maanantai 17. maaliskuuta 2014

Tee-se-ihan-ite: Liitutauluhullun jääkaappiKuten moni on saattanut huomata, liitutaulut ovat ja pysyvät "niin kivoja juttuja"-listallani. Tänä viikonloppuna liitutalluhullun uhriksi pääsi toinen jääkaapeistamme; se toinen, joka seisoo useimmiten tyhjänä ja virrat pois, sillä meillä ei ole tarvetta kuin yhdelle jääkaappi-pakastimelle. Molemmat jääkaapit ovat olleet täällä talon rakentamisesta saakka ja ovatkin jo useita vuosia vanhoja: siksikin uskallettiin lähteä rauhassa sotkemaan. Jos olisi tullut sutta ja sekundaa, ei menetys olisi ollut valtaisan suuri :)

Mitä tällä kertaa sitten puuhailtiin? Ensinnä irrotettiin jääkaapin ovet sekä kahvat kaapin ovista. Ovien irrotuksen jälkeen ne pestiin maalipesulla, jotta kaikki mahdollinen moska saataisiin niistä irti ennen maalausta. Joidenkin ohjeiden mukaan ovia pitäisi tässä vaiheessa myös hioa, mutta me jätimme sen vaiheen väliin.
Ensimmäinen maalikerros tehtiin valkealla tartuntapohjamaalilla käyttäen pientä telaa. Maalina käytimme Otexia. Maalin kuivuttua päästiin itse liitutaulumaalivaiheeseen; tähän tarkoitukseen meillä toimi Tikkurilan koulutaulumaali. Maalia oville levitettiin kolme kerrosta ensin telalla, sitten sutimalla antaen niiden tietysti kuivua välillä. Lopuksi vielä kahvat kiinni oviin ja ovet takaisin kiinni kaappiin - valmista! Maalaus kustansi kaikkine tarvikkeineen noin viitisen kymppiä, ja liitutaulumaalia jäi litran pänikästä vielä reippaasti ylitse käytettäväksi muihin projekteihin.


Nyt jääkaappi ja "liitutaulu" seisovat seinäkkeen sisällä sulassa sovussa. Mietinnässä on, pitäisikö toisellekin jääkaapille tehdä samanmoinen käsittely, mutta olkoot nyt ainakin toistaiseksi eri paria. Viikonloppuun sisältyi muutama muukin pienimuotoinen projekti, mutta niistä lisää myöhemmin tällä viikolla.

Oikein ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

18 kommenttia :

 1. Hyvä idis ja olen myös suuri liitutaulufani. Saatan tuon idiksen koklata meidän alumiininvärisiin pakastejääkaappijuttuihin (jotka on vähän yök). Siistiä jälkeä sait aikaan ja hyvältä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riku itse asiassa huolehti tuosta tekemispuolesta suurimmilta osin, mä vaan assaroin ;)

   Poista
 2. Täällä myös yks liitutaulufani... Sen pelossa että fanitus laimenee löysin ja käytän paljon kontaktimuovia, jossa liitutaulupinta. Saapi helposti kiskottua pois jos hommaan tulee stoppi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä hyvä ratkaisu! :) Mulla ei nyt tuon jääkaapin lisäksi ole kuin yksi taulu, joka on helppo napata piiloon, jos kyllästyttää. Seiniä en ehkä minäkään viitsisi lähteä maalilla sutimaan... Tai mistä sitä ikinä tietää :D

   Poista
 3. Oi, tulipas tosi ihana! Hyvä idea! Tykkään! Mä ehkä maalaisin (jos siis olisin sinä) tuon toisenkin jääkaapin, niin olisi yhtenäisempi, mutta ihan älyttömän hyvältä näyttää kyllä noin eriparisinakin:)!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietin itsekin, mutta tiedä sitten, tulisko tuohon suht ahtaaseen "käytävään" vähän liikaa mustaa möhkälettä... Onneksi on maalia jäljellä, niin voi sutaista tuon toisenkin heti, jos siltä alkaa tuntua :)

   Poista
 4. Tosi hyvä idis! Mut jos kyllästyy niin ainahan voi maalata uudelleen ;). Mukavaa viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 5. Aivan huikee idea taas! Mä jättäisin noi kyllä eripariksi, tuo sellaista kivaa vähän viimeistelemätöntä fiilistä, joka uppoo ainakin meikäläiseen :) Liitutaulupinta ja tuollainen mattainen rosteri näyttää hyvältä vierekkäin.

  VastaaPoista
 6. Mahtava! Ja hiemanko rupesi tekemään mieli lettuja :D

  VastaaPoista
 7. Mä olen ollut vähän blogipimennossa, mutta any case ja parempi myöhään kuin ei milloinkaan: hieno! Mäkin jättäisin eripariseksi, mielenkiintoisemman näköinen noin.

  VastaaPoista
 8. Ihan superhauska tuo jääkaapin ovi! Nerokasta!

  VastaaPoista
 9. Hyvältä näyttää :) Mä tein saman tempun meidän rosterikaapeille, mutta käytin liitutaulutarraa (jos joskus tulisin katumapäälle). Olen ollut tosi tyytyväinen niiden käytännölisyyteen arjessa, eli me kirjoitetaan niihin viikon ruokalistat, ja toiseen oveen erinäisiä muistiinpanoja: http://neovias.blogspot.fi/2014/08/arjen-apulaiset-everyday-helpers.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarra on varmasti kätevä, kun sen pystyy halutessaan poistamaan :) Meillä nuo kaapit jo sen verran vanhoja, ettei haittaa, vaikka kyllästyykin joskus ja joutuu vaihtamaan :)

   Poista