tiistai 28. tammikuuta 2014

Jäärinsessa... Or not

Ollaan nyt parina iltana vedetty pipot, hanskat ja huivit päälle ja suunnattu luistelemaan. Pari suhteellisen lähellä olevaa kenttää on nyt testattu ja huhheijaa, että nämä parit ekat kerrat jäällä ottavat jalkapohjan päälle! Lisäksi omia luistimiani ei ole teroitettu vuosikausiin, joten niillä pääsee tällä hetkellä lähinnä eteen- ja taaksepäin, mutta kaikki kiva temppuilu jää vain haaveeksi. Silti jo muutama kerta jäällä aiheuttaa kovan palon verestää vanhoja taitoja! Täytynee pikapikaa kaivella googlen syövereistä taitoluistintenteroittaja näiltä seuduilta, josko nuokin vanhat ruppanat saataisiin vielä siedettävään terään. Kampissa muistelisin ainakin olevan jonkin lajiin erikoistuneen liikkeen - siellä varmaan ainakin tietävät paikkoja, jolleivät itse teroita.. Vinkatkaa ihmeessä, jos joltakulta sattuu löytymään tietoa korvan takaa :)


Oon muutenkin enemmän talvi- kuin kesä"urheilija". En tykkää yhtään joukkuelajeista, saati ryhmäliikunnasta, ja olen hirmu laiska harrastamaan mitään, missä pitäisi olla tietyssä paikassa vaikka joka hiivatin tiistai kello 18. Paljon mukavampaa on lähteä ja tehdä oman aikataulun ja mielen mukaisesti, yksinään tai kaverin kanssa - ja talvella mieluisia lajeja löytyy niin jäältä, ladulta kuin mäestäkin. Suksetkin on kaivettu jo varaston pohjilta hiihtokuntoon: luntakin alkaa olla jo sen verran, että pääsee ladulle! 

Ootteko itse enemmän talvi- vai kesäurheiluihmisiä?

8 kommenttia :

 1. Meinasin sanoa, että suutarit terottaa, vie sinne, mutta sitten huomasin että sulla onkin jotkut vanhat Risportit. Vie siis jollekin joka osaa niinkuin noita kuuluu käsitellä ;) Ootko joskus harrastanut lajia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan sitä päälle päälle kymmenen vuotta oltua jäällä, teininä lopetin, kun illat halusi luuhata jossain ihan muualla kuin hallilla :) Muodostelmasta yritin vielä vähän vanhempana innostua, muttei se ollut joukkuelajina ja "hitaampana" mun juttu ollenkaan :P Juu, vaikka vanhat ruppanat ovatkin, niin ei ehkä suutarille kuiteskaan...

   Poista
  2. Jos mulla olis vielä sopivat Risportin luistimet niin säilyttäisin niitä aina välikausina silkkipaperissa. Mutta mä lopetin ite aikoinaan jo varhaisteininä, kävi vähän raskaaksi kahdeksat treenit viikossa. Mä olin ite muokkareissa, ja tykkäsin siitä paljon enemmän. Ehkä siksi etten päässyt etenee yksinluistelupuolelle, aloitin liian myöhään ;)

   Poista
  3. Itse ei oo tosiaan tullut säilytettyä kovin hyvin, joten varsinkin terät on mitä on :(( Mut kenkä on edelleen yllättävän hyvä ulkoisista skraaduista huolimatta! Mä lopettelin ennen lukioikää, aloitin joskus ihan pikkunaperona, jäällä oltiin melkein heti, kun kävely onnistui :D Jokapäiväinen urheiluharkka-aikataulu plus muut harrastukset siihen päälle munkin innostuksen sitten lopulta taisi syödä.

   Monesti oon kyllä miettinyt jotain aikuisluistelujuttuja ihan hupipohjalta, muttei ainakaan vielä ole tullut lähdettyä. Ehkä treenailen itse nyt ainakin alkuun sen verran, että kestäis jalat edes tunnin verran jäällä putkeen :D

   Poista
  4. Ainakin HL:llä taitaa olla sellaisia muodostelmaryhmiä, misä on paljon aktiiviharrastamisen lopettaneita. Musta ois ihana mennä kokeilemaan, mutta ei toi aika oikein tahdo riittää. HYvä kun pääsis edes jonnekin jäälle asti vaan. Toistaiseksi sekin on ollut vaan haave.

   Poista
  5. Innostuin katselemaan noita eri aikuisryhmiä pk-seudulla toissailtana, ja kaikenlaista löytyi, myös tekniikkaryhmää :) Tosin taitavat olla jo kevätkaudeksi tupaten täynnä, ja ajatkin olivat vähän hölmöjä, kun oon niin laiska, etten kyllä sunnuntaiaamuna jaksa lähteä hallille :D Täytyy tsekkailla syksyn alla uudestaan, jos innostus säilyy!

   Poista
 2. Erkki Asikainen Myyrmäen jäähallilla on oikea henkilö teroittamaan luistimet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletinkin hänet heti, näyttäisi olevan suositeltu kaveri :) Kiitos vinkistä! Ja on vielä "oikean" kaupungin puolella, niin ei tarvis Hgin keskustaan asti lähteä :)

   Poista