keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Chalkboard ideas

Ihastuin liitutauluihin muutama vuosi sitten häitä järjestellessämme, ja niitä näkyikin meidän juhlissamme vähän siellä sun täällä. Häiden peruina meille jäi kotiin kuljeskelemaan yksi keskikokoinen liitutaulu, johon olen aina välillä rustaillut jotain, viimeksi *tällaista keittiöön*. Tuosta alkaa olla jo pari kuukautta aikaa, ja taulu kaipaisi jälleen uutta tekstiä - ei muuta kuin etsimään inspiraatiokuvia, itse kun en ole tällaisissa jutuissa kovinkaan kekseliäs, vaan mieluiten piirustelen menemään jonkin netin kautta löytämäni mallin pohjalta. Ja kuten tällaisessa touhussa usein käy, yksi linkki johtaa toiseen, kolmanteen, neljänteen... Lopulta tietokoneen inspiraatiokansioihin (oliskohan jo aika opetella käyttämään Pinterestiä?) päätyi mietelauseiden lisäksi roppakaupalla muitakin liitutauluideoita! Tässä niistä muutamia: 
kuva Itse olen ujostellut liitutaulumaalin sutimista tylsän maalarinvalkoisiin seiniimme, vaikka ideoita olisi jo aiemmin piisannut runsaasti. Toisaalta sopivin paikka aloittaa on usein keittiö, missä meillä seinäpinta-ala hipoo kaappien ja ikkunoiden vuoksi pyöreää nollaa. Näistä kuvista mielen päälle jäi erityisesti tuo mustalla maalattu ulko-ovi; oma ulko-ovemme on nimittäin edellisten asukkaiden jäljiltä hieman reikäinen, kuluneen värinen ja onpa joku edellisistä asukeista liimannut siihen myös ruman sisustustarran, jota ei saa jälkiä jättämättä raaputettua pois... En tiedä, kuinka paljon Riku innostuisi tällaisesta projektista, mutta ainahan sitä voi kysäistä. Löytyykö teiltä muuten kokemusta siitä, kuinka helppoa liitutaulumaali on maalata piiloon, jahka siihen kyllästyy? Ehkä alkuun päästään kuitenkin tuon liitutaululevyn tekstin ja paikan vaihtamisella!

8 kommenttia :

 1. Nää on ihania! Ja tuo ovi-idea on ihan huippu! Pakko kyllä mennä kerrankin ihan asialinjalle ja kommentoida kiinteistöalan ihmisenä, että asunto-osakkeen kyseessä ollessa kannattanee olla varovainen mitä kämpän ulko-oveen sutii, asunnosta ulos johtavat ovet kun on sinänsä yhtiön omaisuutta. Tosin elämä on aika tylsää, jos jaksaa valittaa naapurin oven sisäpuolen maalaamisesta ;). Mä voisin tollasen oven kyllä haluta, liian usein nimittäin unohtuu asioita kotiin, avaimet ainakin aika ajoin... Muutkin ideat on tosi kivoja. mäkin haluun jonku ihanan liitutaulujutun seinälle!!! Myös magneettimaali tavallisen valkosen maalin alle vois olla kiva ajatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki toki, osakkeessa pitäis miettiäkin tuota, mutta meillä on ihan omakotitalo, niin saadaan tehdä mitä lystää näille sisäpuolen jutuille :) Täytyy kattoa, mitä näistä pääsee vielä toteuttelemaan!

   Poista
 2. Oij, oij mitä inspiskuvia!!! Aivan mahtavia :)

  VastaaPoista
 3. Ihania inspiskuvia! Olen myös haaveillut että meille vois johonkin kohtaan lykätä liitutauluseinän. Sopivaa paikkaa ei oikein ole, joten olen tyytynyt Granitin liitutaulutarraan keittiössä, helpottaa pahimpaan liitutauluhimoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille kävis hyvin esimerkiksi työhuoneeseen, mutta voisin kyllä itekin "harjoitella" tuommoisella tarralla eka :)

   Poista