perjantai 10. tammikuuta 2014

Ihan alessa

Uskokaa tai älkää, en ole tänä vuonna ostanut talvialennusmyynneistä mitään. En yhtikäs mitään, jollei ruokakaupan hyllyssä ollutta, päiväleimansa loppupäätä lähestyvää kermapurkkia oteta lukuun. Tavallisesti olen ollut jo luottokortti hollilla ja sormet syyhyten kolkuttelemassa nettikauppojen virtuaalisia ovia sillä sekunnilla, kun ne joulun jälkeen availevat alemyyntisaittejaan, mutta tänä vuonna ei ole tehnyt juurikaan edes mieli. Kutakuinkin vuosi sitten tein päätöksen höllätä etenkin vaatekaapin täyttelyä ja yrittää tehdä ostoksia, joista on iloa pidemmäksi aikaa; ei siis niin, että ostaa vaan kun halvalla saa. Vaikken nyt mitään Excel-kirjaa ostoksistani pitänytkään, uskoisin viime vuoden aikana käyttäneeni (omalla mittapuullani) ennätyksellisen paljon harkintaa etenkin vaateostosten teossa. Sama tosin pätee myös sisustusostoksiin etenkin loppuvuodesta, mikä lienee myös luonnollista. Reilu vuosi sitten ostimme tämän talon, ja lähes kertapamauksella toissavuoden loppusyksystä ja talvella tuli tehtyä hurja määrä sisustushankintoja, sillä suuri osa vanhoista kodin tavaroista lähti kiertoon ennen muuttoa. Huteja ei onneksi sattunut kohdalle kovin montaa, mutta ne muutamatkin riittivät; nykyään tulee pohdittua, punnittua ja jahkattua ehkä liiankin kauan, mitä krääsää sitä tahtoo kotiin haalia. 

Mutta hypätään vielä takaisin vaatekomeroon! Viime vuonna rohkaistuin myös siivoamaan kaappien sisältöä rankalla kädellä; itse olen äärimmäisen laiska kirppistelijä, mutta sain onneksi laitettua kiertoon jätesäkeittäin pieneksi, epämieluisaksi tai kyllästymisen vuoksi käyttämättä jääneitä vaatteita, kenkiä ja laukkuja sukulaisille, tuttaville ja hyväntekeväisyyteen. Vaatehuone ei pursuile enää yli äyräidensä, ja yritys on kova pitää homma lapasessa tulevaisuudessakin... Mutta eipä kiirehditä asioiden edelle! Koska asioilla on kuitenkin tapana mun kohdallani mennä vähän mönkään ja lupauksissa on aina pientä joustonvaraa, eksyin tänään Net-a-Porterin alesivustolle, jossa parhaimmillaan halvennukset hipovat jo seitsemääkymmentä prosenttia. Yllätyksekseni ei tehnyt mieli tyhjentää koko varastoa, mutta mietintämyssyyn jäi silti viisi juttua, jotka tulevat tässä:


Niken Dunk Sky Hi -kiilatennareita olen pyöritellyt mielessäni juurikin tässä värityksessä siitä saakka, kun ne ensimmäistä kertaa virtuaalikuvastossa näin. Hinnan puolitus houkuttaa, mutta onko aika jo ajanut ohi wedge sneakerseista? 
Farkkuja olen laittanut kiertoon lähiaikoina useammankin parin, eikä ehdoton farkkulempparini, Katharine Hamnett, tunnu enää avaavan nettikauppaansa, joten voisin testata välillä jotain itselleni tuntemattomampaa merkkiä, vaikka esimerkiksi varovaiseksi kokeeksi jonkin aikaa sitten ostamieni Dr Denimien kanssa mentiin metsään ja lujaa. Oon ollut farkkutyttö henkeen ja vereen niin kauan, että olisi pitänyt jo ajat sitten oppia, ettei ainakaan tälle kropalle saa halvalla hyvää, ei. Seuraavana voisin testata MiH Jeansin boyfriend-farkkuja tai varsin perusmallisia Frame Denimin pillejä.
Farkkujen lisäksi suurkulutan kaikenlaisia batmanviittatyyppisiä paitoja, mistä OAKin valkoinen liehuhelmaviritys saattaisi olla oivallinen esimerkki. 
Viimeisenä vielä päästään Reed Krakoffin laukkuun, joka varsinkin väriltään houkuttelee kovasti. RK:n laukut ovat pyörineet suosikkilistoillani muutenkin jo hyvän aikaa, mutta merkki on pysynyt itselleni suhteellisen tuntemattomana. Onks ne mistään päin kotosin? 

Näillä mennään tällä kertaa... Kortti ei ole ehtinyt viuhua, joten (parhaassa tapauksessa) saattaa olla, että koot loppuvat ja menevät minulta sivu suun, kun vihdoin saan jahkailuni päätökseen. No, enpä kuitenkaan yöuniani menetä sen vuoksi; parempi olisi vain jatkaa säästölinjalla, jotta saataisiin toteutettua niin kevään pihahaaveita kuin kesän matkasuunnitelmiakin!

2 kommenttia :

  1. Toi laukku on ihana! Kiva väri ja hyvännäköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se olis kyllä ihan mainio, sopisi moneen menoon :)

      Poista