torstai 13. helmikuuta 2014

Haaveiden terassi ja piha

Loskakelien keskellä on täysin loogista alkaa haaveilla kesäterassista ja -pihasta, eikö vain? Tänä keväänä emme nimittäin ole ehkä enää niin sormi suussa oman pihaplänttimme kanssa kuin viime vuonna. Talo kun tuli ostettua syksyn pimeydessä pihan kannalta melko sokkona, ja muuttoa tehdessämme pihaa peittivät polvenkorkuiset nietokset. Siinä sitten kevättä kohden jännättiin, mitä kinosten kätköistä paljastuu, eikä sen suurempia suunnitelmia tullut viime vuonna tehtyä tai toteutettuakaan. Yhden kesän verran pihaelämää vietettyämme alkaa olla jo huomattavasti selvemmät sävelet! Tänä talvena olenkin ehtinyt täytellä tietokoneen kansioita erilaisilla inspiraatiokuvilla, ja haaveilla vähän kaikenmoisista toteuttamiskelpoisista ja -kelvottomistakin ideoista ulkotiloihin. Joten pihainspiraatiota, olkaapa hyvät:kuva // kuva // kuva // kuva // kuva 

Kesäpihojen ja puutarhamyymälöiden syksyn alemyynneistä ehdin haalia useita ruukkuja pilkkahintaan. Tykkään isoissa ruukuissa kasvavista istutuksista, ja kevään tullen sellaisia tulee pönöttämään varmasti meidänkin terasseillamme. Kun vielä keksisi, mitä niihin istuttaisi! 

Vielä viimeiset kuvat Röshultsin katalogista, jonka sivuille voisin vaikka muuttaa asumaan kesäkaudeksi.. Eleetöntä ja yksinkertaista - tykkään ihan mielettömästi!Joko itse odotat pihakauden alkamista?

6 kommenttia :

 1. Sama setti meilläkin. Ensimmäiset lumet tulivat muuttopäivänä ja kevään korvilla sitten tutkailtiin, että mitäs täältä paljastuukaan. Samoin viime kesän kattoremontti jätti takapihan oman onnensa nojaan rakennustelineiden vuoksi. Nyt odotellaan jo sormet syyhyten kesää, jolloin pihalle olisi tarkoitus rakentaa kunnon terassi. Kalusteetkin on uusittava täysin. Aavistuksen pienempi prosessi kuin teillä, kyseessä on kuitenkin rivari, mutta kyllä tässä pitää jo ajatushautomo käynnistää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tuo piha on melko pienikokoinen omakotitalolle, joten mitään hirmu suurellista ei sinnekään saa hankittua :) Mukavaa suunnitteluaikaa teille - toivottavasti kevät tulee ajoissa!

   Poista
 2. kivoja kuvia! nuo betoniset kukkalaatikot on hienot.. ja kyllä odottelen pihakautta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä löysin viime syksyn alemyynneistä betonisia kukkalaatikoita ihan pilkkahinnalla.. Ei ehkä noin makeen näköisiä, mutta menettelevät :) Toivottavasti ovat pysyneet ehjänä varastossa!

   Poista
 3. Valkoiset istutuslaatikot ovat olleet lemppari-listallani jo pitkään - ja edelleen niistä tykkään. Idea jää kyllä toteutettavaksi vasta seuraavan taloon... Kyllähän se kevät sieltä kohta tupsahtaa - kai :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei nyt ainakaan heti ole suunnitelmissa rakentaa isoja istutusaltaita, kun ei tuonne pihalle oikein sovi tai mahdukaan.. Ensi talossa sitten varmasti meilläkin :)

   Poista