keskiviikko 21. elokuuta 2013

Vaaleampi kylpyhuone

Vihdoin se on jotakuinkin "valmis": kylpyhuone nimittäin! Aiemmin en ole viitsinyt sitä esitellä, sillä ovenkarmien ja katon maalausurakka on ollut vaiheessa kovin kauan: maalit tuli ostettua silloin, kun lumi oli vielä maassa, mutta toteutus on antanut odottaa itseään piiiitkään. Lauantai-iltana Riku innostui kaivamaan telat ja pensselit esille ja suti pinnat pohjamaalilla. Sunnuntaina vielä maalattiin, ja nyt kylppäri alkaa olla siinä kuosissa, mihin se tulee luultavasti jäämään ennen isomman käden remonttireiskailua, mitä ei ole tiedossa ainakaan lähimmän vuoden sisällä. 
Suihkujen takana olevat seinät on päällystetty valkealla, suurehkolla laatalla. Samaa laattaa löytyy molemmista vessoistamme. Lattia ja sivuseinä sen sijaan on päällystetty hiekanvärisellä, neliskanttisella laatalla, joka on samaa sarjaa koko alakertaa peittävän lattialaatoituksen kanssa. Jos itse olisin saanut valita, olisin päällystänyt myös sivuseinän tuolla valkoisella laatalla, mutta näillä mennään toistaiseksi. Kylpyhuoneessa on kaksi suihkua vastakkain. Granan sadesuihkut hankimme jo viime talvena; homma tuli suhteellisen edulliseksi, sillä olemassaolevat sekoittajat olivat hyvät ja toimivat, joten niitä ei tarvinnut ostaa mukaan. Näiden hankkimista suunnitellessamme lueskelin netistä kommentteja eri valmistajista, ja Grana oli saanut aika paljon kritiikkiä. Meillä taas nämä hinnaltaan varsin edulliset suihkut ovat toimineet nyt puolisen vuotta ihan mainiosti. Tosin sekoittajista en osaa sanoa juuta enkä jaata, omamme kun ovat Oraksen.Kartellin läpinäkyvän Stone-penkin hankin alun perin pukeutumishuonetta varten, mutta se ei löytänyt sieltä luontevaa paikkaa. Pienen hakemisen jälkeen paikka löytyi sen sijaan kylppäristä. Pyyhkeet riippuvat seinustalla Design House Stockholmin Wave-naulakossa. Tämänkin tuplapaketin hankin alun perin vaatehuoneeseen, mutta toista naulakkoa ei siellä tarvittu, joten se muutti kylpyhuoneen puolelle.


Kylpyhuoneen puolelta vielä kertaalleen saunaan. Ajattelin vinkata, että näitä suhteellisen pienikokoisia ja kulmikkaita valkoisia kiuaskiviä löysimme edullisesti Prismasta. Paketti, joka riitti helposti päällysteeksi omaan pikkukiukaaseemme lähti mukaan kahdella kympillä :)

Siinäpä meidän kylppärimme - kahdelle hengelle varsin näppärä ja toimiva pakkaus. Yläkerran vessaankin olisi vielä mahdollista asentaa suihku, sillä kaikki liitännät seinästä löytyvät valmiina, mutta itse emme ole nähneet siihen tarvetta - tämä riittää meille ainakin toistaiseksi.

8 kommenttia :

 1. Siis anteeksi tämä asiaton kommentti... Mutta nyt en vaan voi olla mainitsematta :D Gröhöm, hienot noi valot suihkujen yläpuolella katossa :D kivat kikkelit :D

  VastaaPoista
 2. Haha, kappas :D En ollut itse huomannutkaan, mutta eipä noita valoja tai suihkun paikkoja olisi voinut helpolla siirtääkään, joten meisselin varjot ovat ja pysyvät katossa :DD

  VastaaPoista
 3. Kivalta näyttää! Valkoinen katto tekee niin ihmeitä :)

  VastaaPoista
 4. Toimii kyllä, onneksi maalailtiin :) Toivottavasti kestää myös!

  VastaaPoista
 5. Näyttää kivalle, valkoinen katto tuo aina lisää valoa ja raikkautta.

  VastaaPoista
 6. Hei, meillä on ensitalvena edessä kylpyhuoneen katon maalaus joten olisin kysynyt että millä maalilla maalasitte katon? :) Ja olisiko jotain viimehetken vinkkejä työn suorittamiseen?

  Löysin nyt vasta blogiisi, mutta blogisi pääsi ehdottomasti lukulistalleni!!! :)

  T: toinen suht tuore omakotiasuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjamaalia en valitettavasti muista (kävin katsomassa varastostakin, ja se näköjään meni kaikki). Pinta maalattiin Tikkurilan Luja puolikiiltävällä muutamaan kertaan :) Itse olin lähinnä yleisönä, mitä nyt vähän karmeja sudin :) Vinkkinä ainakin se, että kannattaa miettiä ajoitus tarkkaan; itse jouduttiin lähtemään sunnuntai-iltana Rikun työpaikalle suihkuun, kun omaa ei voinut käyttää (ajateltiin, että tän maalaa yhdessä illassa, muttei se ihan niin mennytkään...) :D

   Poista