tiistai 24. syyskuuta 2013

Problem solved

Minulla oli kenkäongelma. Olin nimittäin kehittänyt muutaman viimeisen vuoden aikana ristiriitaisen ja epäluuloisen suhteen syyskauden kenkiä kohtaan; mistään ei ole tuntunut löytyvän tosi kivoja pitkiin aikoihin. Kun sattuu olemaan sitä mieltä, että melkein kaikissa kengissä pitää olla joku jekku tai juju, näyttää suuri osa syyskenkävalikoimasta vuosi toisensa perään ihan mälsältä. Etenkin syyskeleille sopivat, matalapohjaiset arkikengät tuntuvat söpöjen ja kevyiden kesäsandaalien ja ballerinojen jälkeen varsinaisilta arjen ankeuttajilta. Ei sitä siltikään jaksaisi sipsutella jatkuvasti menemään huikein korkein koroin varustetuissa saappaissa taikka siroissa nilkkureissa - kohtuuhintaisia, arkeen passeleita nahkakenkiä olen haeskellut paikasta jos toisestakin. Biker-mallisia, rouheita buutseja olen ihastellut jo pidempään, mutta olen ollut varsin epäileväinen sen suhteen, tykkäänkö sellaisista omassa jalassani. Tänään päätin kuitenkin töiden jälkeen lähteä kenkäkaupoille mielessä tällaiset mustat, matalahkovartiset nahkasaappaat. Ei löytynyt sitä lajia sopivia, eikä tullut meikäläisestä bikerbootsimimmiä vieläkään...Sen sijaan Stockan hyllystä silmään osuivat nämä Tommy Hilfiger Denimin nahkasaappaat, jotka olivat juuri sitä, mitä olin etsimässä: sopivan väljät, puoleen sääreen ulottuvat varret; matala pohja; soljet piristämässä muutoin varsin perusmallisia kenkiä, ja värikin oli just passeli. Kaupan päälle himskatin hyvät jalassa ja hintakin oli sopiva. Välillä jotain muutakin kuin mustaa! 

10 kommenttia :

 1. Tosi kauniin malliset ja jos oli vielä edulliset niin loistava ostos ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttävät ja tuntuvat ainakin sen verran kestäviltä, että hinta-laatu on kohdillaan :)

   Poista
 2. Onpa kivat! Itselläni on samankaltaiset mustat, tosin Halpa-hallista ostetut :D No, kengät kuin kengät ja ei sitä kukaan tietäisi ellen täällä sitä mainostaisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sillä ostopaikalla ole väliä - pääasia, että ovat hyvät ja kestävät ja miellyttävät omaa silmää :) Itse just huomasin tänään kiristävät tekonahkasaappaat jalassa hikoillessa, että hyvät kengät kyllä pelastavat päivän - ja ikävät pilaavat sen!

   Poista
 3. Tosi kivat! Mä en ole pitkään aikaan ostanut uusia kenkiä, mutta nyt kun rantauduttiin tänne, meinaa lähteä lapasesta.. on vähän eri hintataso kuin Suomessa! Tuollaiset matalat rennot syyskengät haussa vielä, korkokenkäkiintiö tuli jo täyteen (ainakin rahapussin mielestä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon kyllä, heh :) Hinnat ja varmasti myös valikoima ihan eri luokkaa; Suomessa tuntuu, että valikoima on tosi samankaltainen liikkeestä toiseen. Ehkä me täällä ollaan vieläkin niin varovaisia etenkin syksyisempien ja talvisempien kenkien kanssa? :)

   Poista
  2. Ja ehkä a) hintataso ja b) käytännöllisyyskin rajoittavat. Vaikka kyllähän se niin on, että ne kalliimmat kengät tuppaavat olemaan yleensä jalassakin ihan erilaiset.. Eikä niitä kalliita nahkasaappaita tarvitse sinne pahimpaan kuralilluun viedä, niihin keleihin on kumisaappaat erikseen.

   Poista
  3. Toki, toki - nahkakenkien kausi täällä syksyn ja talven loskakeleissä tuntuu jäävän kovin lyhyeksi :) Mä tosin kaipaisin myös sitä epäkäytännöllistä, mutta kaunista popoa Suomenkin kauppoihin myös syys- ja talvikausilla! ;) No, onneksi on nettikaupat!

   Poista
 4. Ihanat popottimet! Kyllä noilla kelpaa syysilmoilla :)

  VastaaPoista