perjantai 15. marraskuuta 2013

Joulu tulee - olenko valmis?

En ole oikeastaan koskaan pitänyt itseäni kummoisena jouluihmisenä - vähän nuorempana joulun ja uuden vuoden aika oli todellista pakkopullaa, jota pakenimme enemmän kuin mielellämme maailman ääriin seikkailemaan rinkka selässä. Joulua onkin tullut vietettyä närppien pizzaa rantahietikolla Filippiineillä, ledivalotonttulakkien vilkkeessä Kuala Lumpurin ytimessä, vuokra-autoillen Meksikossa... Meidän molempien perheetkin ovat kaiketi tottuneet siihen, ettei meitä joulukuun viimeisillä viikoilla näy mailla eikä halmeilla, joten aikuisiän jouluperinteitä ei meille ole juurikaan muodostunut. 


Muutaman edellisen joulun olemme pysytelleet - osin olosuhteiden pakosta ja lyhykäisistä joululomista johtuen - Suomen maankamaralla, eikä se niin kauheaa ole ollutkaan! Ja kaiken lisäksi sisältäni on kovaa vauhtia kuoriutumassa pieni jouluihminen, joka jo näin marraskuussa virittelee pihalle joululyhtyjä, rustaa ostoslistalle paperitähden olohuoneen ikkunaan, kykenee jo melkein maistamaan suussaan imelletyn perunalaatikon ja pakkaskohmeisten puolukoiden maun sekä miettii, mikä voisi olla sopiva joulukuusen paikka. Kuten sanottu, kummempia jouluperinteitä meille ei ole ehtinyt muodostua - olisikohan tänä vuonna aika kehittää muutama? 

Joko teillä jouluvalmistelut ovat hyvässä vauhdissa?

11 kommenttia :

 1. Yök, en oo yhtään jouluihmisiä ja oon tämänkin joulun mielummin duunissa kuin katsomassa äitiä kun se vääntää hikihatussa laatikoita :D mua alkaa aina ahdistaa se suorittaminen mikä tohon liittyy, siivoominen, kokkaus, lahjat ja samalla iloinen mieli, rauha ja rentoutuminen... Eihän ne mahdu ees samaan lauseeseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuo hössäys, kiire ja stressi on meitäkin joulussa eniten nyppinyt, samoiten se, että pitäis juosta parin päivän aikana ympäri Suomen ties missä :) Ollaan ratkaistu se parina viime vuonna siten, että ollaan järkätty pienimuotoiset ja stressivapaat aattosyömingit meille - tulee käymään kylässä, ken tahtoo.. Saas nähdä, miten tänä vuonna, mutta sukulaisiin ei kyllä lähdetä tänäkään jouluna :D

   Poista
 2. Kyllä on! ;D Yritän hillitä itseäni joulukuulle asti ennenkuin pistän kaiken mahdollisen joulukrääsän esille -(muovi)kuusi mukaanlukien. Mäkään en ollut ennen yhtään jouluihminen, teini-iässä inhosin joulua, mutta muutama vuosi takaperin aloin arvostamaan joulun kiireettömyyttä ja rauhaa ja tietysti kun muutti omaan kotiin, niin oli ihana alkaa rakentamaan sitä oman näköistä joulua. Eiköhän sustakin kuoriudu itsesi näköinen jouluihminen -kaikkihan me tehdään joulua kotiin ja mieleen vähän eri tavoin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä :) Pitää vaan katsoa, ettei lähde ihan lapasesta tää jouluhössötys - no joo, tuskin ainakaan vielä tänä vuonna tulee tapahtumaan :)

   Poista
 3. Mekin tehtiin viime vuonna ekaa kertaa niin ettei poistuttu kotoa juuri mihinkään. Se oli ihan täydellistä ja tänä vuonna aiotaan toistaa sama tyyli. Tänä vuonna meille tulee aattona mun vanhemmat syömään, mutta se on itseasiassa oikein kivaa. Musta jouluun ei kuulu mikään häsellys ja kiire. Rauhassa fiilistellen on kaikkein parasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli viime jouluna mun vanhemmat syömässä, se oli ihan jees, kun otettiin vähän "nyyttäripohjalta" koko juttu; äiti toi laatikot ja me laitettiin pöytään loput ruuat :)

   Poista
 4. Hyi, ei! Oikein ahdistun, kun tässä vaiheessa vuotta jo aletaan hössöttää. Tykkään paljon joulusta (ja lahjoista ja ruoasta :D), mutta minulla se rajoittuu ihan pariin viikkoon joulun aikaan. Marraskuussa koko ajatus vielä oikein ärsyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! :) Kyllähän siinä ehtii jo vähän kadota koko joulun tuntu, jos monta kuukautta aiemmin on kaikki jo valmiina...

   Poista
 5. Mites piparitalon leivonta? Kuitenki aika kätevä olet käsistäsi esim. sen origamin kanssa :D Ajattelin kyllä uhmata epäonnistumisen jumalia ja testata kans tänä vuonna ihan piruuttaan olenko edelleen yhtä huono kuin viime vuonna :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vois olla kova! Pitääkin heti alkaa googlettaa jotain hyvää ohjetta ;)

   Poista
 6. Näin se keski-ikä lähestyy! Alkaa joulustakin tykkäämään. No ei. :D

  VastaaPoista