maanantai 3. helmikuuta 2014

Voihan verhot

Verhot, nuo pienet murheenkryynit! En oikein osaa päättää, pidänkö verhoista vai inhoanko niitä. Ainakin niiden valinta on itselleni ylivoimaisen vaikeaa: sopivannäköisiä ei tunnu löytyvän mistään, ja usein ne tuntuvat ripustuksen jälkeen tuovan huoneeseen "jotain liikaa". Liikaa väriä, höttöä, levottomuutta (vaikka verhot olisivat vaikka valkoiset). Ehkä minulta uupuu kokonaan jokin verhogeeni, sillä toisten koteihin verhot tuntuvat istuvan kuin nakutettu, omaan vain eivät. Tällä hetkellä verhodilemma on ratkaistu elelemällä täysin onnellisena ilman verhoja viimeisen vuoden ajan; sälekaihtimet tosin löytyvät ikkunoista ja isoista ikkunoista varsinkin kesähelteillä lähes pakolliset laskosverhot, mutta muita verhoja ei ole tullut hankittua. Ehkä myös viimeisten vuosien keskustan katutasossa asustelu tiukasti verhojen takana aiheutti pienoisen kammon... Lähiaikoina olen kuitenkin ryhtynyt miettimään, josko aika olisi jo kypsä verhokokeiluille: ainakin tv-huoneeseen tekisi mieli hankkia simppelit, ehkä ylipitkät pellavaverhot, jotka jatkuvat katonrajaan saakka.

 kuva

kuva

 kuva

Meillä on täällä vähän kummallinen huonekorkeus, joten yritin tuossa suostutella äitiäni ompelemaan tällaiset meille mittojen mukaan. Olisivathan ne ihan hurjan kivat... Ehkä!

14 kommenttia :

 1. Aika kivan näköiset olisi juuri tuollaiset pitkät ja laskeutuvat verhot. Itsellä vähän samaa vikaa, tykkään ja en tykkää omassa kodissani verhoista :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin itse en vaan saa mitään verhoja laskeutumaan nätisti, vaan aina tuntuvat pönöttävän tyhmännäköisesti tai vaihtoehtoisesti roikkuvan rumasti miten sattuu... Ähhh, hemmetin verhot :DD

   Poista
 2. Minä taas olen niitä, jotka tarvitsevat verhot, vaikkei mitään muuta olisi kotona. Ei näköesteeksi, vaan ulkonäön vuoksi. Koko koti tuntuu alastomalta ilman, enkä pidä, kun ikkunanpokat näkyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taas ihan päinvastaisesti - lähinnä näköesteenä niitä on tullut käytettyä :D

   Poista
 3. Minä taas en tykkää verhoista!meillä isot ikkunat ja ikkunapenkit,joita ei haluaisi peittää...niin kauniit!mutta noi pirun naapurit!Niin hämärää päivälläkin ja valoja joutuu pitämään lähes kokoajan,joten talviaikaan näkösuojaa tarvitaan.Valkoiset pellavaverhot nyt:)Mutta kun kevät ja kunnon valo koittaa,verhot lähtee heti taas!-sanna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä onneksi ei ole naapureita kuin kahteen suuntaan, joihin isoimmat ikkunat eivät edes osoita, mutta muutamissa ikkunoissa kyllä jatkuvasti sälekaihtimet säpissä just näkösuojan vuoksi... Vaikkei mitään epämääräistä hommailiskaan, niin kyllä pimeän aikaan tulee pidettyä kaihtimia edessä, ettei ihan akvaariossa asu :)

   Poista
 4. Minä olen ehdottomasti enemmän verhoihminen kuin ei-verhoihminen. Mielestäni ne lisäävät kodikkuutta ja pehmeyttä. Mutta on myös tiloja, joihin on hankala sovittaa verhoja ilman, että ne näyttävät tyhmiltä tai muuten vain epäsopivilta. Nuo pellavaverhot on kyllä kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla just ongelmana se, että verhot tuntuvat tuovan liikaa pehmeyttä omaan kotiin, kun itse viihdyn mieluummin *noh* kolkommassakin tilassa - tai tiedä häntä, mistä tuo verhovastaisuus johtuu :D Muiden kodeissa tykkään kovasti, omaan en vaan ole saanut sopimaan :)

   Poista
 5. Vaaleat verhot jotka vähän pehmentää muttei hyppää silmille. Niistä tykkään. Verhopostaus on kiva idea jonka tosiaan voisi itsekin tehdä, kun mieluisat on löytynyt. Siis on löytyny n 4 vuotta sitte eikä ole tarkoitustakaan vaihtaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa mäkin löytäisin just meille sopivat! :)

   Poista
 6. Täälläkin olisi jossain vaiheessa verho-ostosten aika... nykyiset ovat liian lyhyet ja kaipaisin verhojen olevan ehkä hieman pehmoisemmat ja siten laskeutuvammat. Nämä ovat meinaan panamapuuvillaa muistaakseni, joten ne vaan roikkua möllöttävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis itsekin oikein perehtyä näihin verhoasioihin jossain vaiheessa - mikä materiaali olisi kaikkein paras ja niin eespäin :)

   Poista
 7. Mulla on kans jonkinlainen viha-rakkaussuhde noihin verhoihin. Erityisen ongelmallinen suhde on ollut nykyisessä kodissa, jossa on tuollaiset ikkunat kuin teidän teeveehuoneessa, en pidä niistä ollenkaan, varsinkaan olkkarissa, mutta yhtään liikenevää valoakaan en haluaisi peittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei taas onneksi ole probleemaa ikkunoiden ulkonäön suhteen - ei haittaa, vaikka näkyvätkin.. Silti olisi kiva ainakin välillä vaihtaa vähän huoneen ilmettä tai fiilistä verhojen avulla, mikä itselleni on jotenkin hankalaa :)

   Poista