maanantai 19. elokuuta 2013

Sunnuntaimättö: Juustopaistos

Kaboom! Rennon sunnuntain kruunasi varsinainen kaloripommi, äärimmäisen helposti valmistuva juustopaistos. Ennen arjen työrupeamaa saa vähän herkutella, eikö totta? Kahdelle hengelle riittää varsin hyvin pikkuvuoallinen tätä supermättöä, sillä kovin isoa palasta en ainakaan itse pysty syömään, sen verran juustoisaa ja kermaisaa on tämä. Mutta helppoa ja hyvää - jopa niin simppeliä, että itse maailman surkeimpana ruuanlaittajana osaan kyhätä tämän kasaan! Juustopaistoksen kanssa raikas salaatti maistuu taivaalliselta. 


Superhelppo juustopaistos
Pienehköön vuokaan kahdelle

Neljä viipaletta paahtoleipää
2 munaa
noin 1,5 - 2 dl kuohukermaa
noin 1,5 - 2 dl maitoa
2-3 valkosipulinkynttä
Mustapippuria
Suolaa
Kanan fileesuikaleita, herkkusieniä, paprikaa - mitä nyt täytteeksi tahtookaan laittaa
Turunmaa-juustoa

1. Peitä vuoan pohja paahtoleipäviipaleilla
2. Vatkaa munat, kerma, maito ja lisää joukkoon mausteet
3. Asettele täytteet paahtoleipien päälle. Meillä täytteenä oli tällä kertaa broileria sekä paprikaa.
4. Leikkaa Turunmaasta muutaman millin paksuisia siivuja täytteiden päälle niin, että vuoka peittyy
5. Kaada päälle muna-kerma-maitoseos
6. Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta alkaa rusehtua. 

9 kommenttia :

  1. Vois joskus testaillakin, kiitos reseptistä. Kuulostaa just sopivalta kaloripommilta syysiltoihin ;)

    VastaaPoista
  2. Meillä tehdään iltaisin uunileipiä tuon tuosta, mutta tämä olisi kiva vaihtelu sille perinteiselle "vanhaleipä ja päälle mitä nyt kaapista löytyy" -toteutukselle :)

    VastaaPoista
  3. Suosittelen kokeilemaan! Tuonne väliin kun voi oikeastaan lykätä melkein mitä vaan, mitä kaapin pohjilta sattuu löytymään :)

    VastaaPoista
  4. Ja tämähän menee testiin! :) Sopivaa syysmättöä!

    VastaaPoista
  5. :)

    Aaargh, että mua rasittaa, kun tuo "Vastaa"-toiminto ei toimi vieläkään :P

    VastaaPoista
  6. Oma versio läks just uuniin. Tää resepti tuli ihan loistavaan aikaan, musta tuntuu et mulla on kahen päivän darra tuon viime viikonlopun jäljiltä... :D

    VastaaPoista
  7. Hei! Ihanaa, että löysin tämän reseptin =D Olen tehnyt tätä viimeksi n. 5 vuotta sitten ja tietysti hukannut reseptin =/ Tämä paistos maistuu parhaalta vasta seuraavana päivänä ja maku vain paranee jos paistosta jää vielä seuraavaankin päivään, slurps =D

    VastaaPoista