tiistai 3. joulukuuta 2013

Enkelikello

Lapsuuden joulunajan huippuhetket eivät omalla kohdallani liittyneet jouluruokiin, lastenohjelmien tapittamiseen tai lahjapakettien avaamiseen, vaan joulukoristeluihin! Joulukuun alussa alettiin kaivella ulkovarastoja ja pähkäillä, mitkä kyntteliköt ja muut koristukset tänä vuonna laitettaisiin esille. Kaikkein parasta oli joulukuusen haku metsästä muutamaa päivää ennen aattoa: siellä se odotteli aattoaamua, jolloin vihdoin ja viimein päästiin koristelemaan. Äidilläni oli tapa koristella kuusi joka vuonna eri teemalla, eikä muitakaan koristeita kovin usein kahtena peräkkäisenä jouluna nähty. Muistoissani on kuitenkin pysynyt yksi koriste, joka laitettiin paikoilleen heti ensimmäisenä adventtina: enkelikello. Kynttilän yläpuolella kehää kiertävät, seinille varjokuvioita luovat enkelit ovat jostain syystä jääneet omaan mieleeni The Koristeena, joka kertoo joulunodotuksen alkaneen. Jo muutama vuosi sitten kyselin äidiltäni, josko lapsuuteni kello löytyisi vielä jostain varaston perukoilta, mutta se oli mennyt hukkaan joskus vuosien varrella. Tänä vuonna muistin käydä hankkimassa Stockalta tämmöisen muutaman euron miniversion enkelikellosta - viime vuonna muistin sen vasta aatonaattona, ja kaikki enkelikuvioiset olivat päässeet loppumaan, eikä enkelikello ole mitään, jos kynttilän yllä pyörii pöllön tai joulupukin kuvia!


Joko kokosin tämän ihan väärin tai sitten aika on tässäkin kullannut muistot, mutta onhan tuo vähän pettymys. Höskä ei oikein jaksa pyöriä, eivätkä nuo enkelitkään ole yhtä söpöjä kuin lapsuusmuistoissa :) Mutta tällä mennään, jahka en löydä autenttisempaa yksilöä tilalle!

8 kommenttia :

 1. Kyllä meidänkin enkelikello muistaakseni aika hyvin pyöri, mutta johtuneeko siitä, että sitä oli lämmittämässä neljä pikkiriikkistä kruunukynttilää. :) Voi että, minunkin pitää saada tuollainen, se oli minunkin lapsuuteni suosikkijuttuja joulussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin taisi olla tuollainen versio, missä oli useampi minikokoinen kruunukynttilä :) Olin ihan unohtanut koko koristeen, kunnes se jostain muistin syövereistä pomppasi pari vuotta sitten :)

   Poista
 2. Enkelikello toi nyt minunkin kaikki lapsuusajan joulumuistot mieleen, kun näin nämä kuvat. Pakko saada tuollainen kotiinkin!

  VastaaPoista
 3. mä ostelin noita viime jouluna stockalta joululahjoiksi.kiva ja edullinen.

  VastaaPoista