perjantai 17. tammikuuta 2014

Neljä asiaa viikonloppuun

Perjantai-iltaisin meillä on siivotaan. Silloin tehdään alta pois kaikki mälsät siivoushommat, kuten imuroidaan perusteellisesti, vaihdetaan lakanat, putsataan jääkaappi, imuroidaan takka, pestään kylpyhuoneet... Mitä näitä juttuja nyt onkaan, mitä ei suurin surminkaan viitsi hoitaa viikolla väsyneenä töiden jälkeen, muttei toisaalta halua tehdä vapaapäivänäkään. Perjantai on hyvä kompromissi; vaikka työpäivän jälkeen vähän väsyttääkin, on edessä kuitenkin parin päivän vapaa, joka on mukava aloittaa puhtaassa kodissa. Ensin pienet päiväunet, sen jälkeen siivousurakka ja lopuksi loikoilemaan sohvalle - siitä on meikäläisen perusperjantai tehty. Kukapa olisi uskonut vielä muutama vuosi sitten?

Tässä viikonlopussa parasta on, että koko viikonloppu on aikatauluista vapaa. Mihinkään ei tarvitse lähteä, jollei huvita, mutta ex tempore-tekemisille on yllin kyllin aikaa. Kammoan sitä, kun kalenterini on välillä ihan täyteen ammuttu viikonloppujenkin osalta ja sitten sitä ollaan niin kiireistä, niin kiireistä että. Toki esimerkiksi kauempana asuvien ystävien kanssa usein sovitaan treffejä ja kyläilyjä viikkoja, jollei kuukausiakin eteenpäin, mutta mieluiten mä eläisin siinä ajassa, kun joku vaan tupsahti yllättäen oven taakse ja sitten sulateltiin pakastimesta vierasvarapullaa särvittäväksi. Vink, vink siis vaan kavereille (jos joku tätä sattuu lukemaan) - meillä on aina ovi auki ;) Siis noin kuvainnollisesti.

Perjantain Pesoskuva. Se, jos kuka osaa ottaa rennosti.

Jos sää sallii, tarkoitus olisi ehtiä viikonlopun aikana luistelemaan ensimmäistä kertaa tänä talvena. Meistä molemmat ovat viettäneet suhteellisen ison osan lapsuudesta ja nuoruudesta jäällä, mutta näin aikuisena luistimet tulee kaivettua varastosta hävettävän harvoin. Aina se on silti yhtä mukavaa! Tämänhetkiset pakkaslukemat tosin alkavat olla niillä rajoilla ainakin tämän talven plussakeleihin tottuneelle vilukissalle, että ulkona reippailu saattaa muuttua mukavasta kidutukseksi...

Juuri nyt taidan mennä vielä ottamaan pienet nokoset Pesosen ja Rikun kaveriksi yläkertaan - tai ainakin lueskelemaan lehteä, jollei uni yllätä. Jaksaa sitten siivota illemmalla! Ei siis muuta kuin hyvät viikonloput :)

PS. Muistakaahan osallistua arvontaan: aikaa on vielä sunnuntai-iltapäivään saakka!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti