mukavalta.

Tottahan minä vastaan!

Millainen oli ensimmäinen itse ostamasi huonekalu? Ensimmäinen mieleen muistuva, omilla rahoilla tehty huonekaluostos oli sininen divaanisohva. Aika kauhia kapistus!

Leevi & kyseinen soffa

Millaisesta kodista haaveilit silloin, kun muutit omillesi? Ei sitä hirveästi osannut haaveilla silloin kotiasioista, vaan oli vain into piukeana siitä, että pääsi muuttamaan omilleen. Tai no, ensisijainen haave oli päästä pois omakotilähiöstä kerrostaloon kaupungin sykkeeseen!

Millainen ensimmäinen oma kotisi todellisuudessa oli? 35-neliöinen yksiö avokeittiöllä wanhassa talossa Turun itäkeskustassa.

Oletko kadehtinut jonkun toisen kotia? "Hyvällä tavalla" vaikka kuinka usein - se tosin voitaisiin laskea varmaankin ihasteluksi!

Jos saisit ihan minkälaisen sängyn vain, minkälainen se olisi? Superpehmeä, matala, jalaton - aika lailla samanlainen kuin nykyinenkin, mutta väri voisi olla erilainen + patjat uusia.

Mitä ruokalajia keittiösi muistuttaa? Ää apua! Sekametelisoppaa?

Mikä on kodissasi parasta? Valoisuus, terassi ja piha - kolme kovaa. 

Entä pahinta? Sijainti suht kaukana työpaikasta - bensaa kuluu työmatkoihin aika hillittömästi. Ja näin kesällä edelleen se, että ilmalämpöpumppu on rikki. Täällä on hellepäivinä KUUMA.

Onnistunein tuunaamisesi, jos sellainen on? Tosi vähän on mitään tullut tuunailtua. Viime vuonna hiottiin & lakattiin ikivanha pöytä valkeaksi, ja siitä tuli kyllä ihan mukiinmenevä.

Upeinta olisi, jos ikkunastasi näkyisi... mitä? Meri! Ja kallioita!

Jatka itse: Haaveiden kodissasi.... on paljon valoa, korkeat huoneet, avaruutta ja elämäntilanteeseen sopivasti asuintilaa.


Missä säilytät varapeittoja, -täkkejä ja -tyynyjä ?  Vierashuoneen kaapissa. 

3. Keksi vaikka 10 uutta kysymystä, koska 11 on outo luku. Tai sitten et keksi.

En nyt tähän keksi, sillä....

4. Muuta haastetta mieleiseksesi
minähän muutan haastetta ihan erilaiseksi, kun kerran lupakin on!

Haasteen myötä nimittäin muistoihin palasi elävästi ensimmäinen "oma" koti, johon muutin vuosituhannen alkupuolella; pikkukaupungin kasvatti otti ja aloitti lukion hieman suuremman kaupungin pyörteissä. Ihkaeka asuntoni sijaitsi Turun itäkeskustassa, ihanan 1900-luvun alun talon ekassa kerroksessa. Vanhempani olivat hankkineet kyseisen asunnon alun perin isoveljelleni opiskelijaboksiksi joskus 90-luvun alkupuolella, ja isoveikan jälkeen siinä oli asustellut muutama vuokralainen. Muuttokesän aikana isä lupasi toteuttaa asuntoon pieniä muutoksia mun makuni mukaan; minä 16-vee tahtoi vaaleansinistä seinää ja Laura Ashleyn boordia (voi kyllä), joten pientä remppaa tehtiin ennen muuttoa.

Tässäpä se talo... Tuo oranssin värinen. Kuva otettu viime kesänä; tuo Hifimesta on ollut paikoillaan jo niistä ajoista, kun veljeni asui kyseisessä talossa 90-luvun alussa!

Sisustaminen ei siinä elämänvaiheessa ollut laisinkaan lähellä sydäntä, ja asunnon huonekalut olikin riivitty kasaan vähän sieltä sun täältä. Muistaakseni silloin siisteintä ikinä olivat erilaiset läpinäkyvät, puhallettavat sisustustyynyt, joiden sisällä oli jos jotain sälää - omassa tapauksessani yhdessä ainakin höyheniä, toisessa taas kumiankkoja. Sisustuksesta viis - ihkaekasta "omasta kodista" on jäänyt roppakaupalla mahtavia muistoja! Sinnehän myös pyysin kahville ja jätskille yhden kivan lapsuudenkaupungin pojan, johon olin tutustunut edellisenä iltana ja joka silloisena turkulaisena tarjosi minulle autokyydin Turkuun eräänä helmikuisena sunnuntai-iltana vuonna 2003. Toukokuussa se poika muutti ylioppilaskylän kaksiostaan mun luokse, ja seuraavana syksynä hankittiin yhteinen vuokrakaksio ydinkeskustasta. Viime kesänä tuosta samasta pojasta tuli aviomieheni :)

Siihen aikaan ei hirveästi "sisustuskuvia" tullut otettua, ja muutenkin kuvien kanssa tuli säästeltyä; eipä ollut digikameraa käytössä tuolloin. Tässä kuitenkin minä ja ystäväni lähdössä wanhojen tansseihin "ihanassa" siniseinäisessä keittiössäni. Jääkaapin ovessa on tietty Cosmopolitanin mieskalenteri.

Haaste muuttuu siis siten, että haastan kaikki muistelemaan omaa ensiasuntoaan - oli se sitten kimppakämppä, oma taikka vuokralla. Millainen oli ensimmäinen asuntosi? Mistä se löytyi? Milloin sinne muutit? Millaisia fiiliksiä se herätti? Kuinka kauan ja kenen kanssa asuit siellä? Mikä siinä oli parasta; entä mikä rasittavinta? Mikä toimi sisustuksen kulmakivenä? Kuka oli odotetuin vieras? Kaikkiin kysymyksiin ei tietenkään tarvitse vastata, ja lisää saa kertoilla mielin määrin! Kuva(t) ois muuten kiva ;)

5. Haasta paljon kivoja kavereita
Haastan kaikki tämän postauksen tavoittamat lukijat; jos omaa blogia tai aikaa haastepostauksen tekoon ei löydy, tarinoi ihanasta, kamalasta ekasta asunnostasi ihmeessä vaikkapa tämän postauksen kommenttiboksiin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti