maanantai 7. huhtikuuta 2014

Grillistä: Vartaat satay-kastikkeessa

Viikonlopun grillisafkapäivitystä tarjolla! Nyt on nimittäin grilli putsattu ja puunattu viimeistä piirtoa myöten kevätkuntoon, ja projekti "Rikun keittiössä" siirtynee jälleen kesämoodiin ja ulkotiloihin pitkälti ainakin viikonloppujen kokkailujen ajaksi. Viimekertainen satsi sisälsi kana- ja lihavartaita satay-kastikkeella marinoituna sekä paahdettuja rosmariinipottuja. Vartaisiin killumaan vielä vihreää ja punaista chiliä ja kylkeen halloumia, niin jälleen kerran sekalainen, mutta silti varsin hyvänmakuinen grillisetti oli taattu :)


Satay-kastike 
noin 0,5 - 1 dl silputtua tuoretta sitruunaruohoa
2 salottisipulia tai 1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
3 tuoretta chiliä pilkottuna
1 peukalonkokoinen pala inkivääriä
2 rkl tuoretta, silputtua korianteria
1 tl kuminaa
3 rkl soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
5 rkl muscovadosokeria
2 rkl öljyä

Vartaat
Broilerin fileepihvejä
Porsaan ulkofilettä
Tuoreita chilejä

1. Sekoita ainekset kulhossa ja käytä ne tehosekoittimessa, jotta saadaan aikaan sakeahko kastike. 
2. Pilko lihat ja lisää kastiketta lihojen päälle. Säästä osa kastikkeesta grillausvaiheeseen ja dippailtavaksi. Anna marinoitua 1-2 tunnin ajan.
3. Grillaa vartaissa chilien tai muiden lisukkeiden kera. Kastiketta voi lisätä lihoihin vielä grillausvaiheessa. Tarjoile haluamasi lisukkeiden, kuten riisin kanssa. Meillä oli tällä kertaa lisukkeena paahdettuja perunoita ja halloumia:


Paahdetut rosmariiniperunat
perunoita
suolaa
mustapippuria
rosmariinia silputtuna
(oliivi)öljyä 

1. Pilko perunat sopivankokoisiksi suupaloiksi. Meillä käytettiin tällä kertaa espanjalaisia uuden sadon perunoita, jotka ainoastaan halkaistiin puolikkaiksi.
2. Mausta suolalla, mustapippurilla ja rosmariinilla. Kaada päälle öljy ja sekoita huolellisesti.
3. Paahda 195-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Ja ei muuta kuin syömään :)

2 kommenttia :