lauantai 21. syyskuuta 2013

Nacholastuja ja lisukkeita

Lauantai-illan safkakokeiluna Rikun keittiössä valmistuivat tällä kertaa nacholastut lisukkeineen. Niistä tulikin paljon parempia kuin kaupan maissilastut - nams! Niitä dippailtiin salsaan, guacamoleen sekä tuollaiseen kana-paprikamixiin. 


Kotitekoiset nachot

2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl maissijauhoja
suolaa
1/2 dl öljyä
2 dl vettä

Sekoita ainekset keskenään ja muotoile niistä todella ohuita lettuja.
Paista pannulla, kunnes lettuihin muodostuu tummia pilkkuja. 
Leikkaa kolmionmuotoisiksi lastuiksi ja friteeraa lastuja 180-asteisessa öljyssä noin neljän minuutin ajan (meillä käytettiin frittikeitintä). 

Guacamole

1 esikypsytetty, pehmeä avokado
puolikas sipuli
puolikkaan limen mehu
ripaus suolaa

Sekoita ainekset tahnaksi sauvasekoittimen avulla. 


Broileria paprika-chilikastikkeessa

1 broilerinfileepihvi
1 iso paprika 
puolikas sipuli
1 valkosipulinkynsi
hyppysellinen tuoretta korianteria silputtuna
1/4 tl juustokuminaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
tuoretta punaista chiliä oman maun mukaan

Leikkaa paprika paloiksi, paahda palat uunissa ja kuori ne paahtamisen jälkeen. Paloittele todella pieniksi kuutioiksi. 
Paista broilerinfilee sipulin kanssa ja leikkaa myös se pieniksi kuutioksi.
Sekoita keskenään mausteiden kanssa. 

Tomaatti-limesalsan ohje löytyy *täältä*

2 kommenttia :