maanantai 23. syyskuuta 2013

Tee-se-itse-miehen tv-nurkka

Alakerrassa meillä on yläkerran huoneiden alle jäävä, matalampi tila, jonne olemme rakennelleet tv-nurkkauksen - tai olohuoneen, miten asian nyt tahtookaan ilmaista. Tila levenee takaseinää kohden, ja on etualalla melko kapea, joten se vaatii tv-tasolta melko kompaktia kokoluokkaa leveyssuunnassa, jotta kaiuttimet saadaan vielä mahtumaan sen viereen. Olen aiemminkin tuskastellut alakerran tv-nurkan kanssa: tv-tasona on toiminut vuosia sitten Iskusta hankittu, melko massiivinen ja kaappiensa vuoksi yleisilmeeltään todella tumma kapine (jonka kuva löytyy *tästä* postauksesta). Uutta tasoa olen haikaillut jo muutosta saakka, mutta nappiratkaisua ei ole kävellyt vastaan, ja "aika hyvienkin" hinnat huitelevat tonneissa; sijoitus, jota ei tällä hetkellä huvita tehdä. Jotain kuitenkin piti keksiä!


Viime viikonloppuna ryhdyimme miettimään, miten rumasta tasosta pääsisi eroon ja muutenkin pienehköä tv-nurkkausta saisi avarrettua. Siitä se ajatus sitten lähti; tv-tason purkaminen osiin ja uudelleen kokoaminen kevennettynä versiona. Ensin mietimme telkkarin kiinnittämistä suoraan seinään, mutta kiinnityksessä gyproc-seinään on aina omat kommervenkkinsä. Vanhasta tasosta sai myös irrotettua tv:lle taustaseinän, ja näin seinäänkään ei tarvinnut tehdä reikiä.Erilaiset härvelit karsittiin television alta minimiin: jäljelle jäivät ainoastaan Pleikkari ja keskikaiutin. Koska en ole aikoihin enää tallennellut tv-ohjelmia, digiboksi osoittautui turhaksi ja sai siirtyä varastoon: television oma viritin saa riittää. Vahvistin siirtyi sohvan taakse bassokaiuttimen päälle; täytyy vähän totutella osoittelemaan kaukosäätimellä ääniä säätäessä oman selän taakse, mutta eiköhän se siitä! Isommat kaiuttimetkin siirrettiin sohvan taakse, ja etukaiuttimiksi otettiin käyttöön pienemmät versiot. Niiden telineissä sattui vielä olemaan tällä hetkellä kovin ajankohtaista betonia!Tällainen "diy"-ratkaisu meillä siis tällä kertaa. Hintaa tälle viritelmälle tuli viitisen kymppiä; kaikki muu löytyi kotoa seinäkiinnikettä ja yhtä äänipiuhaa lukuunottamatta. Näitä voi myös hyödyntää sitten, kun uusi, sopiva taso joskus tulevaisuudessa löytyy. Olohuoneen yleisvaikutelma keveni huomattavasti!

4 kommenttia :

  1. Ihan mahtava kokonaisuus! Ja ei kyllä näytä miltään Tee se itse-teolta vaan ihan ku jostaki kalliimmastaki design-kaupasta ostetulta, ja ihan oikiasti :) Kyllä kannatti oottaa sitä "oikiaa" ku se löytyki lähempää ku arvasitte :) Nämä ne on kaikista parhaimpia sisustusratkasuja ku ite on hoksannu ratkoa ongelman (diy) ja pienellä summalla vieläpä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yllättävän hyvin onnistui omastakin mielestä - kyllä siinä tovi jos toinenkin pähkäiltiin, mitä osia käyttää vanhasta tasosta ja miten saada ne kiinni toisiinsa :)

      Poista