tiistai 14. tammikuuta 2014

Kivoimmat kalenterit

Kalenterin mukaan mennään jo tammikuun puolessa välissä, joten uuden sivun seinäkalenterista olisi voinut kääntää jo parisen viikkoa sitten - myöhässä ollaan, mutta olkoot! Seinällä keikkuu vaihtamistaan odotellen edelleenkin viime vuoden joulukuun sivu... Etsiskelin jonkin aikaa mieluisaa printattavaa kalenteria, mutta tulin siihen lopputulokseen, etten jaksa lähteä hankkimaan sopivan paksua paperia ja säätämään tulosteiden kanssa - kotiprintterimme kun on ollut jo iät ja ajat kaatiskamaa, joten valmiina on kalenteri tilattava. Tässäpä muutama potentiaalinen vaihtoehto tämän vuoden seinäkalenteriksi: "Silly holidays"-kalenterit nostattavat hymyn huulille! Mikäpä jottei viettää kalenterista paljastuvaa, sattumanvaraiseen ajankohtaan osuvaa hassuttelupäivää joka kuukausi - oli se sitten päivä, joka on pyhitetty jäden syömiseen aamupalaksi, mausteisen ruuan kokkailuun tai vaikkapa dominopäiväksi nimetty "juhlapäivä"? Eka kalenteri täältä, alempi täältä.


Monelle printeistään tutun Ylva Skarpin "Happydays"-kalenteri hivelee silmää simppelillä ulkonäöllään. Kalenteri on myös "ikuinen" - "I fyra veckor, eller 28 dagar, har du en ny bild. Efter 28 dagar börjar du om på första måndagen igen. Med andra ord en evighetskalender...."


Rakastamiani "liitutaululle" kirjoitettuja mietelauseita tarjoilee Liz Carver Designin kalenteri. Voi, kun joskus oppisin rustailemaan tekstejä tuollaisella käsialalla omalle liitutaulull!


Noa Bembibren hassuilla teksteillä varustettu Cats let nothing darken their roar -kalenteri meillä olikin viime vuonna, ja aina sivua kuukauden vaihteessa kääntäessä sai naureskella absurdeille lauseille, jota edellisen kuun alta paljastui. Kalenteri on tällä hetkellä myös alennuksessa Finnish Design Shopissa, mutta ehkä tänä vuonna meille jotain erilaista?


Etsyn valikoimista iskin silmäni myös tähän värikkääseen Places and Patterns Illustrated -kalenteriin. Meillä kun tuppaa moni juttu olemaan niin kovin musta-valko-harmaata, joten väripilkku kalenterin muodossa voisi olla tervetullut lisäys alakerran seinälle! 

2 kommenttia :