lauantai 29. maaliskuuta 2014

I have a dream

Minulla on unelma. Tai toki montakin sellaista, mutta yksi kovin kutkuttava, joskaan ei vielä vuosikausiin, jos edes -kymmeniin realistinen. Haluan raken(nut)taa talon, sellaisen ihan ikioman! Sellaisen, jossa jokaisen yksityiskohdan saisi pähkäillä itse, ja joka olisi alusta loppuun saakka oma rakas projekti. Eikä tietenkään pelkästään minun, vaan toki meidän molempien yhteinen.

Jos niin voi sanoa, asumme nyt tämän hetken unelmatalossamme - kotimme on meille sopivankokoinen, omannäköinen ja lähes kaikkea sitä, mitä kodiltamme juuri nyt näillä resursseilla voimme toivoa. Pienet kauneusvirheet ovat korjattavissa - ainakin ajan kanssa. Silti keräilen mielen pilvenreunalle pieniä haaveiden palasia siitä, millainen koti meille tulisi sitten kun... Sitten isona, sitten kun on enemmän rohkeutta, sitten kun on aikaa ja rahnaa, sitten joskus. Tällä hetkellä kaikkein viihdyttävintä onkin antaa unelmille siivet ja päästää ne vaeltelemaan valloillaan ilman huolta budjeteista, aikatauluista tai muistakaan raksamaailman realiteeteista. Ne ovat edessä sitten joskus - jos koskaan. Mistä sitten olen viime aikoina haaveillut?


...laatikkotaloista.


...betonimöhkäleistä.


...talosta kallion kupeessa.


...simppelistä pihasta, joka olisi tehty ajatuksella omien mieltymyksien mukaan.


...ulkotulista.


...kotikylpylästä.


...portaikosta, joka tuntuu leijuvan ilmassa.


...taloon saumattomasti kuuluvasta takasta. 

Millaisia pienenpieniä tai jättisuuria talo- tai asuntounelmia teillä on? Vai ovatko unelmat jo toteutuneet?

6 kommenttia :

 1. Ihania haaveita! Meidän haave toteutui kun rakensimme tämän nykyisen kodin, mutta nyt haaveillaan jo toisesta :)

  VastaaPoista
 2. Oi vitsi tuota kotikylpyläkuvaa!! Täälläkin käyvät omakotitalohaaveet kuumina.. Talovalmistajien talokirjoja selaillaan ja etsitään ideoita pohjaratkaisuun ja mietitään, mitä me todella talolta halutaan.. Sitten pitäisi lähteä juttelemaan talomyyjien kanssa, mitä mahdollisuuksia olisi meidän budjetilla toteuttaa suunnittelemamme talo.. Haaveissa olisi parin vuoden päästä asua pidemmän tähtäimen omakotitalossa, kun esikoinen aloittaa koulun (kääk!). Kyllä haaveilu on ihanaa... Toisaalta en edes haluaisi tosissaan alkaa rakennuttaa, koska valintojen tekeminen täydelliseen kotiin on niin vaikeaa ja haluaisin aina vain haaveilla! :) Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä! Maailma on vaihtoehtoja täynnä, ja varmasti jokaiseen budjettiin löytyy niitä pilvin pimein :) Itsekin olisin kyllä pitkään sormi suussa, jos oikeasti pitäisi tehdä valintoja siihen "unelmien kotiin"!

   Poista
 3. Sama haave ja samat aatteet: kaikki laittamasi kuvat vois olla mun unelmatalo(i)sta! ;)

  VastaaPoista