maanantai 27. tammikuuta 2014

Rrruokaa: Broilertaskut

Pariin päivään ei ole tullut postailtua, kun on ollut vähän kaikenlaista muuta, joten laitetaanpa taas arkiruokareseptiä tulemaan :) Tällä kertaa "broilertaskuja", eli käytännössä kananfileetä, purjosipulia ja porkkanaa taikinakuoressa - alun perin ohje on peräisin (mistäpä muualtakaan kuin) Valion reseptisivuilta, mutta se on modautunut hieman oman maun mukaiseksi. Paholaisenhillo tekee näistä möykäleistä inan verran tulisia, mutta sen voi hyvin jättää pois, jollei tykkää mausteisesta. Vähän hassun näköisiä möykäleitä, mutta hyviä ovat :)


Broilertaskut

Taikinakansi
50 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 prk maitorahkaa 
2 isoa ruokalusikallista paholaisenhilloa (meillä käytössä Poppamiehen hiidenhillo)

Täyte
2 porkkanaa
pala purjoa
2 rkl voita
suolaa myllystä
ripaus sokeria
ohuita hunajamarinoituja broilerinfileitä

1. Nypi jauhot voihin ja lisää maitorahka ja paholaisenhillo. Sekoita tasaiseksi.
2. Raasta porkkanat ja hienonna purjo. Kypsennä kasvikset pannulla ja mausta suolalla ja ripauksella sokeria.
3. Paista kanat lähes kypsiksi ja aseta ne uunipellille. Jaa porkkana-purjotäyte niiden päälle.
4. Kauli taikina suorakaiteeksi ja jaa osiin. Nosta taikinalevyt broilerien päälle ja taita reunat fileiden alle. Voitele halutessasi kananmunalla.
5. Paista 200 asteessa noin 20 minuutin ajan.

Kylkeen vielä ihan perussalaattia, niin hyvä tulee!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti