sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Pimeän tullen

Lauantai on kulunut pakkasta paossa pitkälti neljän seinän sisällä. Mihinkäs sitä kotoaan lähtemään, kun täällä on kaikki, mitä pieni ihminen päiväänsä tarvitsee? 


Takka on ollut tulilla koko illan ja nyt ollaan päästy mukavaan sisälämpötilaan, joten uutta pesällistä ei tarvitse enää polttaa. Sen sijaan sytytin kynttilöitä. Joulun aikaan sain ähkyn kynttilöistä ja tämän vuoden puolella kynttilänjalat ovat saaneet nököttää tyhjinä suurimman osan ajasta. Eilen olikin vähän jäätävämmät tunnelmat, sillä roskapaperia polttaessa takkaan kaiketi eksyi jotain sinne kuulumatonta, sillä koko koti alkoi yht´äkkiä haista aivan järkyttävältä. Eipä siinä muu auttanut kuin avata kaikki mahdolliset ovet ja akkunat selkoselälleen ja tuulettaa perusteellisesti, tuloksena rapsakka 12 asteen lämpötila alakerrassa. Ei hommat aina mee kuin elokuvissa, mutta eipä siinä mitään. Tänään on ainakin osannut arvostaa lämmintä kotia!


Sisältä olen napsinut pois kaikki joulukoristeet, mutta valopallonauha ja valkoinen puukranssi saivat vielä jäädä etuovelle. Etupihamme kun on niin kovin pieni ja ankea, joten tuovatpa edes vähän valoa pimeimpään aikaan. Ehkä hippasen verran karnevaalimeininki, mutta haitanneeko tuo mittään?


Kurkkasin vielä pihalla käydessäni linssin läpi sisälle. Kuten kuvista saattaa huomata, kovin on onneton vielä tuo lumikerros. Vähemmän pakkasta ja muutama hippu enemmän lunta, niin talvi olisi parhaimmillaan... Mutta meneehän se näinkin!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti