sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Keittiöremontti kutkuttaa

Keittiön uudistus, tuo mielen perukoilla kutitteleva pikkuinen mörkö! Tänään olen jälleen suonut sille nuhanenänä sohvannurkassa nakottaessani muutaman ajatuksen, vaikkei kyseinen toimenpide nyt niihin ajankohtaisimpiin rahanreikiin kuulukaan. Mutta jos talon suhteen pitäisi väsätä toimintasuunnitelma vaikkapa kolmen tai viiden vuoden aikajänteellä, killaisi keittiöremppa ehdottomasti toimenpidelistan kärkisijoille. Mikä siellä mättää, mitä ajatuksia tällä kertaa tuli mieleen?


Ensimmäinen juttu, jonka keittiössä tekisin, olisi tuon "jääkaappisaarekkeen" räjäyttäminen taivaan tuuliin. Vaikka se piilottaa keittiön ruuanlaittosotkut taakseen varsin lahjakkaasti, tukkii tuo korkea seinäke mielestäni muuten avointa alakerran tilaa ihan liikaa. Meillä ei myöskään ole käyttöä kahdelle täysikokoiselle jääkaappi-pakastimelle, joista toinen on nyt hyvän aikaa seisonut tyhjänä vailla virtaa ja virkaa. Oli se kesällä jonkin aikaa päällä, kun kesän kekkereiden juomat saatiin sinne näppärästi kylmenemään, mutta muuten meidän pikkutaloudessamme se on täysin hyödytön. Ehkä isommalle perheelle ratkaisu voisi olla kätevä, mutta ei sitä tässä vaiheessa jaksa miettiä. Itse en tämmöisenä hukkapätkänä myöskään ylety noihin jääkaappien yläpuolella sijaitseviin kaappeihin ilman tikapuita, joten niissä säilytetään tällä hetkellä sälää, jota kukaan ei jäisi kaipaamaan, vaikka niistä hankkiutuisi eroon. 


Seinän tilalle tahtoisin matalamman saarekeratkaisun, ja minua on lähiaikoina alkanut hävyttömän paljon kiehtoa valkoisen laatikoston päälle tehty, vaalean puun sävyinen ratkaisu ylläolevan kuvan tapaan. Lattia alakerrassamme on hiekansävyistä laattaa, ja sen kanssa täällä joudutaan ja sävyn käytännöllisyyden vuoksi tahdotaankin elää,  joten tällainen taso voisi olla nappiratkaisu. Täysin valkoista keittiötä en enää haikaile, vaikka se olisi kaunis, helppo ja ajaton - "se juju" puuttuu kuitenkin, mitä kaipaan asiassa kuin asiassa. 

Oman haasteensa keittiön suunnitelmille luo varmasti tämänhetkisen jääkaappiseinän päädyssä oleva takka, joka on todella massiivinen, eikä ole siitä häipymässä tai siirtymässä minnekään. Tällä hetkellä keittiön välitilahaaveenani on "betoniseinä", joka toistaisi takan harmaata sävyä. Miten nyt sellaisenkin toteuttaa, kun visio toteutuksesta on tällä hetkellä vain hähmäisissä mielikuvissa? Jää nähtäväksi!


Side-by-side-tyyppinen jääkaappipakastin on toivelistalla ykkösenä. Muutaman vuoden takaisessa vuokra-asunnossamme meillä oli tällainen Gaggenaun vekotin, joka totta puhuakseni oli varsin kätevä, joten sellainen on varmasti hankintalistalla myös tulevaisuudessa - myös siksi, että Riku tahtoo seuraavaan kaappiin ehdottomasti jääpalakoneen. Kaappiratkaisut hautuvat vielä mielen perukoilla - valkoista, eleetöntä ja mieluusti vetimetöntä pyörii mielessä. Selvin juttu on, että keittiön seinänpuoleiset työtasot tahtoisin vaihtaa ehkäpä valkoiseen. Tällä hetkellä omaa silmääni miellyttäisi eniten saumaton työtaso, kuten ylläolevassa, Duratin sivuilta bongatussa kuvassa näkyy. Meidän molempien toiveena olisi myös pieni viinikaappi, jonka voisi sijoittaa esimerkiksi saarekkeen keittiönpuoleiseen sivuun. 

Ideoita on taas pää täynnä - saa nähdä, milloin päästään käytännön suunnittelu-, saati toteutusvaiheeseen!

2 kommenttia :

 1. Jääpalakone kuulostaa hienolta, mutta esimerkiksi meillä se on osoittautunut ihan turhaksi kapineeksi :D
  Meillä on siis tällänen: http://www.bosch-home.fi/tuotteet/j%C3%A4%C3%A4kaapit-ja-pakastimet/side-by-side/KAN58A45.html?source=browse, ja jääpalakonetta on taidettu käyttää ehkä kerran...
  Lisäks mua ärsyttää ihan suunnattoman paljon että tuota pakasteosaa on niin vähän ja se on jotenkin ihan kamalan kapea!
  Tietty tarkoituksena meillä on ostaa arkkupakastin, koska tykätään sienestää ja marjastaa ja minä vielä leipoa pullaa pakkaseen plus kaikki muut "ostanpa tätä pakkaseen jos ei ole muuta ruokaa" ja se on vaan ihan liian pieni.
  Toisaalta mua myös ärsyttää se kohta, mihin meijän kaappi on sijoitettu, koska tulevaisuudessa siihen kohtaan ei mahdu tuommoinen parikaappi-systeemi, eikä taas täysikorkea jääkaappi pakastealaosalla sovi muuten vaan tilaan. Joten samanlainen se on sitten ostettava kun tuosta aika joskus jättää, argh :D

  Mutta siis tuo sun suunnitelma kuulostaa erinomaiselta, ja siltä että se sopiikin teidän tilaan. Ja pieni viinikaappi, yes please, kun löytyisi vaan sopiva yksilö. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas jääpaloja käytettiin aika paljonkin, kun sellainen kone oli jääkaapissa :) Totta - varsinkin jos on paljon säilöttävää, niin kyllähän tuo pakastinosio pieneksi käy varmasti helpostikin! Meillä on tällä hetkellä tosiaan kaksi täysikokoista kaappia, ja toinen ihan turhan panttina (ei ole edes ollut päällä kuin kesällä juhlien juomien ja jäiden jäähdyttelyä varten :D).

   Itsekään en ole vielä sopivaa, nimenomaan pientä viinikaappia löytänyt - tosin pitää etsiskellä tarkemmin sitten, kun sellaisen hankkiminen on oikeasti ajankohtaista :) Nää oon tällaisia kaukaisia haaveita vielä vaan, jollei nyt lottovoitto napsahda kohdalle, hehe

   Poista