maanantai 30. syyskuuta 2013

Uusi viitta talveksi?

Syksyisin ja talvisin omiksi lemppareikseni ovat muodostuneet erilaiset ponchot, viitat, edestä avoimet neuletakit, isot huivit, joihin on mahdollista kääriytyä - kaikki, mitkä on helppo pukea ylle ja jotka pystyy myös kuorimaan päältään suht nopeasti. Itse en tykkää yhtään neulepaidan ja paksun takin yhdistelmästä: ulos mennessä on hyytävän kylmä huolimatta toppautumisesta, mutta liikkuessa ja välittömästi sisälle astuessa tulee tukalan kuuma. Siksi tuleekin huideltua menemään tuolla jos jonkinlaisessa batman-viitassa, milloin vain suinkin mahdollista. Tällä hetkellä himoitsen syysgarderoobiini tätä Madeleine Thompsonin kashmir-villaista saalia:


Villa-allergikkona voin onneksi käyttää villaa pienissä määrin vaatteissa, jotka ovat ilmavia, eivätkä ole kosketuksissa suureen ihopinta-alaan kerrallaan. Kireät villapaidat ja villasekoitepaidat ovat siis aluspaidankin kanssa ehdoton nou-nou, mikä harmittaa, sillä akryylia en tahdo sen hiostavuuden ja huonon kestävyyden vuoksi käyttää, eivätkä puuvillaneuleet useinkaan ole yhtä lämpimiä kuin villaiset vastineensa. Löytyykö linjoilta muuten muita villalle yliherkkiä - miten ootte ratkaisseet jokatalvisen neulepaitaprobleeman?

6 kommenttia :

 1. Mulla on neuleet lähinnä 100% kashmiria, hyvin käyvät mun atooppiselle iholle. Tosin ostin viimeksi puseron, jossa oli sekä villaa että kashmiria, eikä se jostain syystä kutita yhtään. Ilmeisesti jos villa vain on tarpeeksi hienoa, se menettää ns. kutittavuuttaan. Hintakin oli tosin suolainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle ei käy kashmirkaan, jos paita ottaa paljon ihoon kiinni tai joudun pitämään sitä koko päivän :( Testattu on niin edullisempien kuin tyyriidenkin merkkien versioita, mutta aina sama juttu :(

   Poista
 2. Viime syksynä kaveri kysyi, että mikä viitta mulla oikein oli päällä ja siihen vähän hämmentyneenä "no tällainen poncho.." :P Ei ehkä siis kaikkien mieleen, mutta itse tykkään kovasti! Ihania muuten nuo kuvissa olevat ponchot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :)) Viitta on aina ajankohtainen ja näin alkusyksystä vielä ihan paras, kun toimii takkinakin ;)

   Poista
 3. Aivan ihana tuo kuvien viitta! Mä en ole varsinaisesti allerginen, mutta kutian sitäkin enemmän, joten myös täällä eniten käytössä on kashmir. Harmillista tuollainen allergia :( Akryyli on paholaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Onneksi sentään villakangastakit menevät (vaikka nekin kutittavat kauluksesta ja hihansuista, jos sattuvat osumaan iholle), ja oon löytänyt muutamia paksuja ja hyviä puuvillaneuleitakin :)

   Poista