tiistai 3. syyskuuta 2013

Reissu-unelmia

Matkustelu on ollut koko aikuiselämäni ajan semmoinen juttu, mistä en ole ollut valmis ensimmäisenä karsimaan. Etenkin talvisaikaan on ollut ihana päästä muille maille vierahille, ja joulu- tai tammikuu on tullut useampanakin vuotena vietettyä lumikinosten sijaan palmupuiden katveessa. Opiskeluaikana sitä tuli kituuteltua minibudjetilla kuukausia, jotta reissun sai toteutettua, ja irtisanouduinpa erään reissun vuoksi yhdestä vakityöpaikastanikin. Ja joka kerta lähteminen on ollut kaiken vaivan arvoista! Tänäkin vuonna haaveenamme oli ottaa ja lähteä marraskuun loskakelien tieltä kauas pois, mutta nyt näyttää vähän siltä, ettei ainakaan tämän vuoden puolella päästä kaukomatkaa toteuttamaan, sillä kevään remonttisuunnitelmia varten täytynee laittaa sukanvarteen kaikki liikenevä. Välillä täytyy tinkiä jostain, mistä ei tahtoisi millään luopua, mutta se ei onneksi estä haaveilemasta tulevista reissuista. Mitä kohteita haavemaailmassa siintääkään?Intiassa vietimme tammikuun joitakin vuosia takaperin; silloin aloitimme matkamme Mumbaista ja etenimme Goan kautta etelään Keralaan. Tuon kuukauden aikana ei ehtinyt nähdä vielä kuin pienen raapaisun Intian monista kasvoista, ja itseäni kiinnostaisi tutustua lähivuosina myös pohjoisempaan Intiaan. Rikua en ole saanut tosin tästä suunnitelmasta innostumaan - kenties jonain päivänä tämäkin suunnitelma saa tuulta siipiinsä?Brasilia on ollut mielessä vuosikaudet, ja joitain vuosia sitten suunnittelimme jopa puolitosissamme irtiottoa ja muuttoa kyseisen maan kamaralle. Ainakin silloin kun Brasseissa tuntui olevan tarjolla runsaasti IT-alan töitä, ja silloin tuli myös tutustuttua maahan niin perusteellisesti kuin virtuaalisesti vain oli mahdollista sekä portugalin kieltäkin opiskeltua. Elämä kuljetti toiseen suuntaan, mutta matkakohteena Brasilia on edelleenkin ehdottomasti bucket listin kärkipäässä.Nepal kuuluu Aasian-kohteisiin, joihin tahtoisin tutustua jonakin päivänä. Muutenkin nykyisin nähtävyydet ovat alkaneet kiinnostaa ehkä rantalomailua enemmän; toki sitä mielellään makoilee muutaman päivän rannalla lämpimässä, mutta näkemistä ja kokemista tuntuu olevan maailmassa niin paljon, ettei malttaisi pysyä paikoillaan. Koska talvilomat tuntuvat nykyisin tynkäytyvän parin viikon mittaisiksi, on aina haasteena olla ahtamatta niinkin lyhyelle rupeamalle aktiviteettiähkyä. Pitää muistuttaa itselleen, ettei paikasta ja tunnelmasta ehdi nauttia kunnolla, jos jatkuvasti pitää olla liikekannalla. Kukapa toivoisi lomaltaan pelkkää suorittamista?Kuuba kiehtoo! Kuuba oli harkinnassa häämatkakohteenammekin, mutta päädyimme kuitenkin Kenian safariin. Tähänkin maahan pätee ilmeisesti klisee - go before it´s too late. Taitaapa sama sananparsi pitää paikkansa monen muunkin maailmankolkan kohdalla.Kaikki kuvat National Geographic

Pohjoisemmista matkakohteista olen pitkään halunnut vierailla Islannissa. Vaikka se kuuluu Pohjoismaihin, on Islanti ainakin itselleni yhtä tuntematonta maaperää kuin tienoot pallon toisella puolella. Äärimmäisen kiinnostavaa!

Semmoisia reissuhaaveita täällä suunnassa... Minne te olette matkustamassa lähiaikoina, tai löytyykö omalta listaltanne ikihaaveita?

11 kommenttia :

 1. Se yksi pieni reissu on tulossa, mutta kyllä täällä on myön monenlaisia haaveita! Ensimmäisenä ehkä Väli-Amerikka, kuten Kuuba, Guatemala, Costa Rica, Panama... Ah. Toinen haave lähivuosille olisi Trans Siperialla Pekingiin ja sieltä vielä junalla Tiibetin kautta Nepaliin. Ehkä ensi kesänä toisen näistä voisi toteuttaa? HOPE SO!

  Ihania matkahaaveita siellä (: Islanti kiehtoo kyllä myös ja sinne olisikin helppo toteuttaa viikon parin reissu, kun se kuitenkin on niin "lähellä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on se "pikkuinen" reissu ihan kohta, ihan huikeeta :)

   Trans Siperia on ollut ajatuksissa itsellänikin; tavattiin viime Kiinan-reissulla tyyppejä, jotka olivat juuri taittaneet tuon matkan ja kehuivat kovasti.. Mutta mun täytyy vielä pikkuisen harjoitella tuota paikallaanpysymistaitoa ennen sitä - ehkä sekin joskus tulevaisuudessa, kun oon vähän rauhoittunut ;)

   Poista
  2. Meillä oli ajatuksena, että stopataan ainakin Baikalilla ja Mongoliassa, joten ei tulis ku parin päivän junassa pojottamista yhteen putkeen. Tai no, onhan sitä siinäki :D

   Poista
  3. Kuulostaa hyvältä! Oon nimittäin kuullut niistäkin viilipytyistä, jotka jaksavat posottaa koko reitin yhtä soittoa; nostan hattua, mutta itse en uskoisi koskaan venyväni koko matkaan ilman pysähdyksiä! Mä meinasin nimittäin jo Intiassa ja Kiinassa tehtyjen, "parhaimmillaan" 24-30-tuntisten junailujen seurauksena hyppiä seinille, joten kehittämisen varaa löytyy :)

   Poista
 2. Mua kans kiinnostaisi kovasti käydä Islannissa -vaikka se kuuluukin "meikäläisten huudeille", on siinä jotain omaa eksotiikkaa ja mystiikkaa, jonka haluaisin nähdä ja kokea.

  Parisen viikkoa sitten palattuamme Suomeen Lontoon reissultamme, alkoi matkakärpänen pörräämään taas sinnikkäästi korvan juuressa. Voi että, eihän se siis auta kuin alkaa katselemaan uusia mahdollisia kohteita -ja aloittaa säästäminen! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti tosiaan tuntuu olevan samaan aikaan niin lähellä, mutta kuitenkin kovin kaukana :) Nähtävää ja ihmeteltävää siellä todentotta varmasti riittäisi!

   Mäkin yritän epätoivoisesti saada vielä kevättalveen mahdutettua jonkin pidemmän matkan; ehkäpä Bangkokin kautta jonnekin päin Aasiaa, kun Bangkokissa ei tuo asuminen maksa meille mitään.. Toivottavasti löytyisi halvat lennot! Muuten joudutaan varmaankin odottelemaan Euroopan-matkoja lukuunottamatta ensi talveen, kun ei kesälomille oikein tahdo löytyä kivaa kaukokohdetta hyvillä sääennusteilla ;)

   Poista
 3. Huikeita unelmia :) Islannissa ollaan käyty perheen kanssa joskus miekka ja kypärä, mutta sinne kyllä menisin mieluusti uudestaan! Muuten oon vähän arkajalka, enkä oikein edes uskalla haaveilla esim tuosta Siperian junasta - jotenkin ajatus siitä, että ei ole mitään mahdollisuuttakaan ymmärtää kieltä tai kulttuuria, ei ole ollenkaan houkutteleva :D Vähän sama noiden Etelä-Amerikan maiden kanssa.. Pikkuveli seurusteli pitkään meksikolaisen mimmin kanssa, joten silloin tuli pohdittua ajatusta sinne matkaamisesta. Ehkä reipastun, ja joskus pääsen kuitenkin Meksikoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä taas on kihelmöivän jännittävää, kun saa olla tekemisissä sellaisten ihmisten kanssa, joiden kanssa ei puhu samaa kieltä kirjaimellisesti tai kuvainnollisestikaan (vaikka se toki saattaa juuri siinä tilanteessa olla rassaavaa, etenkin jos takana on monen vuorokauden lentoputki). Sitten kun löytää jollakin keinolla yhteisymmärryksen, se on mielettömän palkitsevaa! :)

   Meksikoon tahtoisin itsekin matkustaa ehkä vielä joskus uudemman kerran. Vietettiin joulu Cancunissa ja sen ympäristössä jokin vuosi takaperin, mutta Cancun oli toki hirveän keinotekoinen - autenttisempaakin Meksikoa olisi kiinnostavaa nähdä! Tosin siellä taitaa olla tuo huumesota sillä tolalla, että saa hyvin tarkkaan harkita, minne viitsii lähteä "oikeiden kokemusten" perässä :(

   Poista
  2. Onhan se kyllä just noin, että sitten kun jotenkin sen yhteisymmärryksen saavuttaa, niin on kyllä ihan voittajaolo :) Ehkä musta on vaan tullut vanha ja väsynyt :D

   Ja tosiaan autenttinen Meksiko ei kyllä just nyt ole se kaikkein houkuttelevin matkakohde.. :/ Ehkäpä rupean tutkimaan mahdollisuuksia vaikka tuon Brasilian suhteen.. :)

   Poista
  3. Mäpä ossaanki venäjää :D Tai ainaki joskus osasin. Heh.

   Poista
  4. Voi, kunpa mäkin osaisin (olis nimittäin hyötyä työssä, ja varmasti muutenkin)! Kauppasurkeella ehdin muutaman kurssin suorittaa, mutta eipä siinä hirveesti ehtinyt muuta päähän jäädä kuin kirjoitusmerkit ja KAALI (se oli oppikirjan nimi) :DD

   Poista