torstai 20. maaliskuuta 2014

Kesällä Kaakkois-Aasiaan?

Matkakuume - check. Lomat pahimpaan Eurooppaturistiaikaan - check. Piiiitkän (noh, edes pari-kolmiviikkoisen) talviloman pitäminen melko lailla utopiaa lähiaikoina - check. Aasiakaipuu - check check check. Siispä: kesäkaudella Kaakkois-Aasiaan?

Näin huhtikuun korvilla on tullut korkea aika merkata työpaikan kalenteriin kauan odotetut kesälomaviikot ja samaan syssyyn on alkanut tämän kesän ulkomaanreissun pähkäily. Muutaman vuoden hengähdystauon jälkeen reppureissu on alkanut tuntua jälleen jutulta, joka tekee mieli toteuttaa - ideaalitilanteessa vieläpä suhteellisen pienellä budjetilla seikkaillen. Ja eihän se sadekausi voi niin mahdoton kaikkialla olla, kun tavoitteena ei edes ole viettää viikkoja aurinkovarjon alla biitsillä lojuen?


Varovaisten suunnitelmien perusteella reissun ensimmäinen ja viimeinen etappi olisi suurella todennäköisyydellä Bangkok. Se on jonkinmoinen turvasatama: lempparipääkaupunki ja ilmainen asua. Koska matka-aika on rajallinen - eipä tuota lomaa ole kesälläkään kuin kuukauden verran, mistä jonkinlaisen osan viettäisi mieluusti myös kotosalla -, saattaisi suuntana olla myös pelkästään Thaimaa tai alueet, joille BKK:sta on helppoa, suht nopeaa ja edullista matkustaa. Itse emme ole Thaimaata juurikaan kolunneet, vaan se on toiminut lähinnä välipysäkkinä muualle siirtyessä, emmekä kesäkaudella sateiden pelossa ole suunnanneet itään koskaan aiemmin. Thaimaata ajatellen nähtynä on lähinnä Koh Tao, joka oli yök ei ollut ehkä se mielenkiintoisin paikka (varsinkaan näin ei-sukeltaville ihmisille), mutta avoimin mielin ollaan lähdössä paikkaan kuin paikkaan :)

Suosituksia ja vinkkejä siis kaivataan! Minne kannattaisi suunnata ja mitä siellä tehdä?

12 kommenttia :

 1. Matkakuumetta podetaan täälläkin. Ihanaa jos lähdette reissuun niin pääsee itse sohvamatkustamaan mukana :)

  VastaaPoista
 2. Jos ajattelette pelkästään Thaimaata, meidän kokemistamme paikoistamme (Krabi, Koh Lanta, Koh Samui ja Koh Tao) Koh Lanta oli ehkä sellainen, jonne voisi mennä uudestaan. Riippuu toki mitä lomaltaan hakee, koska siellähän ei ole sitten juuri muuta tekemistä kuin rentoilu ja auringossa hengailu (+ sukellus, mut se ei teitä ilmeisesti niin kiinnosta). Tosin Lantalla on kaiketi sadekausi just kesällä meneillään. Ja aina paljon ruotsalaisia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsalaiset ei haittaa, haha, mutta sadekausi toki vähän mietityttää noiden aurinkochill-mestojen ollessa kyseessä. Pitää tehdä tiedusteluja, kuinka paljon noilla saarilla "oikeeasti" sataa kesällä.. :D

   Poista
 3. Suosittelen kyllä kovasti Koh Samuita, mutta nyt kun tarkemmin mietin, niin en sitten tiedä onko siellä ihan kamalasti tekemistä. Siis muuta kuin auringossa köllöttely ja mopedilla ajelu ympäriinsä. :D Mutta muualta Aasiasta suosittelen suurella sydämellä Kambodzaa ja erityisesti Siem Reapia. Jos kulttuuri kiinnostaa, niin Angkor Watin temppeleillä ainakin riittää ihmeteltävää muutamaksi päiväksi. Bangkokista pääsee vieläpä helposti ja halvalla Siem Reapiin bussikyydillä, joten jos ette ole siellä vielä käyneet niin ehdottomasti kannattaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kambodza on ollut monestikin harkinnassa, ehkä tällä kertaa voisi jopa toteuttaa! Täytyy katsella netistä, millaista keliä siellä päin on kesäaikaan luvassa.. Kaikkiallahan taitaa enemmän tai vähemmän sataa, mutta ehkäpä jossain sataisi sitten vähemmän :D

   Poista
 4. Matkakuume vaivaa täälläkin! Olisipa ihana päästä jonnekin reissuun!

  Blogissani on sinulle haaste: http://valkoinensoihtu.blogspot.fi/2014/03/meidan-kodin-kivat-ikeat.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkakuume on kyllä siitä kumma tauti, että meikäläistä se tuntuu vaivaavan ihan koko ajan ;)

   Oi kiitos - täytyy vastailla haasteeseen vaikka jo heti viikonloppuna!

   Poista
 5. Thaimaasta ei ole kokemusta, mutta Balista sadelaudella on. Melkein jokapäivä satoi, enemmän tai vähemmän. Mieleen jäi viimeiset kolme päivää, kun satoi koko ajan. Ei kiva :D Sitten taas serkku matkustaa melkeinaina sadekaudella eikä koe ongelmaksi. Jotta makuasioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makuasioita tietysti :) Itsekään en nyt sadetta rakasta, mutta Aasiaan tekisi mieli!

   Poista
  2. Miten olisi Koh Samed ja saaret lähellä

   Poista
  3. Täytyykin laittaa muistilistalle, kiitos vinkistä!

   Poista