tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pizzaa grillistä

Meillä on ollut varsinainen grillikesä: nyt, kun omalla pihalla voi grillata ja sääkin on suosinut ihmeen hyvin ulkoruokailijaa, on grilli ollut tulilla useamman kerran viikossa. Tällä kertaa testiin pääsi pizza. Riku oli aluksi vähän skeptinen siitä, onnistuisiko pizzanteko laisinkaan grillissämme, mutta lopputulos oli erinomainen! Varsinkin pohjasta tuli paljon parempi kuin perinteisessä uunissa paistettu.


Pohja
2½ dl vettä
½ pss kuivahiivaa
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ dl oliiviöljyä 

Sekoita ainekset keskenään, lisää viimeisenä oliiviöljy. Jaa neljäksi lätyksi leivinpaperille. Jätä lämpimään kohoamaan tomaattikastikkeen valmistuksen ajaksi. 


Tomaattikastike
Puolikas purjosipuli
1 punainen chili
1½ rkl oliiviöljyä
1 prk tomaattimurskaa, mieluiten Mutti Polpa
1½ dl kasvislientä
1 tl fariinisokeria
1 rkl punaista pestoa
½ tl mustapippuria
½ dl hienonnettua basilikaa ja lehtipersiljaa
Ripaus suolaa
2 rkl tomattipyretta
2 valkosipulinkynttä

Kiehauta kaikkia aineksia kattilassa noin 15-20 min. Sekoita blenderissä. 


Päällysteet
Tomaattikastike
Mozzarellaraaste
Broilerin fileepaloja
Punaista chiliä
Kesäpunasipulia
Kirsikkatomaatteja 
Tuoretta basilikaa 



Valmistus
1. Lämmitä grilli 250 asteeseen. Voitele pizzapohjat vielä oliiviöljyllä, ja asettele ne ilman täytteitä grilliin. Paista noin 2 minuutin ajan.
2. Käännä pizzapohjat. Sammuta tässä vaiheessa kaasupolttimet pizzapohjien alta, ja jätä toisen puolen polttimet täydelle lämmölle. 
3. Lisää pizzan päälle täytteet. Sulje kansi ja anna paistua noin 8-10 min, kunnes juusto on sulanut hyvin. Kirsikkatomaatit ja basilika lisättiin vasta pari minuuttia ennen pizzojen valmistumista.



10 kommenttia :

  1. Näyttää muuten aivan sairaan hyvältä. Mä tahdon kanssa grillin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja oli ihan mielettömän hyvää myös! Grilli on mainio kapistus :D

      Poista
  2. Tätä pitäisi kokeilla -toistaiseksi vain puheen tasolla ollut! Kiitos hyvistä ohjeista :)

    VastaaPoista
  3. Oijoi, onneksi ei ole omaa grilliä, en varmaan mahtuisi enää mihinkään vaatteisiin näiden sun postausten houkutusten seurauksena! :D Pääsee tämänkin toteutus odottamaan sopivaa grillivierailua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ollaan nyt grillailtu kaikkea mahdollista, kun kerran pystyy :D

      Poista
  4. Me tehtiin juhannuksena yöpalaksi pizzaa grillissä, onnistui aivan loistavasti. Grillistä on moneksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein kaikkea sillä pystyykin tekemään: tänään vuorossa oli täytetyt paprikat, jotka tavallisesti ollaan väsäilty uunissa :)

      Poista
  5. Tein tänään pizzaa, kaupassa muistin lukeeneni tämän postauksen ja päätin kokeilla kastiketta. Aivan mahtavan hyvää, tästä tulee vakkari! :) lisäsin joukkoon myös muutaman lorauksen sitruunamehua. Pizzaa grillattunakim pitäisi joskus kokeilla, nyt olin liian laiska. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kiva kuulla, että tästä on ollut jollekulle ihan konkreettista hyötyä :) Pitääkin kokeilla seuraavan kerran myös sitruunamehulla!

      Poista