torstai 30. tammikuuta 2014

Majapaikkoja maailmalla

Matkakuumeen kourissa tykkään itse matkakohteiden lisäksi "ikkunashoppailla" majapaikkoja. Mielestäni hyvin valitulla majoituksella voi vaikuttaa paljonkin loman onnistumiseen - oli kyseessä sitten hotelli, hostelli tai vaikka kotimajoitus. Itselläni ainakin monet hyvät reissumuistot liittyvät juuri majapaikkaan: pienet ja suuremmatkin erikoisuudet jäävät pitkäksi ajaksi mieleen, oli sitten kyseessä telttahotelli Kenian savannilla, asuntolaiva Keralan backwaterseilla, reippaan bilemeiningin hostelli Kiinassa tai kolmen euron bambubungalowi Filippiineillä. Ei se hinta tai tähtien määrä, vaan se kokemus! Välillä täytyy toki valita majoitus käytännön syistä esimerkiksi lentokentän läheltä, ja joskus tietää, ettei hotellissa tule viettämään kuin muutaman tunnin yöunet, jolloin paikalla ei nyt ole niin väliä. Parhaimmillaan nappivalinta kuitenkin tuo oman lisämausteensa koko reissuun - ja saattaapa majapaikkoja selaillessa törmätä johonkin mielenkiintoiseen kohteeseen, josta ei ole koskaan kuullutkaan.

Kun on aikaa haaveilla, selailen mieluiten majapaikkoja tarjoavia sivustoja, joiden kuvat ovat silmäkarkkia ja ulkoasuun on panostettu. Hotellejakaan sivustolla ei tarvitse olla tuhatmäärin, vaan mieluummin selailen listauksia hotelleista, jotka on valittu huolella, ja joissa on jokin juju tai erikoisuus. Koko maailma kun on haaveksijalle avoinna! Eilen törmäsin sattumalta Design Hotels -sivustoon, jossa on tarjolla vajaa kolmisensataa uniikkia hotellia ympäri maailman. Siellä tulikin viihdyttyä hyvä tovi ihailemassa, mitä kaikkea sitä maailmalta löytyykään! Otin ylös muutaman suosikkini:


Vanhaan kalkkilouhokseen tehty Fabriken Furillen on kahdeksantoista erikokoisen huoneen hotelli. Se sijaitsee Gotlannissa, Ruotsissa noin 45 kilometrin ajomatkan päässä Visbystä. Itse olen käynyt Visbyssä muistaakseni joskus lapsena, ja olen viime aikoina huomannut esimerkiksi useiden matkailulehtien hehkuttavan Gotlantia mainiona kesäretkikohteena. Sehän on myös lähellä, joten kesemmällä voisi hyvinkin tehdä pienen viikonloppureissun Visbyhyn ja sen lisäksi ajella myös Fabriken Furilleniin yhdeksi yöksi. Syrjäinen merenrantasijainti ja skandityyliin sisustetut tilat - ei kuulosta pöllömmältä!


Islanti on ollut tulevaisuuden kohdelistalla jo piiitkään. Jälkeenpäin on vähän harmittanut, kun joitakin vuosia sitten, Islannin finanssikriisin aikaan, saarelle sai lentoja pikkurahalla, mutta silloin ei syystä tai toisesta tullut lähdettyä matkaan. 101 Hotel Reykjavikissa vaikuttaa täydelliseltä kaupunkihotellilta. Se on rakennettu sosiaalidemokraattisen puolueen entiseen päämajaan keskikaupungilla.


Islannissa, Selfossissa, sijaitsee myös ION, hylätty majatalo, joka on korjattu luksusluokan hotellliksi. Se sijaitsee 40 kilometrin päässä Reykjavikista edelleen aktiivisen tulivuoren, Mount Hengillin, rinteellä. Lähellä on useita kuumia lähteitä, ja mahdollisuus erilaisiin aktiviteetteihin, kuten jääkiipeilyyn tai jäätikkövaelluksiin. Kuvista ainakin näkyy juuri sellaista Islantia, jonka itse tahtoisin nähdä ja kokea!


Riku on jo vuosikaudet hehkuttanut, kuinka haluaisi käydä Indonesiassa, ehkä Balilla. Alila Villas Soori Balilla näyttää juuri sellaiselta paratiisipaikalta, jonne voisi kuvitella itsensä päiväkausiksi kuuntelemaan aaltojen kohinaa kylmä drinkki kädessä. Tarjolla on 48 erikokoista villaa, joista pienimmässäkin kelpaisi varmasti lomailla!


Hotel Escondido Puerto Escondidossa, Meksikossa taisi olla syy, jonka takia sivustolle tulin itse asiassa poikenneeksi - jollain sivulla oli tuo vasemmanpuoleinen yläkuva, ja siitä tuli välittömästi "wow"-fiilis. Oaxacan osavaltiossa sijaitseva Puerto Escondido on pieni kalastajakylä, joka vetää puoleensa erityisesti surffauksesta ja kalastamisesta kiinnostuneita matkailijoita. Noh, itse en ole hirveän innoissani kummastakaan (tosin surffausta haluaisin joskus kokeilla, vaikka olenkin tosi huono kokeilemaan mitään, missä ei voi olla hyvä heti alusta, heheh), mutta jo tämän majapaikan näkeminen sai mut melkein pakkaamaan rinkkaa... 


Meksikosta listalle tarttui myös Endémico, joka sijaitsee Jenkkilän rajan tuntumassa, Baja Californiassa. Aluetta kutsutaan nimellä "El otro México", sillä se on sekoitus kalifornialaisuutta ja meksikolaisuutta. Hotellin 20 mökkiä tarjoavat näkymät Guadalupen laaksoon, jossa kasvatetaan viiniä. Ympäristöä kunnioittaen rakennettujen mökkien terassilla on kullakin oma ulkotakka, jonka vieressä kyllä kelpaisi istuskella pimenevässä illassa tuijottelemassa alas laaksoon. 

Ai mikä matkakuume???!

6 kommenttia :

 1. Oijoi, upeita paikkoja! Ja en kyllä ollenkaan haista mitään matkakuumetta :D ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, upeet näissä on kyllä hinnatkin, mutta onneksi haaveilijalla ei ole budjettia ;) Ääärgh, pakko päästä kyllä jonnekin - ja mahdollisimman pian!

   Poista
 2. Ooh, mitä majapaikkoja! Erityisesti tuo eräs islantilainen hotellihuone kutkuttelee tätä heppatyttöä. :) Minulla on harvoin oikeaa kuumetta, mutta matkakuume on jatkuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo huone & kuva on kyllä upeita, vaikken heppaihmisiä olekaan :) Sama juttu täällä: matkakuume se vaan vaivaa ja vaivaa, eikä siihen oikein lääkettä tunnu löytyvän!

   Poista
 3. Matkakuumeesta en tunnu pääsevän minäkään eroon. Aina kun on hiljainen rako, niin nettiselain kääntyy booking.com ym sivuille.. Meillä (meidän oman) talouskriisin keskellä rouva suunnittelee budjettimatkaa reppureissaten Kreikkaan ja isäntä toppuuttelee että onko varaa.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania hotelleja! Tosin muistan katsoneeni Balin reissulle tuota Alila Villas Sooria...mutta hinta oli kyllä ihan liikaa jopa meidän honeymoon budjettiin :P

  VastaaPoista