lauantai 5. lokakuuta 2013

Listalla Helsingin antiikkiliikkeitä

Piipahdin jokin aika sitten Iittalan liikkeessä, ja siellä myyjän kanssa tuli puheeksi Ultima Thulen pienet samppanjalasit, joita äitini lahjoitti meille vähän aikaa sitten. Toden totta - näiden pikkulasien valmistus jalattomassa muodossaan on lopetettu muutama vuosi takaperin, joten kuusikon kartuttaminen uusilla laseilla ei tule kyseeseen. Tätä harmiteltuani myyjä tulosti minulle listan helsinkiläisistä kauppiaista, joilta vanhaa Iittalan ja Arabian tavaraa voisi kysellä - loistavaa asiakaspalvelua, sanon minä! Ajattelin jäljentää sen tänne, sillä printti menee itseltäni helposti hukkaan, ja ehkäpä näistä saattaa olla apua myös jollekulle muulle, joka metsästää vanhaa lasitavaraa, muttei itseni tavoin ole laisinkaan kartalla tämän sortin liikkeistä pääkaupungissamme.


Modern Design
Annankatu 8
+358 40 554 8918
http://www.moderndesign.fi

Astialiisa
Runeberginkatu 59
+358 9 241 0490
http://www.astialiisa.fi

Wanha Kaarle
Kaarlenkatu 12
+358 50 598 1084
http://www.wanhakaarle.com

Lasikammari
Liisankatu 9
+358 40 737 0454
http://www.lasikammari.fi

Vanhaa ja kaunista
Liisankatu 6
+358 9 135 2993
http://www.vanhaajakaunista.fi

Vinttikamari Oy
Topeliuksenkatu 7
+358 9 492 462
http://www.vinttikamari.com

Bisarri
Tarkk´ampujankatu 5
+358 9 611 252
http://www.bisarri.fi

Vinkatkaa ihmeessä kommenttiboksin puolelle, jos teillä on hyviä tärppejä pk-seudulta, niin saan kartutettua listaa :)

6 kommenttia :

 1. Hyvä lista! Itse linkkivinkkasin jokin aika sitten Fasaani Antik -liikkeestä, josta löysin etsimäni pinnatuolin. Paikka oli niin iso, että voisi hyvinkin tärpätä astioidenkin suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä kurkata se! Kiitos vinkistä :)

   Poista
 2. Wanhamania laittoi muuten pillit pussiin jokin aika sitten, sen vois poistaa tuosta listasta. Ja Tattarisuollahan on myös useita hyviä paikkoja, jos haluaa laajentaa listan kantakaupungin ulkopuolelle :)

  t. Marjo, joka ei jaksa kirjautua

  VastaaPoista
 3. Olen huomannut että kukkarolle ystävällisin hankintapaikka on huutonet. Yksittäisiä osia olen joskus metsästänyt myös noista liikkeistä mutta kalliiksi tulee :(
  Löysin huuto.netistä aikoinaan pilkkahinnalla Ultima Thulen lautaset joiden valmistus oli jo lopetettu, isot ja pienet. Se toki vaati päivittäistä stalkkaamista netissä :D Kannattaa kurkkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sekin on olemassa! Ootko ostanut joltakulta, joka on joutunut lähettämään lasitavaraa?

   Poista