maanantai 20. tammikuuta 2014

Simppeli pitaohje + arvonnan voittaja

Eilen laiskotti, eikä millään saanut lähdettyä pakkasta uhmaten lähimarkettiin ennen sen sulkeutumista. Illalla nälkä alkoi kurnia vatsanpohjalla, eikä jääkaapista löytynyt oikein mitään syötäväksi kelpaavaa; oli turvauduttava huoltoaseman Alepan valikoimiin. Tuloksena valmistuivat oikein hyvät täytetyt pitaleivät, joihin tarvittavat ainekset löytänee melkein mistä tahansa pikkumyymälästä. Itse pitaleipiä emme olleet väsänneet itse aiemmin ja tyytyneet kaupan valmiisiin paksuihin, kuivahkoihin käkkäreisiin, joita on hankala täyttää. Tällä kertaa niitäkään ei ollut tarjolla, ja meni leipomishommiksi... Suosittelen! Itsetehdyistä pitaleivistä tuli ohuita ja "ilmavia", ja täytettä mahtui sisään mukavasti. Tässä vielä ohjetta kehiin:


Pitaleivät
3 kpl

1,25 dl vettä
15 g hiivaa 
0,5 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1,25 dl vehnäjauhoa
1,25 dl durumvehnäjauhoa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen (itse tosin käytimme kuivahiivaa). Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikinaksi. 
Anna kohota noin puoli tuntia (kaksinkertaiseksi). Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli osat mataliksi, pyöreiksi "letuiksi". Mitä ohuempi, sen helpommin leivät kohoavat uunissa lätysköistä "kupliksi". Anna kohota vielä puolisen tuntia. 
Lämmitä uuni 250 asteeseen, anna pellin lämmitä uunin mukana. Paista noin 5-10 minuuttia.

Kanatäyte

Maustamattomia broilerin fileesuikaleita (mausta suolalla ja mustapippurilla)
Tomaattia
Punasipulia
Jääsalaattia
Kurkkua 
Avokadoa
Turkkilaista jogurttia

Kastike
0,25 dl tomaattipyreetä
0,25 dl vihreää pestoa
1 rkl sweet chili-kastiketta

Ja sitten vielä lopuksi arvontaan, joka päättyi eilen iltapäivällä. Tänään kirjoittelin osallistujien nimet satunnaisjärjestyksessä taulukkoon ja annoin satunnaisgeneraattorin toimia onnettarena. Kicksin lahjakortin voittajaksi sattui tällä tekniikalla Sanna P. Onnea! Olen sinuun yhteydessä hetipikaa :)

2 kommenttia :

  1. Sen verran hyvältä näytti tuo kuva, että meillä syötiin tänään pitaleipiä. En edes muista, koska viimeksi niissä on ollut täytteenä muuta kuin saksalaista kebabia, joten soijamarinoitu kana ja tsatsiki upposi kyllä paremmin kuin hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi, seuraavaan kertaan täytyy muistaa toi tsatsiki! Nam :)

      Poista