keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Vaatehuoneen parannusideat

Kun olen saanut omistaa kokonaisen huoneen omille vaatteilleni, miksei tehdä siitä vieläkin toimivampi ja mukavampi katsella? Muuttaessa en hankkinut vaatehuonetta varten kuin muutaman hassun vaaterekin ja Kartellin penkin, joka ei koskaan löytänyt paikkaa vaatehuoneesta ja muutti kylppäriin. Ajattelin, että saan paremmin ajatuksia kasaan etenkin vaatehuoneen toiminnallisuutta ajatellen, kunhan ehdimme asua täällä vähän kauemmin. Näin päälle vuoden tässä kodissa asuttuamme ideat ovat hiljalleen muotoutuneet, ja uudet jutut odottavat toteuttajaansa. 


Ensinnä tahtoisin vaihtaa meikkipöydän edessä olevat tuolit, sillä istuimina toimivat tällä hetkellä vanhat keittiön tuolimme, joiden puinen runko on jokseenkin samaa väritystä kuin huoneen lattia. Ne ovat kuitenkin hirmu raskaan oloiset ja muutenkin ihan *plah*, joten tilalle hankkisin jotain virtaviivaisempaa. Mieluiten pari Magisin Chair Onea, jollainen meillä onkin jo ennestään eteisen tuolina. Hinnaltaan huomattavasti kukkaroystävällisemmät olisivat Hayn Hee-tuolit, jotka eivät näyttäisi pahalta nekään. 

Kuvassa olevat Ikean vaaterekit ovat toimineet moitteettomasti mekkojen säilytyksessä, mutta henkareiksi vaihtaisin puhtaasti ulkonäkösyistä Hayn Hang-ripustimet. Muutamia säilytysratkaisuja muuttaisin myös, kuten hankkisin pyykkikoriksi metallilankaisen korin sekä järjestäisin esillä olevat meikit kivemmannäköisesti, kuten Nomess Copenhagenin säilytyslaatikkoon. En tosin ole mikään meikki- tai kosmetiikkaharrastaja, joten kosmetiikkasälän määrä pysyy helposti minimissä, mutta kun sitäkin vähää joutuu säilyttämään esillä, tahtoisin pöydälle jotain muuta kuin nuo ei-niin-kivat korit.


Lisäksi liukuovikaapiston toinen puoli kaipaisi lisäsäilytysratkaisuja. Toisen oven takana on käytännöllinen säilytysratkaisu arkivaatteille ulosvedettävine koreineen ja erikokoisine hyllyineen; toinen puoli on tällä hetkellä pelkkää korkeaa rekkitilaa, jossa Riku säilyttää pukujaan ja kauluspaitojaan. Sille puolelle mahtuisi vielä joitain säilytyselementtejä, joista toivotuimpina ovat housuripustin sekä kravattinaulakko. En tiedä, käyvätkö nuo Ikean ratkaisut muihin kuin heidän omiin sarjoihinsa - pitäisi kai ottaa joistain papereista selvää, minkä valmistajan kaapit ja sisällöt meillä on...

Lisäksi tahtoisin vielä jonkinlaisen naulakon laukuille. Tällä hetkellä niistä muutama on hyllyillä, pari roikkuu mekkojen seassa rekeillä ja muutama hassu seinällä olevassa naulakossa. Loput olen sullonut vaatehuoneen kaapin alahyllylle pinoon, eikä niitä sieltä oikein muista ottaa käyttöön. Niille tahtoisin joko pystynaulakon, kuten Latva tai Oka, mutta myös seinästä reilusti ulos kurkotteleva naulakko, kuten Maze, voisi tilan- (ja rahan)käytön kannalta olla ihan hyvä valinta. 


Sitten vielä kenkiin... Tällä hetkellä yksi seinäpinta on varattu kengilleni, ja niitä varten on pystytetty sinne kaksi erillistä Ikean hyllyä, jotka on hankittu viime asuntoon väliaikaisratkaisuksi. Niihin ei loppujen lopuksi kovin montaa paria mahdu, joten kenkäkaaoksen selättäjäksi niistä ei ole. Kenkiä seilaa niin vaatehuoneen kuin eteisenkin lattialla sekä eteisen kaapissa. Tänne tahtoisin ratkaisun, johon mahtuisi paaaaljon kenkiä ylläolevien kuvien tapaan. Hyllyt saisivat peittää koko niile varatun seinäpinta-alan lähes lattiasta kattoon ja voisivat olla yhtenäisemmät kuin tämänhetkinen kahden hyllyn kombo. 

Muita toiveita ei tällä hetkellä oikeastaan ole: vanha peili ajaa asiansa, ja ikkunan edessä oleva pitkä meikkipöytä on niin äärettömän kätevä imiessään sisuksiinsa niin korut, vyöt, hiusjutut kuin muun epämääräisen sälän, joten siitä en halua luopua, vaikka se ison tilan huoneesta imaiseekin. Yllämainittuihinkin tosin saa jo uppoamaan pitkän pennin, joten luultavasti "yksi asia kerrallaan"-taktiikalla mennään!

2 kommenttia :

  1. Oi, olispa mullakin kokonainen huone vaatteille! Ja noi kenkähyllyinspiskuvat on kyllä aika makeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä äärimmäisen kätevä :) Vitsit, nyt lähiaikoina mä sen "kunnollisen" kenkäseinän kyllä kasaan - niin paljon siistimmän näköistä olisi, kun saisi edes suurimman osan hyllyyn, eivätkä seilaisi pitkin seinänvierustoja :P

      Poista