lauantai 4. tammikuuta 2014

Kotihaaveita sisälle ja pihalle

Näin alkuvuodesta on taas aika päivittää alati muuttuvaa kotihaavelistaa: mitkä voisivat olla sellaisia asioita, joihin tänä vuonna kenties tulisi tartuttua tässä hamaan ikuisuuteen jatkuvassa kotiprojektissa? Tällä hetkellä mielen päällä on ainakin seuraavia juttuja, joihin toivottavasti tartutaan ennemmin tai myöhemmin. Suuri osa näistä on kyllä pysynyt toivelistalla jo pidempään, joten voi myös huokaista helpotuksesta; ei se mieli muutukaan loppujen lopuksi niin nopeasti kuin välillä tuntuu käyvän!


Makuuhuoneeseen, sängyn taustalle tahtoisin edelleenkin "betoniseinän". Sainkin tämän suhteen hyviä vinkkejä viimeksi asiasta blogiin kirjoittaessani, mutta toimeen ei olla vielä ehditty tarttua tavalla tai toisellakaan. Tajusin vasta äsken, että tämä loppiaisviikonloppuhan olisi ollut ihan mainio aika tarttua maalipensseliin, kun tämänkin kokoluokan projektiin ei tunnu tavallinen viikonloppu riittää, mutta se taitaa olla myöhäistä nyt... Seuraavaa pidennettyä viikonloppua odotellessa! 

Yläkertaan ja sinne johtaviin portaisiin olisi myös aika tehdä valaisinhankintoja. Edelleen(kään) tuo yläkerran "aula" ei ole valaistu millään tapaa, sillä ei vaan ole saanut aikaiseksi. Olen pitkään haikaillut sinne metallivärisiä valaisimia, mutta tällä hetkellä silmää miellyttäisivät myös esimerkiksi Nevvvorksin Material-valaisimet vaalean tai tumman betonin sävyssä, etenkin jos makuuhuoneen betoniseinäprojektia saadaan jossain vaiheessa eteenpäin. Makuuhuoneesta puolestaan uupuvat edelleen yövalot, joita ajatellen AJ-lattialamput ovat pysyneet edelleen suosikkilistan ykköspaikalla. Samoin yläkertaan johtavan porraskäytävän valot ovat vielä vaihtamati ja tällä hetkellä siellä vaikuttavat pyöreät, aika äklöt plafondit, jotka välkkyvät ja sanovat syttyessään "naks-naks-pling-pling" - ei kiva. Niiden tilalle olen jo pitkään havitellut Secton 45-senttisiä seinävalaisimia valkoisena. 

Myös vaatehuonetta tekisi mieli muokkailla vuoden mittaan toimivammaksi (inspiskuva *täältä*). Ehkä yllättävää, mutta tämä on etenkin tuon herrashenkilön toive, sillä erityisesti pukujen, skragojen ja vöiden säilytys on tämänhetkisessä vaatehuoneessamme vähän huonoissa kantimissa. Koska vaatehuoneemme on oikeastaan "ihan tavallinen makuuhuone", pitää muokkauksessa miettiä kuitenkin sitä, halutaanko se muuntaa myöhemmin muuhun käyttöön - siksi varsinkin suurempien, kiinteiden säilytysjärjestelmien hankkimista on harkittava tarkkaan. Ehkä ainakin liukuovikaapin sisuksia voisi miettiä toimivimmiksi?

Keittiötä ei päästä missään nimessä ainakaan ilman lottovoittoa muokkailemaan sen suuremmin, joten tälle vuodelle ei alakerran suhteen ole ainakaan vielä suuurempia suunnitelmia tiedossa. Vuoden varrella olisikin lähinnä tarkoitus keräillä lisää täytettä astiakaappiin - ennalta-arvattavasti Teemalla lähinnä mennään. Jos tänä vuonna myös saisi hankittua myös yhtenevän aterinsetin tuon nykyisen sekametelisopan tilalle? Lisäksi tuonne vilahti myös Steltonin Hot Metal-termoskannu, sillä sellainen meiltä puuttuu, ja jostain syystä olen alkanut visioida jotain talvista piknik-hetkeä lumikinosten katveissa höyryävän kaakaon ja vastaleivotun korvapuustin ryydittämänä... Ilmeisesti tämä lumeton talvi alkaa jo höperöittää ihmistä!


Sitten päästäänkin piha-asioiden kimppuun! Pihahaaveena numero uno on ja pysyy ulkoporeamme (kuva *täältä*). Tätä haavetta pääsemme toivon mukaan loppukeväästä toteuttamaan riippuen toki finanssipuolesta. Uuden terassin rakentamista porellasta varten on tullut makusteltua jo vuoden päivät, joten kyseessä ei ole mikään hetkellinen päähänpisto. Poreammeen kaveriksi uudelle terassille olen visioinut Berga Formin H55 -kansituoleja sekä Menun Lighthouse -öljylamppuja. Tiedetään, tämä projekti tulee toteutuessaan imaisemaan varmaankin suurimman osan budjetista otsikolla "koti", mutta ehkäpä se on sen arvoista? Ai niin, listalle pääsi vielä myös Röshultsin Urban-tulikori, joka on ollut jo pitkään haavelistallani ulkotakan korvaajaksi. Ulkotakka kun ehkä olisi jo vähän liioittelua tuonne postimerkin kokoiselle kaupunkipihalle! :)

Millaisia kotisuunnitelmia ja -unelmia teillä on tälle vuodelle?

2 kommenttia :

 1. Ihania haaveita teillä:) Itse olen huomannut, että niitä on helpompi myös toteuttaa kun ne on kirjannut ylös.
  me hankittiin loppusyksyllä juurikin tuollainen Novitekin ulkoporeallas, mallia Olos. Ei voi muutakuin suositella, helppo ja nopea käyttää ja ennenkaikkea se rentouttava olo <3
  -Tanjuska-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, tää kommentti oli juuttunut roskapostiin :P Onneks huomasin sieltäkin välillä tarkastaa!

   Novitekilta saatiin mekin hyvä tarjous viime vuonna ja tällä hetkellä se olisi ykkösvaihtoehto (se pienin altaista, en nyt muista nimeä tähän hätään). Kiva kuulla, että olette olleet tyytyväisiä :)

   Poista