torstai 21. marraskuuta 2013

"Betoniseinä" makuuhuoneeseen?

Päässäni on jo pitkän aikaa hautunut ajatus betoniseinästä makuuhuoneen sängyn taustalle. Jo elokuussa kirjoittelin *näistä* Tom Hagan valokuvien perusteella suunnitelluista ConcreteWall-tapeteista, mutta Riku torppasi tämän idean heti alkuunsa, sillä hän ei tahdo lähteä tapetointirumbaan. Harmi! 


Näissä kuvissakin näkyy useita, oman sänkymme tyyppisiä matalia, futon-henkisiä sänkyjä, jollaisen pariksi betoniseinä istuisi mielestäni kuin nenä päähän. Meillä makuuhuoneen katto on suhteellisen korkealla etenkin sisäikkunoiden päädyssä ja ikkunoita on lähes koko seinän mitalta niin ulos- kuin sisäänkinpäin, joten en usko, että tummempi seinä olisi ihan mahdoton melko kapoiseen makuuhuoneeseemme. Hakusessa olisi mieluiten itse toteutettavissa oleva ratkaisu; jokin pinnoite kenties? Erilaisia struktuurimaaleja olenkin selaillut, mutta useat niistä vaikuttavat kiiltäväpintaisilta tai hopeanhohtoiseen taittavilta, mitä en seinältä todellakaan haluaisi. Hakemaani fiilistä lähinnä kuvaa jompi kumpi toiseksi alimmaisen kuvan seinistä - ehkä tuo oikeanpuoleinen. 

Löytyisikö teiltä takataskusta hyviä niksejä tuotteisiin tai toteutukseen?

8 kommenttia :

 1. Itse maalasin juuri olohuoneen seinän mineraalimaalilla, siitä tulee vähän betoni/luonnonkiviseinän fiilistä ja oon todella tyytyväinen! Pinta on rosoinen ja todella matta. Jos kiinnostaa niin mulla on blogissa photoshopatut demokuvat seinästä "betonitalon tunnelmaa olohuoneeseen"-postauksessa, valmiista seinästä tuli yllättävän samanlainen ja siitä pistän kuvia viikonloppuna. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei loistavaa, kiitos vinkistä! Käynkin heti katsomassa :)

   Poista
 2. Itse olen tehnyt kanssa useita seiniä mineraalimaalilla, entiseen taloomme ja tänne kaksioon keittiön takaseinän, sillä saa kyllä kivasti raffia ilmettä ja betonimaista lookkia :)

  VastaaPoista
 3. Me teimme "betoniseinän" ihan Tikkurilan Harmony -maaleja sekoitellen. Löydät lopputuloksen täältä http://www.dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi/2013/09/vilkaisu-valmistuvaan-makuuhuoneeseen.html ja tuo ohjepostaus löytyy tämän linkin takaa http://www.dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi/2013/07/betonitaiteilijat.html

  Toivottavasti löydät ratkaisun :) Pohdimme nimittäin täysin samoja asioita lähtiessämme tekemään tätä makkarin seinää... Ja maaliin siitten lopulta päädyttiin, ilman mitään struktuuripintoja. Ihan vain siksikin, että joskus on sitten helpompi maalata päälle jotain muuta jos siltä tuntuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos, kiitos! :) Pitääkin heti käydä vilkaisemassa! Meilläkin suuri plussa olisi, jos olisi helppo maalata päälle, jos kyllästyy ;)

   Poista
 4. Tuo betoni tuntuu kyllä olevan in just nyt, viime maanantain Suomen kaunein koti -ohjelman paras kämppä oli myös 'yltäpäältä' betonissa. Betoni näyttää tosi hienolta, joskin omaan makuuni vähän se on vähän liian 'kylmä' elementti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katsoin sitä taloa jo aiemmin jossain sisustuslehdessä, vähänkö oli makee! No, ehkä pieni ripaus betonia riittäisi mullekin, jottei tosiaan menisi niin kovin "kylmäksi" koko koti :)

   Poista