keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Ulkolyhtyaika on oven takana

Ulkolyhtykausi kolkuttelee jo oven takana. Pihallamme on todella pimeä, sillä sisäpihan suunta on metsikköön päin, mistä ei loista yhdenyhtään valoa kohti pihaamme. Kesän ajan terassilla majailleet lasilyhdyt on siirretty jo pakkasten tieltä sisätiloihin, joten myös tällä hetkellä varsin aneeminen terassi kaipaisi lämpöistä syksyn tunnelmaa. Viime talvena muutimme taloomme vasta, kun lunta oli pihalla jo aikamoiset kinokset, joten terassia ja pihaa oli kokonaisuutena vaikea hahmottaa; silloin tyydyinkin hankkimaan vain erilaisia pikkulyhtyjä. Tänä talvena pihan tuntee jo kuin omat taskunsa, ja osaisi ehkä valita niin syksyyn kuin talveenkin sopivia lyhtyjä ulkotiloihin. Tässä pläjäys lemppareita:


Steltonin Fuego-ulkotuli on lemppareista lempparein. Näitä voisin kuvitella palamaan niin etuoven edustalle kuin takaterassillemmekin. 
Kuparinsävyinen kynttilälyhty puolestaan sopisi jo aiemmin hankkimani, samansävyisen myrskylyhdyn kaveriksi terassin sohvanurkkauksen pöydälle. Sohvat kun meillä jäävät talveksikin terassille - ilman pehmusteita tietysti, sillä muuta talvisäilytyspaikkaa meillä ei niille ole. Muistelisin äidilläni olevan myös jättikokoisen, kuparisen myrskylyhdyn, jota yritän saada talveksi lainaan meidän pihalle... 
Steltonin laivalyhty sopisi myös takaterassille. Sen voisin kuvitella joko sohvanurkan pöydälle tai roikkumaan terassin rimoituksesta. Merihenkistä tunnelmaa talvellakin!
Steltonin öljylamppujen paikka löytyisi terassin kattamattoman osan puolelta osoittamaan kulkureittiä terassilta talon sivua pitkin pihalle. 
Menun Lighthouse-öljylamput näkisin etuterassillamme oven pielessä vastaanottamassa vieraita. Näitä on tarjolla useassa eri korkeudessa, ja tulen luvataan palavan kunnon roihuna, eikä vain pienenä liekkinä. 
Blomusin Fuoco-roihut olisivat omiaan syksyn ja talven juhliin. Jotain vähän erilaista kuin perinteiset ulkoroihut!

Loppuun vielä muutama ihana inspiraatiokuva valmistajien kotisivuilta: 
  
Mikä on teille "se" syysjuttu pihalla? 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti