sunnuntai 4. elokuuta 2013

Menin mökille

Heipparallaa! Viikko on vierähtänyt poissa oikeastaan kaikenlaisista sosiaalisista medioista. Viimeistä lomaviikkoa kun ei tehnyt mieli viettää tietokoneen äärellä - huomispäivästä lähtien kun koneen näyttöä tuleekin taas tuijoteltua päivät pääksytysten. Viimeiset lomapäivät vietimme nauttien elokuun ensimmäisestä viikonlopusta mökillä Etelä-Savossa Saimaan rannalla. 

Vanhempieni mökki on isäni lapsuuden kotitalo, joka siirrettiin ja rakennettiin uudelleen hirsi hirreltä mökkisaarellemme viitisentoista vuotta sitten. En koskaan päässyt tapaamaan isänpuoleista isoisääni, joka menehtyi jo vuosikymmeniä ennen omaa syntymääni, mutta isoisän perintö säilyy alunperin hänen rakentamassaan mökissä. Siitä ei tulla luopumaan ikinä!
Saunottiin, uitiin, grillailtiin kesäkeittiössä, luettiin kirjaa laiturinnokassa ja riippumatossa...Ihmeteltiin eläimiä mökkirannassa...Uitettiin koiraa...


Ja käytiin myös vähän veneilemässä. Omana haaveenani on joskus tulevaisuudessa hankkia jonkinlainen botski tänne pääkaupunkiseudullekin; ilta- ja viikonloppuretket merellä olisivat unelmien täyttymys. Sitä ennen kuitenkin täytyy petrata veneilytaitojen kanssa; tällä kertaa käytiin harjoittelemassa perinteisen merikortin lukua ja hiljaksiin ajelua. Itsellä kun on lapsuudesta saakka ollut jotenkin hanskassa tutuilla vesillä seilailu ja hanat auki ajaminen - mökkimme kun sijaitsee saaressa, on kyseiset taidot ollut vähän pakkokin harjoitella, jotta siirtyminen autorannasta mökille sujuu sukkelaan. Sen sijaan merikortteihin en ole sen suuremmin perehtynyt, ja veneen liikkuvuus ja ohjausliikkeet hiljaisemmilla nopeuksilla eivät ole vielä ihan lapasessa. Kyllä se tästä - hiljalleen!

Rennon viikonlopun jälkeen onkin aika palata huomenaamuna työmaalle. Onneksi on jäljellä vielä yksi kesäkuukausi, vaikka arkipäivät kuluvatkin töiden parissa - toivotaan, että helteet hellivät vielä elokuussakin :)

2 kommenttia :

  1. Upeat maisemat! Ihanan näköinen paikka, mieli rentoutuu jo pelkällä kuvien katselulla :)

    VastaaPoista