sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kaukokaipuu vaivaa

Näin keskellä pimeintä vuodenaikaa matkakuumeen oireet tuppaavat pahenemaan päivä päivältä ja jo kaapissa makaavan rinkan näkeminen aiheuttaa pahanlaatuista sormien syyhyämistä. Seuraavaan, hieman pidempään reissuun tuskin päästään ennen kesälomia, mutta suunnittelun ja haaveilun aloittamiseen ei ole koskaan liian aikaista, eihän? Tänäkin vuonna tulee luultavasti pidettyä täysimittainen kesäloma, josta ainakin pari viikkoa voisi irrottaa lomailuun Suomen rajojen ulkopuolella. Perinteisesti olemme tehneet talvella pidemmän matkan jonnekin kauemmas ja lomailleet kesäaikaan Euroopassa, mutta tänä vuonna talvimatkasta voitiin vain haaveilla. Siksi kesälomalla kutkuttelisi lähteä pelaamaan sadekausilottoa ja varata lennot Aasiaan. Vaikka esimerkiksi viimevuotinen Kenian-matka oli unohtumaton elämys, on itäinen maanosa vienyt suuren palan sydämestäni. 
Riku on puhunut jo vuosikaudet Indonesiasta, jonka kohteista kenties tunnetuin, Bali, ei herätä minussa ainakaan suurempaa kiinnostusta. Tokihan Indoissa on varmasti paljon muutakin nähtävää ja koettavaa - itseäni pienen tutkailun perusteella kiinnostaisivat esimerkiksi Sumatran ja Borneon alueet. Tällä hetkellä Aasian-kohteista itseäni eniten kiehtoo parin viime vuoden aikana rajojaan matkailijoille avannut Myanmar, entinen Burma. Lukemani mukaan Myanmariin voisi olla myös ihan hyvä matkustaa Suomen kesäaikaan: rannikoilla saattaa olla sateisempaa, mutta sisämaassa on kuivaa. Silloin eletään myös ilmeisesti off-seasonin aikaa, jolloin majapaikankin voi saada edullisesti. Olen onnistunut myös tartuttamaan Burma-innostukseni myös Rikuun, joten tässäkö lienee meille ensi kesän matkakohde? Pääni sisällä olen pyöritellyt lentoja ensin Bangkokiin ja muutamaa päivää suurkaupungin humussa, sillä en ole vuosiin päässyt käymään tässä lempparipääkaupungissani, ja majoituksestakaan siellä ei tarvitse maksaa. 

Onko teistä joku matkustanut Myanmariin? Kaikki vinkit matkaa ajatellen ja myös suositeltavista kohteista ovat tervetulleita!

2 kommenttia :