keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Elämäni (pinnalliset) aakkoset


Aasia. Maanosa, jonka kamaralla olen päässyt matkustelemaan Euroopan lisäksi eniten, mutta josta olen toki ehtinyt vasta nähdä vain pienen hippusellisen. Nyt on kuitenkin päässyt jo useampi vuosi vierähtämään edellisestä reissusta Aasian kamaralle, joten tämän kesän matka suuntautuu mitä todennäköisimmin itään. Lentoliput olisi tarkoitus varata lähipäivien aikana, jännää!

Betoni. Oma tämän hetken hömpötykseni numero yksi, kuten blogistakin saattaa huomata? Tämän hetken haaveenani on suuri betoniruukku etupihalle, ja siihen jokin varrellinen puu. Tyyliin oliivipuu, mutta ne viihtynevätköhän ne ulkona Suomen kesäkeleissäkään?

Chili. Meidän taloudessa molemmat tykkäävät tulisesta sapuskasta, ja erilaisia chilejä tulee käytettyä ruokaan runsaalla kädellä. Viime vuonna kokeilimme myös kasvattaa chiliä itse onnistuen siinä ihan yli odotusten: chilipuska sinnitteli talven yli ja voi tälläkin hetkellä kovin vehreästi. 

Dokumentti. En juurikaan katso televisiota, eikä kärsivällisyyteni useinkaan riitä minkään tv-sarjan seuraamiseen. Dokkareita sen sijaan tulee katsottua aiheesta jos toisesta esimerkiksi Yle Areenan kautta, lempparigenrenä ehdottomasti matkustus ja vieraat kulttuurit. 

Ex tempore. Vapaa-aikana elän ex tempore-tekemisistä, enkä hirveästi tykkää suunnitella tekemisiäni ja menemisiäni pitkälle eteenpäin. Kun joku päähänpisto tulee, toteutusaikataulu on yleensä tyyliä ei tässä mitään kiirettä, kunhan vaan nyt tai heti. Onneksi mies, joka kanssani asuu, ainakin useimmiten teeskentelee olevansa innolla mukana kaikissa äkkinäisesti mieleen pälkähtävissä tempauksissa ja projekteissa...

Farkut. Olen farkkutyttö luihin ja ytimiin saakka. Tylsää vai tosi tylsää? No, ainakin helppoa. Joskus vuosia sitten olin vieläpä niin "valveutunut" farkkufanaatikko, että seurasin jatkuvasti suuren maailman markkinoita, nousevia merkkejä ja niin eespäin; taisin par..pahimmillaan omistaa lähemmäs sata paria farkkuja. Nykyään pysytellään muutaman kymmenen kieppeillä ja ostan lähinnä vakimerkeiksi ja -malleiksi muodostuneita farkkuja, niitä hyväksi havaittuja. Hyvä niin.

Grillikausi. Meillä ei ollut vuosikausiin mahdollisuutta grillata kotona, joten grillikauden alkaminen on niin viime vuonna kuin tänä vuonnakin ollut huippua! Heti, kun ulkona vähänkin tarkenee, ollaan laitettu grilli tulille. Riku tosin huolehtii grillaushommissa ruuanvalmistuspuolesta, minä katan pöydän ja nautin ruuasta!

Helsinki. Pääkaupungiksi sopivan pieni, mutta minulle ihan tarpeeksi suuri. Odotan niin kovasti kaikkia Helsingin kesätapahtumia ja -tekemistä, ai että!

Ilta-aurinko. Oltiin sitten kotimaan kamaralla tai rajojen ulkopuolella, ilta-aurinko auringonlaskuineen on suosikki.


Juhlat. Aina on syytä juhlaan? Olivat kyseessä sitten aikaa ja vaivaa nähden järjestetyt juhlat tai rennot illanistujaiset, mulle kyllä sopii! Juhlista etenkin häät ovat jääneet lähelle omaa sydäntä, ja välillä löydän itseni vieläkin hääsivustoilta ihailemassa toinen toistaan upeampia juhlia. Odotan innolla, että joku kavereista tai sukulaisista menisi naimisiin, jotta kutsu kävisi juhlimaan häitä ;)

Kirjat. Lukeminen on ehdottomasti lempiharrastukseni! Kirjat valitsen fiiliksen mukaan ja olen melko kaikkiruokainen; noin karkeasti ottaen runous ja fantasiakirjat ovat melkein ainoita, joiden hyllyjä ei tule kollattua juuri koskaan.  

Lakritsijäätelö. Oh well, Riku käski laittaa tämän, koska hän omien sanojensa mukaan ottaa kaikkein mieluiten jätskikiskalta lakritsijäätelöä. Itse valitsen mieluiten mustikkaa tai esimerkiksi sitruunasorbettia, minttukin on hyvä vaihtoehto. Tai maustamatonta jogurttijädeä, nam! Tästä tulikin mieleeni, mahtavatko jätskikiskat Kaivarin rannassa jo olla auki? 

Musta. Musta on vaan niin helppo. Ehkä näin kesän korvilla voisi yllättää, ja suosia vähän enemmän värejä esimerkiksi pukeutumisessa?

Nettikaupat. Teen miltei kaikki vaate- ja asustehankintani tätä nykyä netin kautta, sillä valikoima (ja useimmiten) hinnat ovat useimmiten verkossa houkuttelevammat. Olen myös niin fakkiutunut tiettyihin merkkeihin, ettei mitoituksenkaan kanssa tule usein ongelmaa, kun kokoluokka on tuttu. Nykyään tulee myös tilattua netin kautta enenevässä määrin myös muuta, kuten kodintavaraa. Ruokaa en ole vielä tilannut netin kautta, enkä siihen näe tällä hetkellä tarvettakaan, sillä en ikimaailmassa voisi suunnitella useamman päivän "ruokaostoslistaa" kerralla erikoistapauksia lukuunottamatta ja yhden päivän tarpeisiin elintarvikkeiden tilaaminen tuskin on kannattavaa. Onneksi on marketti ihan nurkan takana!

Oma koti. Kun muutin Turusta Helsinkiin viitisen vuotta sitten, vierähti useampi vuosi vuokra-asunnoissa, joiden päälle oltiin alun alkaenkin lyöty selkeä väliaikaisratkaisun leima. Niitä ei oikein huvittanut ryhtyä isommin sisustamaan, ja oikeastaan kaikista kolmesta puuttui tyystin "oikean kodin" fiilis. Nyt on ollut ihana asua melkein puolitoista vuotta asunnossa, joka on asumuksen lisäksi selkeästi koti. 

Piha. Vielä nykyiseen kotiin muuttaessa en ollut kuvitellut pihan muodostuvan niin tärkeäksi; onhan kaupungissa puistoja ja muita ulkoilualueita, ja ainahan voi lähteä viikonlopuksi mökille. Viime vuonna omasta pihasta muodostui varsinainen kesäolohuone, jolla sään salliessa vietettiin aikaa iltamyöhälle saakka. Enää en suurin surminkaan tahtoisi luopua omasta pihasta!

Q-sarjan Audi. Okei, en keksinyt tälle kirjaimelle oikein mitään, joten mennään nyt tällä! Tosin oikeastikin olen puolivakavissani pohtinut autonvaihtoa Q-sarjalaiseen. Meillä ei tosin ole tällä hetkellä mitään todellista tai keksittyäkään tarvetta kaupunkimaasturille, joten paperilla ihan kiva idis, mutta tuskin pääsee toteutukseen ainakaan lähiaikoina. Vaikka olisivathan ne takaovet ihan jees...

Rasvaton maito. Kylmä maito - parempaa juomaa ei ole olemassakaan!


Saimaa. Saimaan rannalla sijaitsee nykyisin mökkimme, ja paljon lapsuusmuistoja liittyy etenkin veneilyyn Saimaan aalloilla.  

Tärkeät. Niin ihmiset kuin eläimet, joita varmasti olisi löytynyt tähän listaukseen useammallekin aakkoselle, mutta mahdutetaan kaikki tällä kertaa tämän kirjaimen alle :)

Ulkomaat. Ja matkustelu. Maailmassa on niin paljon nähtävää, että se saa helposti pienen ihmisen pään ihan pyörälle! Tulevaisuudessa toivoisin, että uusiin maisemiin tutustumiselle saisi järjestettyä edelleenkin aikaa ainakin kerran-pari vuodessa; olen kuitenkin nykyisin aivan liian laiska koti-ihminen heittäytyäkseni nomadiksi, heh...

Viikonloppu. Perjantai on ehdottomasti paras päivä, kun edessä on koko viikonloppu aikaa tehdä omia juttuja! Tein vuosia sitten opiskelujen ohessa töitä kaupassa, ja silloin työvuorot luonnollisesti painottuivat iltoihin ja viikonloppuihin. Vaikka tuosta on vierähtänyt jo aikaa, vieläkin etenkin perjantaisin huomaa välillä huokaavansa helpotuksesta, kun edessä on taatusti vapaa viikonloppu.

Wanhat (kerros)talot. Suurin kotihaaveeni ennen omakotiasumiseen hurahtamista oli oma asunto 1900-luvun alun kerrostalossa keskustassa. Korkeat huoneet, leveät ikkunapenkit, paksut kiviseinät... Tunnustan vieläkin selailevani säännöllisin väliajoin Oikotieltä ihania asuntoja keskustan kivitaloista, vaikken itse sellaiseen enää haaveilekaan muuttavani. Tai ehkä joskus, jahka talon ja pihan hoitaminen alkaa molempia kyllästyttää? Olen kuitenkin saanut asua viidessä erilaisessa asunnossa wanhoissa taloissa niin Turun kuin Helsinginkin ytimessä, joten ei sinällään jää harmittamaan, vaikkei omaa asuntoa moisesta tullut koskaan ostettua.

X-files. Sarjassamme "en-mä-nyt-oikein-keksi-tähän-mitään"... Mutta olihan se lempparisarjani muksuna - ei vähiten siksi, että jotkut jaksot olivat hurrrrjan pelottavia! Tuli muistaakseni kolmoselta puoli yhdentoista aikaan iltamyöhällä ja se piti aina nauhoittaa VHS-kasetille ja katsoa seuraavana päivänä päivänvalossa (ja vielä pariin kertaan uudestaan yön pimeydessä, kun joku kaveri oli yökylässä). Kai tekin muistatte *tämän*?

Yökyöpeli. Olen ehdottomasti enemmän ilta- ja yöihmisiä kuin aamuvirkku. 

Zen. En varmaan ole ainoa, jonka suhtautumistapa milloin mihinkin voisi olla aina vähän enemmän zen? :)

Åbo. Entinen kotikaupunki, jossa ehdin asustella liki kymmenen vuotta. Jos työtarjonta olisi siellä ollut parempi, saattaisimme asua Turussa edelleenkin. Nykyisin suuri osa kavereista ja tutuista on myös päättänyt opiskelunsa ja muuttanut useimmiten työn perässä muualle Suomeen, joten kovin montaa kyläilypaikkaa ei sieltä enää löydy, harmi! Ainakin kerran-pari kesässä on pakko silti päästä käymään Aurajoen rannoilla - mainio kesäkaupunki kun tuo on.

Äiti. Tietystikin äiti, kuka muu muka?!

Öttiäinen. "Hellittelynimi", jota käytän välillä meidän koirasta. Ja kissastakin välillä.

6 kommenttia :

 1. Olipas kivaa lukea aakkosesi. Minäkin olen ihan hullaantunut betoniin ja aionkin tehdä tänä keväänä/kesänä kaikkea kivaa siitä, tai ainakin yrittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin olisi vielä ideoita korvan takana vaikka kuinka! Ja betoniakin on kaapissa jäljellä, joten eiköhän täälläkin vielä päästä betoniaskartelun makuun :)

   Poista
 2. Näitä on aina kiva lukea! Mukavaa keskiviikkoa sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jaksoit lukea - tuli vähän pitkä lista :D Oikein mukavaa keskiviikkoa myös sinne!

   Poista
 3. Olipa kivat aakkoset!! Että sadat farkut?! :) En olisi voinut kuvitellakaan, että voisi olla sadat tai kymmeniä farkkuja! :) Siis ihmettelen, miten voi muistaa ne kaikki, erottaa ne toisistaan ja muistaa käyttää niitä..! Olisipa ihanaa ostaa muuten uudet farkut nyt, kun tietää taas mikä se oma koko on.. Minun pitikin laittaa sinullekin kirjahaaste, mutta en yhtään tiennyt, mahdatko olla kirjaihmisiä.. Kuitenkin, jos haluaisit vinkata joistain kirjoista, niin olisi kiva kuulla joskus! Minun ei tule luettua fantasiaa eikä dekkareita lainkaan.. Kivaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, noita farkkuja tuli joskus vuosien mittaan "vähän" haalittua, sen jälkeen taisin siirtyä kenkiin :D

   Täytyykin miettiä hyviä kirjavinkkejä taas, muutaman hassun oon tainnut aiemmin bloginkin puolelle vinkkailla :) Itse lueskelen mielelläni dekkareitakin, etenkin lomalukemisena aurinkotuolissa ovat ihan parhaita!

   Poista